ΝΕΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΡΟΜΑ & ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο την υλοποίηση ενός νέου φιλόδοξου προγράμματος πρόληψης, στοχεύοντας στην προσέγγιση κοινοτήτων Ρομά στην Αττική και σε δέκα περιοχές της Ελλάδας, που αντιστοιχούν σε πληθυσμό 27.000 ατόμων.

Σκοπός του έργου που θα διαρκέσει δώδεκα μήνες, είναι η παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης με τη μέθοδο «Rapid Test» και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στόχου για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C. Η παροχή ατομικής συμβουλευτικής σε οροθετικά άτομα και ασθενείς ήπατος και η διασύνδεση των ωφελούμενων με αντιδρών αποτέλεσμα με το εθνικό σύστημα υγείας συμπληρώνουν το φάσμα των παρεμβάσεών μας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι δύο οργανώσεις προχώρησαν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μίας ενημερωτικής καμπάνιας προσαρμοσμένης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοινοτήτων Ρομά, με τον τίτλο «Έχεις ένα λεπτό; Εξετάσου για HIV/AIDS και Ηπατίτιδες Β και C». Με έμφαση στην εικονογράφηση, λόγω του σταδιακά μειούμενου αλλά ακόμα υψηλού ποσοστού αναλφαβητισμού της ομάδας-στόχου, το φυλλάδιο δίνει με τρόπο παραστατικό πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και μη μετάδοσης του HIV και των ηπατιτίδων Β και C και αναδεικνύει τη σημασία της τακτικής εξέτασης και της πρόληψης.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα ΜποδοσάκηΣτόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

FWWE
Το εσωτερικό σαλόνι του φυλλαδίου

 

ZFDFD
Το οπισθόφυλλο του φυλλάδιου