17 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εικόνα για το άρθρο “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ”

Η Θετική Φωνή, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό διαπόμπευσης γυναίκας στη Μυτιλήνη μέσω ρατσιστικών φυλλαδίων που μοιράστηκαν από αγνώστους και περιείχαν φωτοτυπημένη ιατρική γνωμάτευση με το ονοματεπώνυμό της και την αναφορά ότι είναι οροθετική.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από ηθικά αποτρόπαια, η εν λόγω πράξη συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και του οφειλόμενου σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα και την προσωπικότητα του ατόμου. Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Γαληνό Σπύρο, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας τηρεί την ίδια στάση, καθώς και με την αρμόδια εισαγγελία Μυτιλήνης, από όπου πληροφορηθήκαμε πως έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Η άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η συμπαράσταση που φαίνεται να επιδεικνύει η τοπική κοινωνία προς το θύμα, μας κάνουν να ευελπιστούμε πως ανάλογα περιστατικά κατάφορων ρατσιστικών επιθέσεων καταδικάζονται πλέον έμπρακτα και κατηγορηματικά, τόσο από την πολιτεία, όσο και από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι δράστες του συγκεκριμένου περιστατικού και οι εμπνευστές ή μιμητές κάθε αντίστοιχης πράξης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το κράτος δικαίου και η αλληλεγγύη μας, θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα άτομα ή τις ομάδες που στοχοποιούνται με αυτό τον τρόπο.