15 Νοεμβρίου 2013

25o ΣΥΝΕΔΡΙΟ AIDS- ΑΘΗΝΑ 29/11-01/12/2013

Εικόνα για το άρθρο “25<sup>o</sup> ΣΥΝΕΔΡΙΟ AIDS- ΑΘΗΝΑ 29/11-01/12/2013”

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης AIDS ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 25ου Συνεδρίου AIDS. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της εταιρείας αναφέρει: Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη περιγραφή κρουσμάτων AIDS, έχουν γίνει άλματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, ενώ έχει αναπτυχθεί η θεωρητική και πειραματική υποδομή, που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην εκρίζωση του ιού και στην πλήρη ίαση από τη νόσο. Παρ’ όλα αυτά, το νόσημα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα της ∆ημόσιας Υγείας. Η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και η δομική αστάθεια δημιουργούν ευνοϊκό υπόστρωμα για αύξηση της διασποράς και επέκταση σε πληθυσμιακές ομάδες πέραν των έως τώρα πληττομένων. Έναντι αυτών των καταστάσεων, το συνέδριο θα επιδιώξει να φέρει τους συμμετέχοντες κοντά στις τελευταίες εξελίξεις της διεθνούς έρευνας για την HIV λοίμωξη, για την καλύτερη ενημέρωση των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και όλων των επιστημόνων υγείας και φοιτητών.
Με αυτό το πνεύμα, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, φροντιστήρια και διαδραστικές συνεδρίες σχετικά με επιδημιολογία, παθογενετικούς μηχανισμούς, επιπλοκές, θεραπεία, στρατηγικές πρόληψης και προφύλαξη στο εργαστήριο και το οδοντιατρείο, επιστρατεύοντας διακεκριμένους σε κάθε αντικείμενο επιστήμονες.
Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα συμβάλλει στην περιστολή της διασποράς και στη βελτίωση του επιπέδου νοσηλείας των ασθενών με HIV λοίμωξη.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου