18 Σεπτεμβρίου 2017

Η «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΙ ΤΑ «CHECKPOINT» ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα για το άρθρο “Η «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΙ ΤΑ «CHECKPOINT» ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», συμμετείχαν με περίπτερο για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούν για την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη και την τακτική εξέταση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η ΔΕΘ φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου (AKADEMIA 14, stand 11) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό και τους εθελοντές του Συλλόγου για τις υπηρεσίες και τις δράσεις της «Θετικής Φωνής» και των «Checkpoint», οι οποίες είναι προσανατολισμένες τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ομάδες υψηλού ρίσκου, όπως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, οι εργαζόμενοι στο σεξ και τα τρανς άτομα.

Παράλληλα διανέμονταν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει πώς γίνεται η ταχεία εξέταση με τη μέθοδο ανίχνευσης αντισωμάτων του HIV και της ηπατίτιδα C και αυστραλιανού αντιγόνου για τον ιό HBV.