23 Μαρτίου 2018

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ PROJECT ” TO WHOM IT MAY CONCERN” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ PROJECT ” TO WHOM IT MAY CONCERN” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

To Whom It May Concern

Αποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου

To Whom It May Concern | Αποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου είναι ο τίτλος της εικαστικής εγκατάστασης που παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) από τις 30 Μαρτίου έως και τις 15 Απριλίου 2018, σε σύλληψη και επιμέλεια του Αλέξανδρου Μιχαήλ και σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

To whom it may concern. Μια φράση που χρησιμοποιείται σε μια επιστολή προς άγνωστους παραλήπτες. Άγνωστος. Αυτός που δε μας είναι γνωστός ή γνώριμος. Άγνωστο. Το ξένο. Το αδιανόητο. Το αινιγματικό. Αυτό που βρίσκεται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας. Όλοι ξέρουμε τον HIV. Πόσοι, όμως, από εμάς γνωρίζουμε, ουσιαστικά, τη σημερινή πραγματικότητα γύρω από αυτόν; Είμαστε ενήμεροι για την ιατρική πρόοδο που, όχι μόνο εξασφαλίζει μια ποιοτική ζωή σε ανθρώπους που ζουν με τον ιό, αλλά και καθιστά δύσκολη τη μετάδοσή του; Και μήπως δεν είναι η δική μας άγνοια που τρέφει την κοινωνική προκατάληψη, τον φόβο μας απέναντι στον HIV και την πεποίθησή μας ότι δε μας αφορά;

Αποτέλεσμα μιας βιωματικής και δημιουργικής διαδικασίας με ανθρώπους που ζουν ή εργάζονται με τον HIV, η εικαστική εγκατάσταση To Whom It May Concern μας προ(σ)καλεί να δούμε τον HIV αλλιώς: όχι ως απειλή, αλλά ως μια ανθρώπινη εμπειρία, την οποία όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε και με την οποία όλοι μπορούμε να συνδεθούμε. Χωρίς φόβο. Χωρίς προκατάληψη. Να κοιτάξουμε τον HIV όπως πραγματικά είναι: κάτι που μας αφορά.

 

To Whom It May Concern

Σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κέντρο Ζωής» για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τον HIV.

Με την υποστήριξη του START Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch σε συνεργασία με το Goethe Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.). Υποστηρικτές προγράμματος: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Info έκθεσης

Πότε: 30 Μαρτίου – 15 Απριλίου 2018

Που: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι)

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 18:00 | Πέμπτη 10:00 – 22:00 | Δευτέρα κλειστά Ο επιμελητής θα είναι παρών καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Εγκαίνια: Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12:00*

*Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει δημιουργική συζήτηση με τον επιμελητή της έκθεσης και εκπροσώπους του Κέντρου Ζωής.

Περισσότερα: www.towhomitmayconcern.eu & www.facebook.com/ToWhomItMayConcern.eu

 

Συντελεστές

Σύλληψη – Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιχαήλ

Επιμέλεια υλικού – Σχεδιασμός εγκατάστασης: Φώτης Σαγώνας

Σχεδιασμός ήχου: Μάριος Β. Αποστολακούλης

Τεκμηρίωση (video, φωτογραφία): Χρήστος Κυριαζίδης

Σχεδιασμός υλικού επικοινωνίας: Παναγιώτης Γιωργάκας, Threehop

Ευθύνη – συνεργασία για το ΚΣΤΘ: Εύη Παπαβέργου, Κατερίνα Παρασκευά

 

Πληροφορίες

Λία Κεσοπούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας To Whom It May Concern

6971 95 95 29 | lkesopoulou@gmail.com

Χρύσα Ζαρκαλή

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

2310 589 152 | pr@greekstatemuseum.com

Χορηγοί Επικοινωνίας