10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ”

Αθήνα, 10/12/2014

 

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Δέδες και ο Διευθυντής κ. Γιάννος Λιβανός είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με την πρωτοβουλία του για τη θεσμοθέτηση χώρων προένταξης για χρήστες ναρκωτικών ουσιών και την επαναλειτουργία του σταθμού «Οδυσσέας», την ανάγκη κατάργησης της υγειονομικής διάταξης 39Α/2012 για τον περιορισμό της διάδοσης των λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και τη δημιουργία ανεξάρτητου κωδικού για τη χρέωση των δαπανών των αντιρετροϊκών φαρμάκων ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της έλλειψης αυτών.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Υπουργό για το θέμα της επιβάρυνσης των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων με αυξημένο αριθμό περιστατικών λόγω της έξαρσης του HIV στη χώρα μας, από το 2011 καθώς και για την υποχρέωση αδιάλειπτης πρόσβασης στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις όλων των οροθετικών.

Ευχαριστούμε τον κ. Γρηγοράκο για την παρέμβασή του στη έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς και για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για συνάντηση.