17 Ιουνίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV”

Εικόνα για το άρθρο “ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV””

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Divani Caravel” στην Αθήνα, η καλοκαιρινή συνάντηση “Εγώ και ο HIV”.

Στην πρώτη ενότητα, η Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, παρουσίασε το θέμα “HIV + Τρανς Άνθρωποι”, δίνοντας πτυχές του διπλού στίγματος που βιώνουν τα τρανς άτομα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στοχοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας από την Υγειονομική Διάταξη 39Α, στην οποία βασίστηκε η διαπόμπευση οροθετικών γυναικών το 2012.

Στην ενότητα «Το λέω ή δεν το λέω» ο Διευθυντής του “Κέντρου Ζωής” Κωστής Χατζημωράκης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Διεκδίκησης Δικαιωμάτων της “Θετικής Φωνής” Γιώργος Τσιακαλάκης, έδωσαν τον τόνο μίας ανοιχτής συζήτησης που ακολούθησε σχετικά με ένα θέμα που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική διάσταση του HIV.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης ένα οπτικοακουστικό κοινωνικό μήνυμα της Μ.Κ.Ο. “Τεχνοδρομώ” και της Θεατρικής Ομάδας Οροθετικών Κρατουμένων του Νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” των Φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και ένα βίντεο της “Θετικής Φωνής” σχετικά με το οχτώ πρόσωπα του στίγματος του HIV.

IMG_9850
IMG_9877
IMG_9885
IMG_9835