ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε 20 πόλεις της περιφέρειας με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Στην Αθήνα, η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος υποδέχθηκαν το κοινό στην Πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φωταγώγηση με ειδικούς προβολείς του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με το «red ribbon». Ακολούθησε ο σχηματισμός της κόκκινης κορδέλας με κεριά, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του AIDS. Με την κόκκινη κορδέλα φωταγωγήθηκαν και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους και πλαισιώθηκαν από σειρά δρώμενων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι σχολές χορού DanceStudio Παπάζογλου, η ομάδα HipHop FayhVybz, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η μουσική μπάντα Paranaue.

Παράλληλα, εθελοντές της «Θετικής Φωνής» και συνεργαζόμενες οργανώσεις πραγματοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε 20 πόλεις της περιφέρειας και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στη Σάμο, στην Τρίπολη, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα, στην Καστοριά, στα Χανιά, στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη, στο Κιλκίς, στις Σέρρες και στη Φλώρινα.

Οι εκδηλώσεις έγιναν με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας, την υποστήριξη της ΕΡΤ και τη συνεργασία του AHF Europe.