19 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ “RED UMBRELLA ATHENS” ΣΤΟ “BREAK THE CHAIN FESTIVAL”

Εικόνα για το άρθρο “ΤΟ “RED UMBRELLA ATHENS” ΣΤΟ “BREAK THE CHAIN FESTIVAL””

Το κέντρο ενδυνάμωσης και υποστήριξης εργαζόμενων στο σεξ στο δρόμο “Red Umbrella Athens” συμμετείχε με περίπτερο πληροφόρησης του κοινού στο φεστιβάλ “Break the Chain” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Παράλληλα, η Άννα Κουρουπού, μέλος της ομάδας του “Red Umbrella Athens” πραγματοποίησε βιωματική ομιλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 13:00.

Το Break the Chain, αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων από άνθρωπο, στη σύγχρονη δουλεία. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr.

Το Break the Chain επιδιώκει, μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, τη μείωση της ζήτησης: η διακίνηση των ανθρώπων οφείλεται στη ζήτηση των αγορών της Δύσης είτε για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, είτε για τα ανθρώπινα καταναλωτικά προϊόντα του trafficking (αναγκαστική εργασία, πορνεία, επαιτεία, πώληση οργάνων, εξώθηση στο μικροέγκλημα).

Το Break the Chain, μέσα από τις πολυθεματικές δράσεις, την ενεργή συμμετοχή του κοινού (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, πολίτες, κάτοικοι γειτονιάς) και την εκπαίδευση, έχει ως σκοπό τη σταδιακή αλλαγή συμπεριφοράς της κοινωνίας με πρωταρχικό στόχο την μείωση της ζήτησης.