22 Μαΐου 2013

1.000 ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ HIV

Εικόνα για το άρθρο “1.000 ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ HIV”

Μέσα σε διάστημα 6,5 μηνών λειτουργίας 1000 άνθρωποι εμπιστεύθηκαν το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για τον HIV και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, Ath Checkpoint, αναζητώντας γρήγορη, ανώνυμη, δωρεάν και ανώδυνη εξέταση για HIV αλλά και ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ.

Το Ath Checkpoint ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2012 να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης για ασφαλέστερο σεξ, γρήγορης εξέτασης HIV και διασύνδεση με τις δημόσιες Μονάδες Υγείας. Το Ath Checkpoint ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ενδιαφερομένων να εξεταστούν σε μια χρονική περίοδο που οι διαγνώσεις στον HIV βρίσκονται σε ραγδαία αύξηση και η χώρα αδυνατεί να ανταποκριθεί στη δωρεάν εξέταση (ως γνωστόν αρκετός κόσμος καλείται να πληρώσει για να υποβληθεί σε εξέταση HIV στα δημόσια νοσοκομεία).

Το Ath Checkpoint λειτουργεί σε φιλικό ωράριο (12.00 το μεσημέρι με 20.00 το βράδυ, από Δευτέρα έως και Σάββατο), σε αυτόνομο κτίριο κοντά στο σταθμό του Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. Μπορεί να κλείσει κανείς ραντεβού για εξέταση στο τηλέφωνο 210 3310400.

Tο Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ και συγκεκριμένα το Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα συμμετέχει στο Ath Checkpoint με την εκπαίδευση και εποπτεία των ενημερωτών και έχει την ιατρική και ψυχοκοινωνική επίβλεψη του κέντρου.
Με την συνεργασία του AIDS Healthcare Foundation.

Ath Checkpoint
Πιττάκη 4, Αθήνα, Μοναστηράκι | www.athcheckpoint.gr | Τηλ: 210 33 10 400