H “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”, Ο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ΚΑΙ ΤΑ “CHECKPOINT” ΣΤΟ ATHENS PRIDE 2016 – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

Για μία ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας “Προμηθέας” και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” συμμετέχουν και στηρίζουν το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, υποδεχόμαστε το κοινό στα περίπτερα των τριών φορέων στην πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου να παρέχουμε ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας και δωρεάν προφυλακτικά και έντυπο υλικό.

Ταυτόχρονα, σε ειδικό περίπτερο θα υποδεχόμαστε τους ωφελούμενους που θέλουν να εξεταστούν για HIV, ηπατίτιδες Β και C και σύφιλη.

Η φετινή παρουσία της “Θετικής Φωνής” και των “Checkpoint” στα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση του κοινού για την PEP (Post Exposure Prophylaxis). Εκπαιδευμένοι εθελοντές με μπλε μπλουζάκια με τη φράση “Ρώτα με τι είναι η PEP” θα ενημερώνουν το κοινό για την αντιρετροϊκή αγωγή ενός μήνα που δίνεται εντός τριών ημερών μετά από πιθανή έκθεση στον ιό HIV, προκειμένου να αποτρέψει την αναπαραγωγή του στον οργανισμό του ατόμου.