20 Μαρτίου 2018

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ”

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, η “Θετική Φωνή” συμμετέχει στον περίπατο κατά των διακρίσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στις 15:00, με σημείο συνάντησης την πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας.

Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤ, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες κ.λπ.) ενωμένοι πραγματοποιούμε έναν ξεχωριστό περίπατο κατά των διακρίσεων.

Φέτος, η οργανωτική επιτροπή επέλεξε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ως φορέα που θα βραβευθεί με το έπαθλο “Αντιρατσισμός- Τζανέτος Αντύπας”, για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας και κατά του ρατσισμού, αλλά και για την πρόσφατη νίκη του με την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου.

Η βράβευση καθιερώθηκε από το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης “Praksis” Τζανέτου Αντύπα. Κάθε χρόνο βραβεύεται μία οργάνωση ή ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα θέματα του αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.