ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος έλαβε πρόσκληση από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και επισκέφθηκε τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό για μια συνάντηση με το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του ΚΚΕ και τον βουλευτή Νίκο Παπακωνσταντίνου

Νίκος Παπακωνσταντίνου Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα στελέχη του ΚΚΕ, είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις του Συλλόγου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του HIV/AIDS στην Ελλάδα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εμπόδια που υπάρχουν στην πρόσβαση των οροθετικών στις ιατρικές υπηρεσίες και στη θεραπεία, κυρίως για τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες.

Έγινε αναφορά στην υλοποίηση (ή καλύτερα στη μη-υλοποίηση) του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το HIV/AIDS 2008 – 2012 και τονίστηκε από την πλευρά του συλλόγου μας η ανάγκη της πλήρους απορρόφησης των κονδυλίων που προϋπολογίστηκαν για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης.
Αναφερθήκαμε στην επείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία μιας δεύτερης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων στη Θεσσαλονίκη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα (έλλειψη υποδομών, μεγάλη αναμονή ραντεβού για εξετάσεις, ανυπαρξία αποκλειστικού ιατρείου ειδικών λοιμώξεων, ανυπαρξία οδοντιατρικής φροντίδας για οροθετικούς ασθενείς, κλπ).
Η συνεργασία με το ΚΚΕ θα συνεχιστεί, με τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων εκ μέρους του Συλλόγου στις οποίες θα προσκληθούν οι βουλευτές του κόμματος να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ενεργότερη ανάμειξη του Κοινοβουλίου στην καταπολέμηση του HIV/AIDS στην Ελλάδα.