ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ – Χωρίς αντιρετροϊκά Φάρμακα ξανά το ΑΧΕΠΑ

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, διαφαίνεται ότι οι λύσεις που είχε προτείνει ο Σύλλογος μας, το Κέντρο Ζωής και η ΕΕΜΑΑ στο Υπουργείο Υγείας, δεν έχουν δρομολογηθεί. Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, εκτός από το ότι καλείται εδώ και πολλά χρόνια να καλύπτει τις ανάγκες των οροθετικών όλης της Β. Ελλάδας με μία Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, παρουσιάζει συνεχώς ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων.
Τα προβλήματα χρονίζουν. Το Δεκέμβριο του 2013, η “Θετική Φωνή” είχε επισημάνει τους κινδύνους με σχετική ανακοίνωση, μετά και από τις καταγγελίες πολλών οροθετικών, οι οποίοι υποχρεώνονταν να διακόψουν τη θεραπεία τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους καθώς και για τη Δημόσια Υγεία.
Μαθαίνουμε ότι το ΑΧΕΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τον ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού για τα αντιρετροϊκά και για το 2014.
Έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι η απρόσκοπτη λήψη των αντιρετροϊκών φαρμάκων για κάθε οροθετικό είναι η βασική προϋπόθεση που μετατρέπει την HIV λοίμωξη από θανατηφόρο λοίμωξη σε χρόνια νόσο. Οι οροθετικοί δεν έχουν περιθώρια ζωής χωρίς την αντιρετροϊκή θεραπεία.
Περιμένουμε μία επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για τις ενέργειες που θα αναλάβει προκειμένου να ανταποκριθεί στην συνταγματική υποχρέωσή του να σέβεται και να προστατεύει την υγεία όλων των πολιτών.

———————————————-

Θετική Φωνή

Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας

T: 2108627572

F: 2118001051

Αθήνα, Αγ. Αναργύρων 13, 10554

positivevoice.gr