ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» και το AHF Europe διοργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με αφορμή τη 13η Φεβρουαρίου – Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 23:00 διοργανώνουμε πάρτι σε συνεργασία με τους BananaBoys στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη. Αντίστοιχο πάρτι θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο bar «Enola» με την Queen V.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, μέλη και εθελοντές των οργανώσεων διοργανώνουν εκδηλώσεις και παιχνίδια ευαισθητοποίησης στη πλατεία Μοναστηρακίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το βράδυ της ίδια ημέρας θα παρέχουμε τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C στη σάουνα «Alexander».

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, προγραμματίζουμε εκδηλώσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού στην Καμάρα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα υλοποιηθούν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, οι εθελοντές μας θα διανέμουν στο κοινό δωρεάν προφυλακτικά.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, τα «Checkpoint» θα δημοσιεύσουν επίσης ένα χιουμοριστικό βίντεο με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη, με θέμα τη σωστή χρήση του προφυλακτικού. Το βίντεο που είναι μία παραγωγή της εταιρείας «Odd Bleat», δίνει μέσα από ένα πρωτότυπο σενάριο χρηστικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο έκθεσής μας σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε επιλεγμένα καταστήματα διασκέδασης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.