4 Δεκεμβρίου 2014

Η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εικόνα για το άρθρο “Η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ”

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2014

 

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» προέβη σήμερα σε κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης προς τη Διοίκηση του «Αττικόν» για το θέμα της συνεχούς έλλειψης αντιρετροϊκών σκευασμάτων στο φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, προσπαθήσαμε με αλλεπάλληλες οχλήσεις προς τη Διοίκηση και δημόσιες παρεμβάσεις να συμβάλουμε στην οριστική επίλυση του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων οροθετικών ατόμων που παρακολουθούνται από τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του συγκεκριμένου Νοσοκομείου. Οι προσπάθειες αυτές δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα καθώς συναντήσαμε άρνηση συνεργασίας και αδιαφορία.

Πιο συγκεκριμένα στο εξώδικο που απέστειλε η Θετική Φωνή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «επειδή η έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων προσβάλλει βάναυσα την υγεία (άρθρο 5§5 Συντ) και την προσωπικότητα (άρθρο 5§1 Συντ) των φορέων HIV και ισοδυναμεί με διάπραξη εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου του αδικήματος της έκθεσης (ΠΚ 306)» θέτουμε τη Διοικήτρια προ των νομικών ευθυνών της και επιφυλασσόμαστε να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά κάθε μέσο και εργαλείο που μας παρέχει η σχετική νομοθεσία, προκειμένου να προασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης των μελών του Συλλόγου μας και κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στην αντιρετροϊκή αγωγή του.

Με αφορμή τη σημερινή πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας για αποδέσμευση του ειδικού κονδυλίου προμήθειας των αντιρετροϊκών φαρμάκων από το γενικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων. Μόνο με αυτό τον τρόπο η Πολιτεία θα προστατεύσει τα οροθετικά άτομα ως ισότιμους πολίτες, από αντίστοιχα παραδείγματα ελλιπούς ικανότητας διαχείρισης και ανευθυνότητας.