28 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS

Εικόνα για το άρθρο “ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”, τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” και το AHF Europe τιμούν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, με μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσης ευαισθητοποίησης του κοινού.

Το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, η Βουλή των Ελλήνων και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη θα φωταγωγηθούν με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα για την αντιμετώπιση του AIDS.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17:30, μέλη και φίλοι της “Θετικής Φωνής” θα σχηματίσουν με κεριά στην πλατεία Μοναστηρακίου το red ribbon, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με το AIDS και θα διανέμουν στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια και δωρεάν προφυλακτικά.

Αντίστοιχη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα γίνει το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου σε μία σειρά από συνεργαζόμενες καφετέριες, bar και club στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην πλατεία Αριστοτέλους σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών.

Τέλος, η “Θετική Φωνή” και το “AHF Europe” θα δώσουν το “παρών” σε 16 συνολικά πόλεις της περιφέρειας, με δράσεις ενημέρωσης και διανομής δωρεάν προφυλακτικών. Σε αυτό το πλαίσιο, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα, στην Καστοριά, στην Αλεξανδρούπολη, στο Κιλκίς, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στο Ρόδος, στη Σάμο, στα Χανιά, στη Τήνος και στην Τρίπολη.