ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ… ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ HIV+

Με αυτό το σύνθημα η Θετική Φωνή συμμετείχε στο φεστιβάλ Athens Pride 2011

Ακόμη και οι πιό εορταστικές παρελάσεις αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος στην ανάμνηση θυμάτων του AIDS και της ομοφοβικής βίας. Παρά την μεγάλη ανάπτυξη τους, τα φεστιβάλ Pride και ιδιαίτερα εκείνα μή-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτό της Αθήνας, συνεχίζουν να εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμο από τη συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά της LGBT κοινότητας και των συμμάχων της.
Η Θετική Φωνή δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε φέτος από το ετήσιο φεστιβάλ του Athens Pride, μιας και τα περισσότερα θύματα του HIV στη χώρα μας διαπιστώνονται σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (ΑΣΑ).

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα στη χώρα μας οι ΑΣΑ υφίστανται διακρίσεις, στιγματίζονται και περιθωριοποιούνται, με αποτέλεσμα να διστάζουν να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες Υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να μην γνωρίζουν ότι είναι οροθετικοί και να μεταδίδουν τον ιό HIV στους ερωτικούς τους συντρόφους εν αγνοία τους.
Όσο περισσότερα άτομα δεν γνωρίζουν το HIV status τους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας σε μια χώρα. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος είναι αντιμετώπιση του στίγματος και η ευκολότερη πρόσβαση των πιο ευάλωτων ομάδων στην ενημέρωση, πρόληψη και ιατρική φροντίδα.

Κάθε προσπάθεια που έχει σαν σκοπό την απο-ενοχοποίηση των ΑΣΑ, είναι ένα θετικό βήμα στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η Θετική Φωνή θα υποστηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες.