25 Ιουνίου 2018

ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ THESSALONIKI PRIDE!

Εικόνα για το άρθρο “ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ THESSALONIKI PRIDE!”

Η Θετική Φωνή, το AHF Europe, τα Checkpoint και το Red Umbrella Athens συμμετείχαν και φέτος στο Thessaloniki Pride που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου. Με το σύνθημα “Άκρως Οικογενειακόν”, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θέλησαν να επικοινωνήσουν το μήνυμα ότι υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές οικογενείας, οι οποίες μπορούν να αντιπροσωπεύουν εξίσου δυνατούς δεσμούς μεταξύ των μελών τους σε σχέση με την παραδοσιακή οικογένεια και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χαίρουν ίσων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας του Συλλόγου στο φετινό Thessaloniki Pride ήταν το U=U, η εξίσωση που αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για τον HIV, τη μεταδοτικότητα των οροθετικών ατόμων και την πρόληψη. Φορώντας μπλουζάκια της εξίσωσης, τα μέλη της “Θετικής Φωνής” και οι εθελοντές των “Checkpoint” ενημέρωναν τους επισκέπτες των περιπτέρων μας για το U=U και για άλλα θέματα σεξουαλικής υγείας. Ταυτόχρονα, παρείχαν τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο στο Λευκό Πύργο.

Για πρώτη χρονιά φέτος, το “Red Umbrella Athens” συμμετείχε δυναμικά στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση του φεστιβάλ. Με το σύνθημα “Η εργασία στο σεξ είναι εργασία”, η ομάδα του κέντρου ημέρας θέλησε να προσθέσει στη δημόσια συζήτηση της LGBT QI κοινότητας της Θεσσαλονίκης, τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ, μίας εξαιρετικά ευάλωτης και στιγματισμένης ομάδας, που ωθείται ποικιλόμορφα στην παράνομη εργασία και στην περιθωριοποίηση.

Οι συμμετέχοντες κρατώντας μικρές πολύχρωμες σημαίες, χορεύοντας και τραγουδώντας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας από την οδό Εθνικής Αμύνης, κατευθύνθηκαν στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο σταματώντας αρκετές φορές για να λάβουν μέρος σε δρώμενα. Πριν την έναρξη της παρέλασης εκπρόσωποι οργανώσεων απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς στους συμμετέχοντες. Εκ μέρους της Θετικής Φωνής μίλησε ο Υπεύθυνος Ενδυνάμωσης Αντώνης Παπάζογλου, απευθύνοντας κάλεσμα στην κοινότητα να ενημερωθεί για το U=U.