ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΗΙV – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μπορεί να μετρηθεί άραγε η διάκριση; Τα αίτια, τα κίνητρα, οι επιπτώσεις, οι μορφές της αποτελούν μετρήσιμες μονάδες; Η διεθνής έρευνα «Stigma Index» που πραγματοποιείται σε πάνω από 55 χώρες στον κόσμο φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις.

H “Θετική Φωνή” καλεί τα μέλη της και τους ανθρώπους που ζουν με HIV στην Ελλάδα, να συμμετέχουν στην έρευνα. Οι εμπειρίες, τα βιώματα, η γνώμη του καθενός και της καθεμιάς θα μας βοηθήσουν να χαρτογραφήσουμε τις συνέπειες του στίγματος και να κωδικοποιήσουμε σημαντικές πληροφορίες που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας σε εθνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για τον περιορισμό και ιδανικά την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουμε όσοι ζούμε με HIV.

Οι τομείς που καλύπτει αφορούν στην εμπειρία του στίγματος και των διακρίσεων, στην πρόσβαση στην εργασία, στην εκπαίδευση και σε υπηρεσίες υγείας, στον αυτοστιγματισμό, στις πολιτικές και στη νομοθεσία, στον ακτιβισμό, στις εμπειρίες κατά τη διάγνωση και στην εμπιστευτικότητα.

H έρευνα είναι σχεδιασμένη από τους οργανισμούς «Global Network of People Living with HIV – GNP+», UNAIDS, «International Planned Parenthood Federation» και «International Community of Women living with HIV/AIDS».

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα μέτρησης του Δείκτη Στίγματος για τα άτομα που ζουν με HIV, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να κλείσετε ραντεβού για μία προσωπική συνέντευξη, επικοινωνώντας με τον Αντώνη Παπάζογλου, Υπεύθυνο Ενδυνάμωσης της «Θετικής Φωνής» στο τηλέφωνο 210 862 7572 ή ηλεκτρονικά στο e-mail stigmaindex@positivevoice.gr.

H συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη και η συνάντηση απόλυτα εμπιστευτική.