6 Δεκεμβρίου 2011

1η Δεκεμβρη: ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Εικόνα για το άρθρο “1η Δεκεμβρη: ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ”

Η ΕΡΤ διάλεξε την Παγκόσμια Ημέρα για το HIV/AIDS για να προβάλει σε επανάληψη μία εκπομπή του 2007 με τη γνωστή αρνήτρια του AIDS, Μαρία Παπαγιαννίδου.


Δελτίο Τύπου της Θετικής Φωνής για το ατόπημα της Κρατικής TV αναφέρει:


Την περασμένη εβδομάδα ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος ‘Θετική Φωνή’ έγινε δέκτης παραπόνων αλλά και ερωτήσεων με αφορμή την συνέντευξη της κυρίας Παπαγιαννίδου, οροθετικής στον HIV και αρνήτριας του ιού, που προβλήθηκε σε επανάληψη από την ΕΡΤ. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για εμάς που προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε με τεκμηριωμένο τρόπο και λόγο το ευρύ κοινό αλλά και τους ανθρώπους που ζουν με HIV και άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία να προβάλλονται σε εθνικό δίκτυο αντιεπιστημονικές απόψεις των αρνητών του AIDS.

Μετά από μια περίοδο ενορχηστρωμένης προπαγάνδας που προσπαθεί να δαιμονοποιήσει διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τον ιό και τις πραγματικότητες που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV στην Ελλάδα του 2011, είναι απαράδεκτο η κρατική τηλεόραση να επιτείνει την παραπληροφόρηση και μάλιστα την 1η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ημέρα κατά την οποία κατά τεκμήριο το κοινό αναζητά να πληροφορηθεί για τις εξελίξεις γύρω από το HIV/AIDS. Καθώς γίναμε δέκτες ερωτήσεων -και μάλιστα από ανθρώπους που ζουν με HIV- αναφορικά με το ‘αν το AIDS γιατρεύεται’, καταγγέλλουμε τον δυνάμει νοσογόνο προβαλλόμενο τσαρλατανισμό που επιτείνει το στίγμα μέσα από ένα πλέγμα σκοταδισμού και συνωμοσιολογίας.

Ζητούμε από την ΕΡΤ να επανορθώσει έμπρακτα, προβάλλοντας στην ίδια ζώνη και για ανάλογο χρόνο εκπομπή με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα για το HIV/AIDS, ως οφείλει.