15 Ιουνίου 2018

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΞ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Εικόνα για το άρθρο “ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΞ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ”

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υλοποιούν για πρώτη φορά μία δράση ευαισθητοποίησης των γυναικών εργαζομένων στο σεξ για τον καρκίνο του μαστού και τον γυναικολογικό καρκίνο.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου από τις 16:00 έως τις 19:00, ένας χειρούργος μαστού και ένας ογκολόγος – γυναικολόγος από το αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» θα ενημερώσουν τις ωφελούμενες του Κέντρου Ημέρας «Red Umbrella Athens» (Σατωβριάνδου 34, Ομόνοια) για τον καρκίνο του μαστού, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την αυτοεξέταση και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στη θεραπεία. Επίσης θα γίνει εξέταση για τον γυναικολογικό καρκίνο.

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 4.000 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού, ενώ η συγκεκριμένη μορφή αποτελεί το 24% των νεοπλασιών στις γυναίκες. Πρόκειται για την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 45 έως 60 ετών.

Οι εργαζόμενες στο σεξ στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες, καθώς αναγκάζονται στην πλειοψηφία τους να εργάζονται σε καθεστώς παρανομίας, βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχιας και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, φροντίδας και περίθαλψης. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη παρέμβαση θα συμβάλει στην ενδυνάμωση και ενθάρρυνσή τους προκειμένου να αξιοποιήσουν μεθόδους πρόληψης και αυτοεξέτασης.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο συλλόγων ασθενών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για θέματα υγείας και πρόληψης.