26 Οκτωβρίου 2016

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “HIV DRUG THERAPY” ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΟΒΗ

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “HIV DRUG THERAPY” ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΟΒΗ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου “HIV Drug Therapy 2016”, που πραγματοποιήθηκε στις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου στη Γλασκόβη της Σκοτίας.

Το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των κορυφαίων κλινικών ιατρών και ερευνητών παγκοσμίως, καθώς και της κοινότητας των ανθρώπων που ζουν με HIV.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και οι καινοτόμες ιδέες που προσπαθούν να απαντήσουν στις προκλήσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση και θεραπεία του HIV, με σκοπό την αντικειμενική επιστημονική αξιολόγηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων και στρατηγικών από τους θεράποντες ιατρούς, τους παρόχους υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας και τους ερευνητές.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε θέματα που σχετίζονται με τις νέες θεραπείες, τις παρενέργειες των σχημάτων, την τήρηση της αγωγής, την πρόληψη, τις οικονομικές προκλήσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο, την παιδιατρική θεραπεία και φροντίδα και τη συμβολή της κοινότητας των οροθετικών ατόμων στην αναχαίτιση της πανδημίας του HIV.