ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ: ΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, 18:00 @Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)

Οι “Ομόκεντροι Κύκλοι” διανύουν την απόσταση από τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012 μέχρι την αθώωσή τους και αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Τα θεσμικά κενά που οδήγησαν στα γεγονότα του 2012. Οι κίνδυνοι που διατρέχουμε όταν οι πολιτικές δημόσιας υγείας χαράσσονται με μη επιστημονικά δεδομένα και κριτήρια. Η διακύβευση της αξιοπιστίας των φορέων δημόσιας υγείας και των μέσων ενημέρωσης μετά τη διαπόμπευση. Η ακύρωση της επίπονης και συστηματικής εργασίας των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται με ειδικούς πληθυσμούς. Τα ατομικά δικαιώματα ως ακρογωνιαίος λίθος του δικαιϊκού μας συστήματος και όχι ως «πολυτέλεια».

Η “Θετική Φωνή” υποδέχεται τον Κωστή Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικό, τ. Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τ. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και τους δικηγόρους Κώστα Φαρμακίδη και Χαρά Παπαγεωργίου από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων.

Σας περιμένουμε σε μία ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στις 18:00 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).