ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”

Η “Θετική Φωνή” παρουσιάζει τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του Συλλόγου για την καταπολέμηση του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα.

Επιλέγουμε να αντιπαραβάλλουμε τη δύναμη της γνώσης, το φως της εικόνας και την αισιοδοξία της ζωής στο σκοτάδι των στερεοτύπων που συνοδεύουν το HIV/AIDS από τη δεκαετία του ’80.

Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης περιλαμβάνει δύο τηλεοπτικά σποτ, ένα ραδιοφωνικό μήνυμα, καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες και παρουσιάζει έξι διαφορετικές ιστορίες που αντιστοιχούν σε εκφάνσεις του στίγματος και σχετίζονται με την εργασία, την άρνηση παροχής ιατρικών υπηρεσιών, το οικογενειακό περιβάλλον, τις σχέσεις, την κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο νεογνό και την τρίτη ηλικία.

Με τίτλο “Δίνουμε τέλος στις διακρίσεις που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS”, σκοπός μας δεν είναι να υποδείξουμε στο θεατή να μη στιγματίζει τα οροθετικά άτομα, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε γιατί δεν έχει λόγο να τα στιγματίζει. Για το λόγο αυτό δίνουμε έμφαση στην πληροφορία και στην ενίσχυση της γνώσης του γενικού πληθυσμού για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, τους τρόπους μετάδοσής του, την κοινωνική διάσταση της νόσου και την πρόληψη.

Το έργο υλοποιείται με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της οργάνωσης “αλληλεγγύη-SolidarityNow”.