28 Αυγούστου 2015

Κλειδί για την καταπολέμηση του στίγματος του HIV/AIDS η γνώση και η ενημέρωση

Εικόνα για το άρθρο “Κλειδί για την καταπολέμηση του στίγματος του HIV/AIDS η γνώση και η ενημέρωση”

Η ενημέρωση για τα οφέλη και την αποτελεσματικότητα της αντιρετροϊκής αγωγής φαίνεται πως αποτελεί κλειδί τόσο για την αντιμετώπιση του στίγματος, όσο και για την προαγωγή της εξέτασης για τον HIV.

Τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της κοινότητας του HIV/AIDS στο Βανκούβερ, έδειξαν για ακόμα μία φορά τη σημασία της σωστής πληροφόρησης. Στο πρώτο μέρος της προβλεπόταν εκπαίδευση για θέματα που σχετίζονταν με τον HIV, τη θεραπεία, και το ρόλο της ως μέσο πρόληψης, ενώ στο δεύτερο σκέλος λίγους μήνες μετά, εξετάστηκε κατά πόσο η γνώση αυτή επηρέασε τη στάση και την άποψή τους για τα συγκεκριμένα θέματα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτή, δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με άτομο που είναι θετικό στον HIV και λαμβάνει την αγωγή, παρά με άτομο που δεν έχει εξεταστεί ποτέ. Η έρευνα αυτή ισχυροποιεί την άποψη πως η ενημέρωση του πληθυσμού για τη θεραπεία του HIV είναι ικανή να βοηθήσει χωρίς υψηλές δαπάνες στην εκπλήρωση των στόχων της κοινότητας του HIV/AIDS για την εξέταση και την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ