ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

Η «Θετική Φωνή» εγκαινιάζει τη σειρά μηνιαίων ανοιχτών συζητήσεων «Ομόκεντροι Κύκλοι».

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 18:00 συζητάμε με τον Ομότιμο Καθηγητή, Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, με αφορμή το βιβλίο του «Έρωτας και Τιμωρία στην Ελλάδα». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

Οι τέχνες σε όλες τους τις μορφές, με την πρωτοκαθεδρία  της λογοτεχνίας, οι μύθοι, η παγκόσμια ιστορία, οι λαϊκές παραδόσεις, αλλά και τα δικαιικά συστήματα ασχολούνται με έρωτες ανάρμοστους και άξιους να τιμωρούνται. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος συζητά μαζί μας για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τις κοινωνικές και πολιτικές νοοτροπίες, τις ανθρώπινες συμπεριφορές, με τα μάτια ενός λίγο απροσδόκητου «συντρόφου»: του έρωτα.

Η σειρά μηνιαίων συζητήσεων «Ομόκεντροι κύκλοι» επιδιώκει να ενισχύσει το δημόσιο διάλογο και να δώσει βήμα άρθρωσης λόγου, παράθεσης επιχειρημάτων και ανάπτυξης ιδεών σε διακεκριμένους επιστήμονες και διανοούμενους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το νομικό σύστημα, η φιλοσοφία, η γλώσσα, η ψυχική υγεία, η αυτογνωσία και η γνώση συνθέτουν τον κύκλο των σκέψεων που θα μοιραστούμε και θα αναπτύξουμε κατά τη διάρκεια των θεματικών συναντήσεων κάθε μήνα.