17 Σεπτεμβρίου 2017

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ “AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ”

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ “AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ””

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας συμμετείχε και φέτος στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση “AIDS & Ηπατίτιδες” που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η “Θετική Φωνή” παρουσίασε τα νεώτερα στοιχεία και δεδομένα του κέντρου ημέρας για την υποστήριξη εργαζομένων στο σεξ στο δρόμο “Red Umbrella Athens”. Την παρουσίαση έκανε η Μαρία Ξανθάκη, ψυχολόγος και μέλος της ομάδας του RUA. Ο Υπεύθυνος των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” Σοφοκλής Χάνος, παρουσίασε τις παρεμβάσεις και τα στατιστικά στοιχεία των δομών, αναφορικά με την προαγωγή της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης στους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Δέδες συντόνισε το στρογγυλό τραπέζι “Διαχρονική HIV λοίμωξη υπό το φως παλαιών προβλημάτων και νέων εξελίξεων”, μαζί με το διευθυντή της παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο ανέπτυξε την ομιλία με θέμα “Νέα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας και το ECDC”.

Σκοπός της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης “AIDS & Ηπατίτιδες” ήταν η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι επιστήμονες και ομιλητές παρουσίασαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.