8 Ιουλίου 2014

20-25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: 20η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ AIDS.

Εικόνα για το άρθρο “20-25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: 20η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ AIDS.”

Η Διεθνής Διάσκεψη για το AIDS είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συνάθροιση ανθρώπων, που συζητά για το AIDS και τις στρατηγικές αντιμετώπισής του με επιστημονική, ιατρική, πολιτιστική, πολιτική και ακτιβίστικη προσέγγιση.
Είναι η πρώτη φορά που ανάλογη διάσκεψη πραγματοποιείται στην Αυστραλία, η οποία αποτελεί μέρος της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού όπου ζουν έξι εκατομμύρια άνθρωποι με τον ιό HIV.
Η Αυστραλία με μια ισχυρή παράδοση στην ευαισθητοποίηση και τις στρατηγικές καταπολέμησης του AIDS, ακόμη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατάφερε μια, τολμηρή για την εποχή, συνεργασία με την ομοφυλοφιλική κοινότητα, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Φέτος, η Διάσκεψη επικεντρώνεται στο στίγμα και τις διακρίσεις που συνδέονται με τον ιό. Περίπου 80 χώρες έχουν νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος της δημόσιας υγείας, διότι οι άνθρωποι μη θέλοντας να ταυτιστούν με αυτή την ομάδα, αποφεύγουν να εξετασθούν αλλά και να δεχθούν θεραπεία.Η χρηματοδότηση και η επιστημονική πρόοδος για την αναζήτηση ενός εμβολίου θα είναι επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων και ανακοινώσεων.