ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ 2018

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» και το AHF Europe διοργάνωσαν και φέτος δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με αφορμή τη 13η Φεβρουαρίου – Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου διοργανώσαμε πάρτυ σε συνεργασία με τους BananaBoys στο Methodia/Blackbox στην Αθήνα, με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη. Σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ, εθελοντές των “Checkpoint” διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρείχαμε τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C με τη μέθοδο «rapid test» από το προσωπικό των κέντρων πρόληψης.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, διοργανώσαμε επίσης ένα flashmob-street vogue δρώμενο, στο οποίο μία ομάδα χορευτών εμφανίστηκε στην οδό Ερμού και οι εθελοντές μας διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικά φυλλάδια προς το κοινό. Η θεματική παράσταση αγκαλιάζει το στοιχείο της μόδας “Always in Fashion” που συνοδεύει την καμπάνια μας για τη χρήση προφυλακτικού.

Την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η Κινητή Μονάδα “Checkpoint” επισκέφθηκε τον Πειραιά για παροχή δυνατότητας εξετάσεων μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, καθώς και στο ΤΕΙ Πειραιά.

Στις 13 Φεβρουαρίου υλοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Μ.Κ.Ο. “Κέντρο Ζωής”. Μαζί με τις οργανώσεις “Οικόπολις” και USB, ποδηλάτες διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά στη Λεωφόρο Νίκης. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου παρείχαμε τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε τις Σέρρες, για διανομή ενημερωτικού υλικού στο ΤΕΙ της πόλης και δωρεάν εξετάσεις στην είσοδο της Νομαρχίας.

Σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας που γνώρισε την ανταπόκριση του κοινού με πάνω από 120.000 προβολές σε δύο εβδομάδες, τα «Checkpoint» δημοσίευσαν και φέτος ένα χιουμοριστικό βίντεο με τις drag queen Chraja και Φιλοθέη, με θέμα τη χρήση προφυλακτικού. Το βίντεο αναδεικνύει μέσα από ένα πρωτότυπο σενάριο τη σημασία της ατομικής ευθύνης για τη σεξουαλική μας υγεία.