ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” και το AHF Europe διοργάνωσαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Στο επίκεντρο της επικοινωνιακής καμπάνιας του Συλλόγου βρέθηκε το πρωτότυπο χιουμοριστικό βίντεο με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη για τη σωστή χρήση προφυλακτικού. Μόλις στις πρώτες 48 ώρες της προβολής του, το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 33.000 προβολές.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου διοργανώσαμε πάρτι σε συνεργασία με τους BananaBoys στο Booze Cooperativa στην Αθήνα, με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη. Αντίστοιχο πάρτι έγινε και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο bar «Enola» με την Queen V. Και στις δύο εκδηλώσεις έδωσαν το “παρών” εκατοντάδες νέοι και νέες και κυριάρχησε το μήνυμα της πρόληψης.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, μέλη και εθελοντές μας διοργάνωσαν εκδηλώσεις και παιχνίδια ευαισθητοποίησης στη πλατεία Μοναστηρακίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας παρείχαμε τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C στη σάουνα «Alexander» στην Αθήνα και στον κινηματογράφο “Λαϊκό” στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, διοργανώσαμε εκδηλώσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού στην Καμάρα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ενώ αντίστοιχες δράσεις υλοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις.

Παράλληλα, η “Θετική Φωνή” υποστήριξε την έκθεση φωτογραφίας-καμπάνια του φωτογράφου Γιάννη Παυλίδη”Γυμνό Γεύμα: Athens Edition” που εγκαινιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο Loukoumi #10 στην Αθήνα ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Χρήσης Προφυλακτικού.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, οι εθελοντές μας διένειμαν στο κοινό δωρεάν προφυλακτικά.