NEA ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ U=U

H “Θετική Φωνή” παρουσιάζει μία νέα ιστοσελίδα αφιερωμένη στο U=U (undetectable=untransmittable), την επιστημονική τεκμηρίωση που διακηρύσσει ότι οι άνθρωποι που ζουν με HIV, λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία και επιτυγχάνουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δε μπορούν πρακτικά να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους, ακόμη και μέσω σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις.

H ιστοσελίδα uu.positivevoice.gr φιλοξενεί απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τόσο τα οροθετικά άτομα, όσο και τους συντρόφους τους σχετικά με την αντιρετροϊκή αγωγή και το ρόλο της στην καταστολή της αναπαραγωγής του HIV, την επίτευξη μη ανιχνεύσιμου ιικού φορτίου και τις εξετάσεις που απαιτούνται για την επιβεβαίωση της επιτυχίας της θεραπείας. Περιέχει επίσης θέματα που αφορούν στις ερωτικές σχέσεις των οροθετικών ατόμων και τις νέες βάσεις πάνω στις οποίες αυτές δομούνται με το U=U. Ζητήματα όπως η ανακοίνωση της οροθετικότητας, η ατομική ευθύνη για τη σεξουαλική μας υγεία, το ρίσκο έκθεσης σε άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η αναπαραγωγή φιλοξενούνται στη νέα θεματική ιστοσελίδα.

Οι επισκέπτες του site μπορούν επίσης να συμβουλευθούν τη Διακήρυξη Συναίνεσης για το U=U, ένα κείμενο που έχει συνυπογραφεί από πάνω από 600 προσωπικότητες και οργανισμούς σε 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, να ανατρέξουν σε καμπάνιες που υλοποιούνται για το θέμα στο εξωτερικό και να ενημερωθούν για τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο.

Το μήνυμα U=U αποτελεί την κορωνίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας και για το 2018. Η επιστημονική αυτή τεκμηρίωση αλλάζει ότι γνωρίζαμε για τον HIV, τους τρόπους μετάδοσής του, την πρόληψη, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι που ζουν με HIV και οι ερωτικοί τους σύντροφοι αντιλαμβάνονται την πάθηση, τις σχέσεις τους και τον ίδιο τους τον εαυτό. Για το λόγο αυτό, το U=U συνιστά το πιο ισχυρό όχημα αποστιγματοποίησης και ενδυνάμωσης των οροθετικών ατόμων.