ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV | ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6 ΣΤΙΣ 18:00

Το καλοκαιρινό Εγώ και ο HIV της Αθήνας είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί και να συζητήσουμε για ενδιαφέροντα θέματα. Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο “Divani Caravel” (αίθουσα Horizon).

Στο πρώτο θέμα συζητάμε για τον ιό HPV και τα κονδυλώματα. Σύμφωνα με έρευνες εκτιμάται ότι πάνω από το 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού θα έρθει σε επαφή με τον ιό σε κάποια στιγμή της ζωής του. Τι σημαίνει θεραπεία και πρόληψη για τον HPV; Ποιοι μπορούν να εμβολιαστούν και τι προστασία παρέχει το εμβόλιο; Ερωτήματα όπως αυτά θα συζητήσουμε με γιατρό που θα αναλάβει να μας δώσει με απλό λόγο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αμέσως μετά συζητάμε με την κλινική ψυχολόγο Νάνσυ Παπαθανασίου για τα στερεότυπα, τη δύναμη, τις αδυναμίες τους, τον περιορισμό της αναπαραγωγής τους, τις άμυνές μας απέναντί τους. Τα οροθετικά άτομα έχουμε βιώσει όσο λίγες ομάδες πολύ έντονες στερεοτυπικές και στιγματικές συμπεριφορές. Ωστόσο, ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι και δέκτης αλλά και πομπός αντίστοιχων συμπεριφορών. Άλλοτε προς τους άλλους και άλλοτε απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Ακριβώς αυτές τις ισορροπίες, τα όρια και τα βιώματα θα συζητήσουμε με την επιστημονικώς Υπεύθυνη της Τηλεφωνικής Γραμμής 11528.