Scroll To Top
Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

ΔΡAΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

2016

Ιανουάριος

– Η Ομάδα Μείωσης Βλάβης της «Θετικής Φωνής» εξέδωσε ένα λεπτομερή «οδηγό επιβίωσης» για συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και τα απεξαρτημένα άτομα, οι πρώην κρατούμενοι, οι άποροι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
– Καλέσαμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας. Με δημόσια παρέμβασή μας στις 13 Ιανουαρίου σημειώσαμε πως «η πρωτοφανής αυτή κατάσταση απειλεί την υγεία και τη ζωή των ασθενών με καρκίνο, οι οποίοι δεν έχουν τις τελευταίες ημέρες πρόσβαση στη θεραπεία τους. Αντίστοιχα προβλήματα συνεχίζουν να καταγράφονται και στη διαδικασία διάθεσης αντιρετροϊκών σκευασμάτων«.
– Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη εργασίας στη Σόφια, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Go Shape» της εταιρείας «Gilead», με σκοπό τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint» στην Ελλάδα.
– Ολοκληρώθηκε το βιωματικό σεμινάριο «Φορώντας τα Παπούτσια του Άλλου» που πραγματοποίησε η «Θετική Φωνή» από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στον πολυχώρο «Οικόπολις» στη Θεσσαλονίκη.
– Ξεκινήσαμε τη λειτουργία της δομής «Sexworkers Drop-in Center» στην πλατεία Ομονοίας, που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε εργαζόμενους και εργαζόμενες στο σεξ.
– Συμμετείχαμε με δύο αναρτημένες ανακοινώσεις στις εργασίες του Συνεδρίου «Quality Action: Improving HIV Prevention in Europe» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.
– Στις 29 Ιανουαρίου συμμετείχαμε με ομιλία στη Σύνοδο της EATG (European AIDS Treatment Group) για την Προφύλαξη πριν την Έκθεση (PrEP) στην Ευρώπη.
– Το «Thess Checkpoint» συμμετείχε με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τα Κονδυλώματα που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.
– Πραγματοποιήσαμε προβολή της ταινίας «Pride» για τους εθελοντές του Δικτύου μας. Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητ
– Στις 22 Ιανουαρίου συμμετείχαμε σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του Συλλόγου και των υπηρεσιών των «Checkpoint» στο ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες ενότητες του σεμιναρίου αυτοβελτίωσης που απευθύνεται σε μέλη και εθελοντές της «Θετικής Φωνής».
– Στις 12 Ιανουαρίου διοργανώσαμε σεμινάριο με θέμα «Ταυτότητα και Έκφραση Φύλου». Η Άννα Κουρουπού, Γραμματέας του Σ.Υ.Δ. παρουσίασε και ανέλυσε ζητήματα που σχετίζονται με την ορολογία, τα στερεότυπα και τους μύθους που συνοδεύουν τους τρανς ανθρώπους στην Ελλάδα.
– Μέσα στον Ιανουάριο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Συνολικά, τον Ιανουάριο προσεγγίσαμε 1.493 άτομα με σκοπό την ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C, ενώ μοιράσαμε και 11.720 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Ιανουάριο 1.093 άτομα για HIV, 158 για ηπατίτιδα C, 58 για ηπατίτιδα Β και 145 ωφελούμενοι για σύφιλη.

Φεβρουάριος

– Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που υλοποίησαν η «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint» με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.
– Με πρωτοβουλία της «Θετικής Φωνής» οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των οροθετικών ασθενών στην αγωγή τους.
– Στο πλαίσιο των επαφών με κυβερνητικούς και πολιτειακούς παράγοντες, η «Θετική Φωνή» συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστή Παπαϊωάννου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.
– Στις 29 Φεβρουαρίου δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου με αφορμή το στιγματιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» με τον τίτλο «AIDS σε νοσοκομεία και ψαλμοί μίσους σε τζαμιά».
– Στις 23 Φεβρουαρίου συμμετείχαμε με ομιλία στο συνέδριο «Νοσοκομειακό Φάρμακο:
Επάρκεια, Ποιότητα, Πρόσβαση και Διαφάνεια σε Καιρούς Κρίσης
» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στην παρέμβασή μας προτείναμε τη δημιουργία παρατηρητηρίου ελλείψεων αντιρετροϊκών και άλλων νοσοκομειακών φαρμάκων, την επικαιροποίηση και αξιολόγηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη θέσπιση ενός ανοιχτού και έντιμου διαλόγου με στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικό, ασφαλές και οικονομικό φάρμακο.
– Στις 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση «Εγώ και ο HIV» για το 2016 στη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν σε ιατρικά ζητήματα γύρω από τον HIV, στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα οροθετικά άτομα και στα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής στην υγεία μας.
– Στις 18 Φεβρουαρίου υποδεχθήκαμε στο «Thess Checkpoint» το 12ο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης για ενημέρωση σχετικά με θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.
– Στις 17 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα σεμινάριο ενσυναίσθησης στα γραφεία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» που απευθυνόταν σε μέλη του Δικτύου Εθελοντών που συμμετέχουν στο street work.
– Στις 16 Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου παρείχαμε σε φοιτητές και φοιτήτριες τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
– Στις 15 Φεβρουαρίου το «Thess Checkpoint» επισκέφθηκε τον ξενώνα προσφύγων και μεταναστών της οργάνωσης «Άρσις» στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
– Στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε την ετήσια Γενική Συνέλευση της «Θετικής Φωνής» στο «Impact Hub» στου Ψυρρή.
– Την ίδια ημέρα το «Thess Checkpoint» διένειμε δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό στους θεατές της μουσικοχορευτικής παράστασης «Cabaret 69» στο «WE» στη Θεσσαλονίκη.
– Ολοκληρώθηκε η σειρά των δεκαπενθήμερων σεμιναρίων αυτοβελτίωσης που απευθυνόταν σε μέλη και εθελοντές της «Θετικής Φωνής».
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Φεβρουάριο σχετικές υπηρεσίες σε 128 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 99 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 29 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Φεβρουάριο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και παρείχαμε υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε 12 οροθετικούς κρατουμένους.
– Συνολικά, το Φεβρουάριο προσεγγίσαμε 8.934 άτομα με σκοπό την ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C, ενώ μοιράσαμε και 27.779 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν το Φεβρουάριο 1.336 άτομα για HIV, 176 για ηπατίτιδα C, 63 για ηπατίτιδα Β και 362 ωφελούμενοι για σύφιλη.

Μάρτιος

– Η «Θετική Φωνή» διοργάνωσε ημερίδα με θέμα τη μείωση βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα.
– Οι ελλείψεις φαρμάκων, οι επιπτώσεις μιας πιθανής αναγκαστικής διακοπής της αγωγής και οι προοπτικές επίλυσης του προβλήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του «Εγώ και ο HIV», που έλαβε χώρα στην Αθήνα την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.
– Το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ειδική ανοιχτή εκδήλωση στη Λευκωσία, όπου μίλησαν ο Σοφοκλής Χάνος, Υπεύθυνος των «Checkpoint» και ο Αντώνης Παπάζογλου, Υπεύθυνος Ενδυνάμωσης του Συλλόγου και ο Γιάννης Σταύρου, Ενημερωτής στο «Ath Checkpoint».
– Σε συνεργασία με τους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους, η Κινητή Μονάδα «Checkpoint» επισκέφθηκε τις δύο πόλεις με σκοπό την παροχή δυνατότητας εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.
– Στο πλαίσιο του έργου «Ρομά & Δικαίωμα στην Υγεία», η Κινητή Μονάδα «Checkpoint» επισκέφθηκε στις 17 και 24 Μαρτίου τα Άνω Λιόσια, στις 21 και 22 Μαρτίου το Ζεφύρι και στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου το Μενίδι, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα, στο Αιτωλικό και στο Αγρίνιο.
– Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στη Στέγη  Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιήθηκε  η 1η επίσημη παρουσίαση του «Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση».
– Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα που σχετίζονται με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και το HIV/AIDS υλοποιήσαμε σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Υπαξιωματικών.
– Στις 30 Μαρτίου επισκεφθήκαμε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων και ενημερώσαμε τους μαθητές για ζητήματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS και τη σεξουαλική αγωγή και υγεία.
– Συμμετείχαμε στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων» στην Αθήνα, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου – Ημέρα κατά του Ρατσισμού.
– Λάβαμε μέρος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Αντιρατσιστικής Εβδομάδας που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
– Συμμετείχαμε με περίπτερο ενημέρωσης και δωρεάν διανομή προφυλακτικών στο πάρτι «Athens DJs for Athens Pride» που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο «Ρομάντσο».
– Ολοκληρώσαμε την εικαστική παρέμβαση στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού, δημιουργώντας τοιχογραφίες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιδρύματος.
– Συμμετείχαμε με περίπτερο στο συνέδριο TEDx του Παντείου Πανεπιστημίου που έλαβε χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στις 19 Μαρτίου 2016.
– Στις 9 Μαρτίου παρουσιάσαμε τις δράσεις των «Checkpoint» στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη.
– Συμμετείχαμε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών που διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ στις 2 Μαρτίου 2016.
– Το club «The Apartment» διοργάνωσε ένα πάρτι αφιερωμένο στα «Checkpoint» την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου.
– Την Παρασκευή 4 Μαρτίου τα «Checkpoint» και η «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με τους «Banana Boys» διοργανώσαμε ένα θεματικό μασκέ πάρτι στο «Χοροστάσιο».
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε το Μάρτιο σχετικές υπηρεσίες σε 132 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 75 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 57 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Μάρτιο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και παρείχαμε υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε οροθετικούς κρατουμένους.
– Συνολικά, το Μάρτιο προσεγγίσαμε 2.132 άτομα με σκοπό την ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C, ενώ μοιράσαμε και 22.051 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν το Μάρτιο 1.187 άτομα για HIV, 184 για ηπατίτιδα C, 53 για ηπατίτιδα Β και 405 ωφελούμενοι για σύφιλη.

Απρίλιος

– Η «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με το «Κέντρο Ζωής» και την «PRAKSIS» παρουσίασαν την ειδική απολογιστική έκδοση του έργου «O HIV στη Δημόσια Σφαίρα» που για 15 μήνες αποτέλεσε την πλατφόρμα κοινών παρεμβάσεων στα μέσα ενημέρωσης για ζητήματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, προάσπισης των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων στην Ελλάδα και προσέγγισης και επιμόρφωσης των κύριων διαμορφωτών της κοινής γνώμης όπως οι δημοσιογράφοι, οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί.
– Η Κινητή Μονάδα «Checkpoint» ταξίδεψε για 12 ημέρες σε 25 οικισμούς Ρομά στην Πάτρα, στο Ρίο, στο Αιτωλικό και στο Αγρίνιο, διενεργώντας συνολικά 1.479 εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδες Β και C σε 367 ωφελούμενους και διανέμοντας δωρεάν πάνω από 7.500 προφυλακτικά.
– Η «Θετική Φωνή» πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χριστίνα Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.
– Τα «Checkpoint» επισκέφθηκαν τον Απρίλιο τη Χαλκίδα, τη Λάρισα, την Τρίπολη και τα Ιωάννινα και σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους παρείχαν στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C και ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής αγωγής.
– Στις 25 και 26 Απριλίου συμμετείχαμε στις συναντήσεις για τη διαμόρφωση της  εθνικής αναφοράς για το ΗΙV/AIDS 2016 που συντάσσεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το UNAIDS και το WHO και το ECDC. Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε παρουσίαση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από τις δομές «Checkpoint»
– Την Παρασκευή 22 Απριλίου πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας στο γραφείο της ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα
– Συμμετείχαμε στην ετήσια συνάντηση του οργανισμού «International Planned Parenthood Association» που έλαβε χώρα στις 19 και 20 Απριλίου στις Βρυξέλλες
– Επισκεφθήκαμε δύο φορές μέσα στον Απρίλιο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους νοσηλευόμενους ασθενείς της Μονάδας Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
– Λάβαμε μέρος στο «EU HIV/AIDS Civil Society Forum» που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 18 και 19 Απριλίου 2016
– Συμμετείχαμε με περίπτερο στην έκθεση «Erotic Art» στην Αθήνα
– Στις 26 Απριλίου αποδεχθήκαμε στο «Thess Checkpoint» φοιτητές του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τους παρείχαμε ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις μας και με θέματα σεξουαλικής υγείας
– Στις 21 Απριλίου διανείμαμε ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά στο party των «Banana Boys» στο «Bord de l’eau» στη Θεσσαλονίκη
– Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην εκδήλωση με τίτλο »Κρίση και Ναρκωτικά» των Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης «18Ανω» και του Σωματείου Υποστήριξης Επιστημονικού Έργου του προγράμματος
– Την Τετάρτη 13 Απριλίου συμμετείχαμε στην ημερίδα με τίτλο «Πολίτες με Προβλήματα Χρήσης Ουσιών», που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
– Συμμετείχαμε στο «Outview Film Festival» με περίπτερο ενημέρωσης και δωρεάν διανομής προφυλακτικών και με την προβολή της ταινίας «ChemSex»
– Διοργανώσαμε party για τα δύο χρόνια λειτουργίας του «Thess Checkpoint»
– Στις 6 Απριλίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Συμβουλευτικό Σταθμό ΚΕΘΕΑ «Νόστος»
– Συμμετείχαμε στο «European ChemSex Forum 2016» που πραγματοποιήθηκε στις 6 έως 8 Απριλίου στο Λονδίνο
– Πραγματοποιήσαμε ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής υγείας στην Πυροσβεστική Μονάδα Γιαννιτσών και στο Επαγγελματικό Λύκειο Βασιλικών, στη Θεσσαλονίκη
– Mε τον Jindrich Voboril, Εθνικό Συντονιστή των πολιτικών για τα ναρκωτικά της Δημοκρατίας της Τσεχίας και μέλος του ΔΣ του EMCDDA, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη εργασίας στο γραφείο της Ελληνίδας ομολόγου του κ. Παπουτσοπούλου – Διαμαντοπούλου
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Απρίλιο σχετικές υπηρεσίες σε 108 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 94 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 12 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη
– Μέσα στον Απρίλιο επισκεφθήκαμε δύο φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και παρείχαμε υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε οροθετικούς κρατουμένους
– Συνολικά, τον Απρίλιο προσεγγίσαμε 3.458 άτομα με σκοπό την ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C, ενώ μοιράσαμε και 59.146 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Απρίλιο 1.978 άτομα για HIV, 599 για ηπατίτιδα C, 592 για ηπατίτιδα Β και 366 ωφελούμενοι για σύφιλη.

Μάιος 

– Στο πλαίσιο της ημερίδας «HIV/AIDS & Διακρίσεις: Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος» που διοργάνωσαν η «Θετική Φωνή» και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ζήτησε δημόσια συγνώμη για την ανάμειξη του Οργανισμού στη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012.
– Στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης βλάβης, η «Θετική Φωνή» επικαιροποίησε και δημοσιεύει το νομικό εγχειρίδιο «Κρατούμενοι: Απόλυση υπό όρο & προγράμματα απεξάρτησης«, του νομικού συμβούλου του Συλλόγου Βαγγέλη Μάλλιου.
– Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2016, η «Θετική Φωνή» και τα «Checkpoint» συμμετείχαν σε μία σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων στην Κύπρο, για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη, την έγκαιρη θεραπεία και εν γένει με τη σεξουαλική αγωγή.
– Συμμετείχαμε με ομιλία στο «Seminar of Human Rights in Patient Care» που διοργάνωσε το «Association of Schools of Public Health in the European Region«, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
– Στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας του Α.Π.Θ., το «Thess Checkpoint» παρείχε τη δυνατότητα εξέτασης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που επισκέπτονταν το ιατρείο της πανεπιστημιούπολης.
– Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πανελλήνιας Έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ερευνα ESPAD) στο μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές».
– Πραγματοποιήσαμε σεμινάριο προς τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών με θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις, αλλά και την ευάλωτη ομάδα των Ρομά.
– Στις 23 Μαίου η ομάδα εργασίας στο δρόμο της «Θετικής Φωνής» εκπαίδευση την αντίστοιχη ομάδα της οργάνωσης «Emphasis».
– Στις 21-22 Μαΐου συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας στη Θεσσαλονίκη, με διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών.
– Στις 20 Μαΐου διοργανώσαμε σεμινάριο με θέμα τις ηπατίτιδες και τη συλλοίμωξη με τον HIV, με ομιλήτρια τη  Δρ. Melanie Deutch.
– Στις 19 Μαίου έλαβε χώρα η 1η ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος καταπολέμησης των διακρίσεων «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ«, στην Ξάνθη.
– Στις 18 Μαΐου κάναμε ενημέρωση για θέματα πρόληψης και σεξουαλικής αγωγής στο Pinewood International School, στη Θεσσαλονίκη.
– Στις 17-18 Μαΐου συμμετείχαμε στη 2η ετήσια συνάντηση του OptTEST (Optimazing Testing and Linkage to Care for HIV).
– Στις 17 Μαΐου παρακολουθήσαμε την ημερίδα «Τραύμα & Εξάρτηση» που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ.
– Την ίδια ημέρα συμμετείχαμε με ομιλία σε εκδήλωση της οργάνωσης «Colour Youth».
– Συμμετείχαμε με διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών στο 2o Φεστιβάλ «Comic Convention» στη Θεσσαλονίκη.
– Στις 12-15 Μαΐου παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Regional training Improved Treatment and Care Access (ITACA)» στη Βαρσοβία της Πολωνίας.
– Στις 8 Μαΐου συμμετείχαμε με ομιλία με θέμα «HIV & τρίτη ηλικία» στο συνέδριο που διοργάνωσε η οργάνωση «Proud Seniors Greece».
– Στις 7 Μαΐου συμμετείχαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της «Πλατφόρμας ΜΚΟ για τις ψυχοδραστικές ουσίες», όπου είναι μέλος η «Θετική Φωνή». Η δράση αποσκοπούσε στην ανάδειξη των εμποδίων που τίθενται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των παρεμβάσεων για τη μείωση βλάβης.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε το Μάιο σχετικές υπηρεσίες σε 182 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 156 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 26 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Μάιο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και παρείχαμε υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε οροθετικούς κρατουμένους.
– Συνολικά, το Μάιο προσεγγίσαμε 4.569 άτομα με σκοπό την ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C, ενώ μοιράσαμε και 34.000 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Μάιο 1.206 άτομα για HIV, 130 για ηπατίτιδα C, 166 για ηπατίτιδα Β και 216 ωφελούμενοι για σύφιλη.

Ιούνιος

– Συμμετείχαμε στην εθνική αντιπροσωπεία που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για το AIDS, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη, μεταξύ 8 και 10 Ιουνίου 2016.
– Δημοσιεύσαμε μία νέα σειρά 11 θεματικών φυλλαδίων για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, την πρόληψη και τη σεξουαλική αγωγή και υγεία. Τα νέα φυλλάδια απευθύνονται σε οροθετικά άτομα, στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ευάλωτες στον HIV κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, οι τρανς άνθρωποι και οι εργαζόμενοι στο σεξ.
– Παρουσιάσαμε τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του Συλλόγου για την καταπολέμηση του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα.
– Είχαμε συνάντηση εργασίας για θέματα μείωσης της βλάβης με τη Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Θεοδώρα Παπαδημητρίου.
– Παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΕΚΤΕΠΝ σχετικά με την κατάσταση του προβλήματος των ναρκωτικών και των οινοπνευματωδών στην Ελλάδα.
– Την Παρασκευή 24 Ιουνίου διοργανώσαμε το καλλιτεχνικό δρώμενο «Η Κραυγή» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής.
– Στις 23 Ιουνίου διοργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη φωτογραφική έκθεση όπου μεταξύ άλλων φιλοξενήθηκαν έργα του Γιώργου Χριστοδούλου, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία και την οργάνωση «Ulysses».
– Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών συμμετείχαμε στην υλοποίηση ενημερωτικής εκστρατείας του «Προμηθέα» στη Λάρισα και σε αντίστοιχη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο στην Αθήνα.
– Πραγματοποιήσαμε ενημερωτικό σεμινάριο για θέματα HIV/AIDS, πρόληψης και μείωσης βλάβης στο ΚΕΘΕΑ «Εξέλιξις».
– Συμμετείχαμε σε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη μείωση βλάβης που έλαβε χώρα στην Πρεσβεία της Ολλανδίας.
– Στις 13 Ιουνίου διοργανώσαμε την καλοκαιρινή συνάντηση «Εγώ και ο HIV» στην Αθήνα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «HIV + Διατροφή» και «Ταξιδεύοντας με τον HIV».
– Συμμετείχαμε με περίπτερα ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού και δωρεάν προφυλακτικών και παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων στα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.
– Συμμετείχαμε με ομιλίες στην ημερίδα «Ηπατίτιδα C και Χρήση Ναρκωτικών στην Ελλάδα» που διοργάνωσε ο «Προμηθέας» την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην Αθήνα.
– Υποδεχτήκαμε το κοινό στο 2ο «Open air party» που διοργάνωσαν το «Ath Checkpoint» και το «Athens Pride» στην οδό Πιττάκη. Ταυτόχρονα η δομή παρέμεινε ανοιχτή έως αργά το βράδυ δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να εξεταστούν για HIV και ηπατίτιδες Β και C.
– Συνυπογράψαμε με τις οργανώσεις Ο.Λ.Κ.Ε., «Thessaloniki Pride» και «Athens Pride» την ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το «πάγωμα» της προβολής ως κοινωνικού μηνύματος από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, του τηλεοπτικού σποτ με θέμα την ομόφυλη συντροφικότητα.
– Συμμετείχαμε στο περιφερειακό συνέδριο με τον τίτλο “Η πολιτική για τα ναρκωτικά μετά την UNGASS2016” που διοργανώθηκε από την οργάνωση “Διογένης – Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά” στην Θεσσαλονίκη, στις 2 έως 4 Ιουνίου.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Ιούνιο σχετικές υπηρεσίες σε 188 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 148 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 40 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στον Ιούνιο επισκεφθήκαμε 5 φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και παρείχαμε υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε 25 οροθετικούς κρατουμένους.
– Συνολικά, τον Ιούνιο μοιράσαμε 31.606 δωρεάν προφυλακτικά, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.
– Στις δομές των «Checkpoint» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Ιούνιο 1.405 άτομα για HIV, 232 για ηπατίτιδα C, 295 για ηπατίτιδα Β και 179 ωφελούμενοι για σύφιλη.

Ιούλιος

– Συμμετείχαμε συνολικά με 5 εκπροσώπους του, στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο AIDS που πραγματοποιήθηκε στο Durban της Νότιας Αφρικής από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2016.
– Αποστείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, με την οποία καλούμε τη διοίκηση του οργανισμού να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων αντιδραστηρίων για εξετάσεις που είναι απαραίτητες για την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των οροθετικών ατόμων.
– Χαιρετίσαμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συστήσει την έγκριση φαρμάκου για την Προφύλαξη πριν από την Έκθεση.
– Οι έξι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της «Πλατφόρμας ΜΚΟ για τις ψυχοδραστικές ουσίες» απέστειλαν επιστολές προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, καλώντας για την αναγκαία και άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την υλοποίηση μιας συντονισμένης πολιτικής προσανατολισμένης στη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
– Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ιογενών Ηπατιτίδων στις 28 Ιουλίου, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» παρείχε τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για ηπατίτιδες Β και C στην πλατεία Μοναστηρακίου. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΝΠΟ και τα «Checkpoint».
– Την ίδια ημέρα δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο «Συνθέτοντας το παζλ των ιογενών ηπατιτίδων«, με στοιχεία από πρόσφατη μελέτη του Π.Ο.Υ. που υπολογίζει σε 2,3 εκατομμύρια τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ζουν με τον ιό HIV και έχουν ταυτόχρονα ιογενή ηπατίτιδα C. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα οροθετικά άτομα έχουν 6 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εκτεθούν στον ιό HCV σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό.
– H εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τετρασέλιδο αφιέρωμα για την ομάδα εργασίας στο δρόμο της «Θετικής Φωνής» στο φύλλο της 17ης Ιουλίου 2016.
– Στις 14 Ιουλίου επισκεφθήκαμε το συμβουλευτικό σταθμό ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ», με σκοπό την ενημέρωση των μελών του για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, τις ηπατίτιδες και τη μείωση βλάβης. Ταυτόχρονα παρείχαμε στους ωφελούμενους τη δυνατότητα να εξετασθούν με τη μέθοδο «rapid test».
– Τα «Checkpoint» υλοποίησαν τη διαδικτυακή έρευνα «Flash! PrEP», σε μία πανευρωπαϊκή προσπάθεια καταγραφής των στάσεων και των αντιλήψεων του γενικού πληθυσμού για την Προφύλαξη πριν από την Έκθεση.
– Από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου βρεθήκαμε στην Κρήτη όπου παρείχαμε τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο και συμμετείχαμε στο 2ο LGBTQi+ Pride Κρήτης.
– Συμμετείχε στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, διανέμοντας δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό για ζητήματα πρόληψης.
– Από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου συμμετείχαμε στο σεμινάριο «Facing the Street Training on Digital Storytelling» που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα, με αντικείμενο την εκπαίδευση στην εξιστόρηση της ζωής ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, με εργαλεία το βίντεο και τη φωτογραφία.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Ιούλιο σχετικές υπηρεσίες σε 179 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 134 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 45 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στον Ιούλιο επισκεφθήκαμε 4 φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και παρείχαμε υπηρεσίες ενδυνάμωσης σε 16 οροθετικούς κρατουμένους.
– Συνολικά, τον Ιούλιο μοιράσαμε 52.692 δωρεάν προφυλακτικά, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.
– Στις δομές των «Checkpoint» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Ιούλιο 1.260 άτομα για HIV, 198 για ηπατίτιδα C, 224 για ηπατίτιδα Β και 74 ωφελούμενοι για σύφιλη.

2015

Ιανουάριος

– Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Προγράμματα Μείωσης Βλάβης» που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα.
– H πρώτη εκδήλωση των συναντήσεων «Εγώ και o HIV» για το 2015 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.
– Η «Θετική Φωνή» παρουσιάζει σε ελληνική μετάφραση τη «Σύσταση για το HIV/AIDS και τον κόσμο της εργασίας (No. 200)» της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
– Tο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Θετικής Φωνής», η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
– Υλοποιήσαμε τρία σεμινάρια για τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών και συγκεκριμένα για τις ομάδες γραμματειακής υποστήριξης του «Ath Checkpoint» και εργασίας στο πεδίο.
– Δώσαμε συνέντευξη στο Διεθνές Γαλλικό Κρατικό Ραδιόφωνο που παρακολουθείται από 50 εκατομμύρια ακροατές ανά τον κόσμο  για να επικοινωνήσουμε το έργο της «Θετικής Φωνής» και να μοιραστούμε την οπτική μας για την πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν με HIV στις υπηρεσίες υγείας, στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
– Παρουσιάσαμε τις δράσεις της «Θετικής Φωνής» και των «Checkpoint» στους φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου.
– Κάναμε ενημέρωση για τις δομές «Checkpoint» στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, στη Θεσσαλονίκη.
– Το «Thess Checkpoint» διένειμε ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
– Υποδεχτήκαμε στα γραφεία μας στην Αθήνα, αντιπροσωπεία του Οργανισμού «Open Society Foundations», με τον οποίο συνεργαζόμαστε σε πλήθος δράσεων.
– Η εκπομπή «Ανάδειξέ το» του τηλεοπτικού σταθμού SBC πρόβαλε αφιέρωμα στη «Θετική Φωνή» και το έργο της.
– Συμμετείχαμε στην ημερίδα με θέμα «Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο για τη Μείωση της Ζήτησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών» που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα.
– Συνολικά, τον Ιανουάριο προσεγγίσαμε 1.440 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 8079 προφυλακτικά. Αναλυτικά, μοιράσαμε 797 προφυλακτικά σε 5.055 εργαζόμενους/ες στο σεξ στις περιοχές της Ομόνοιας, της Συγγρού, της οδού Πατησίων και σε οίκους ανοχής της οδού Φυλής, 2.592 προφυλακτικά σε 59 ΑΣΑ (Άνδρες που κάνουν Σεξ με Άνδρες) στο Πεδίον του Άρεως και στο Ζάππειο και 432 προφυλακτικά σε 432 ΧΕΝ (Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών) στο Πεδίον του Άρεως.
– Μέσα στον Ιανουάριο επισκεφτήκαμε δύο φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και πραγματοποιήσαμε 29 ατομικές συναντήσεις με 25 οροθετικούς κρατούμενους.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Ιανουάριο σχετικές υπηρεσίες σε 124 ωφελούμενους, από τους οποίους οι 110 ήταν οροθετικοί.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» εξετάστηκαν τον Ιανουάριο 796 άτομα για HIV, 117 άτομα για ηπατίτιδα C και 127 άτομα για ηπατίτιδα Β.

 

Φεβρουάριος

– Ξεκινήσαμε μία εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών για την ενίσχυση του αιτήματός μας προς το Υπουργείο Οικονομικών, περί μείωσης του Φ.Π.Α. στα προφυλακτικά από το 23% στον χαμηλότερο συντελεστή 6,5%.
– Διοργανώσαμε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 20 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, στις 13 Φεβρουαρίου.
– Με συγχαρητήριες επιστολές προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντοπούλου, τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, κωδικοποίησαμε τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και ζητήσαμε τον προσδιορισμό συνάντησης εργασίας για τη δρομολόγηση επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων που σχετίζονται με τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS και τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην Ελλάδα.
– Σε μία προσπάθεια διάχυσης της σχετικής πληροφόρησης και συμβολής στη δημόσια συζήτηση για τα ναρκωτικά εγκαινιάσαμε την ιστοσελίδα www.harmreduction.gr.
– Ο Νίκος Δέδες, Πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» εκπροσώπησε το Σύλλογο στο Συνέδριο Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections (CROI) που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Σηάτλ των Η.Π.Α.
– Σε συνεργασία με το «Ath Checkpoint» επισκεφθήκαμε το ΚΕ.ΘΕ.Α. «Νόστος» στη Σαλαμίνα, για ενημέρωση των ωφελούμενων για θέματα HIV/AIDS.
– Στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας παρέμβασης προς τα Μ.Μ.Ε. που έχουμε συγκροτήσει με τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής» και «PRAKSIS» παρεμβήκαμε συνολικά σε πέντε περιπτώσεις ανακριβών δημόσιων αναφορών που σχετίζονται με το HIV/AIDS.
– Στις 22 Φεβρουαρίου το «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο αποκριάτικο πάρτι του «Sodade2» με διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών.
– Στις 19 Φεβρουαρίου υποδεχτήκαμε στα κεντρικά γραφεία μας στου Ψυρρή τα μέλη, τους εθελοντές και τους φίλους της «Θετικής Φωνής» για να γιορτάσουμε παρέα τα πέντε χρόνια δράσης του Συλλόγου, τα δύο χρόνια λειτουργίας του «Ath Checkpoint» και τον ένα χρόνο του «Thess Checkpoint».
– Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού μοιράσαμε 120.000 προφυλακτικά και έντυπο ενημερωτικό υλικό σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και συλλογικότητες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κόρινθο, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Ικαρία, στη Σάμο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή, στη Δράμα, στην Κοζάνη, στο Βόλο, στο Ρέθυμνο, στην Κεφαλλονιά και στην Κύπρο.
– Στο πλαίσιο των ίδιων δράσεων το «Ath Checkpoint» στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών και το «Thess Checkpoint’ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρείχαν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV.
– Την ίδια ημέρα καφετέριες και μπαρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διένειμαν δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό της «Θετικής Φωνής» και των «Checkpoint» στους επισκέπτες τους,
– Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου το club «Apartment» διοργάνωσε πάρτι για την οικονομική ενίσχυση του «Ath Checkpoint», με καλεσμένη την τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα.
– Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου παραθέσαμε συνέντευξη τύπου στον Πολυχώρο «Ρομάντσο» αναφορικά με το έργο «Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη» σε συνεργασία με τις οργανώσεις «PRAKSIS», «Γιατροί του Κόσμου» και «Κέντρο Ζωής». Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες»
– Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, το «Ath Checkpoint» διένειμε δωρεάν προφυλακτικά στο μπαρ «S-cape».
– Μαζί με το «Ath Checkpoint» επισκεφθήκαμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου για ενημέρωση αναφορικά με θέματα HIV/AIDS και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
– Ο Σύλλογος προσεκλήθη και θα συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στην Οργανωτική Επιτροπή του δικτύου «Network of Low HIV prevalence countries in Central and South East Europe»  (NeLP).
Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» εξετάστηκαν το Φεβρουάριο 836 άτομα για HIV, 138 άτομα για ηπατίτιδα C και 146 άτομα για ηπατίτιδα Β.
– Η «Θετική Φωνή» και το «Ath Checkpoint» σε συνεργασία με την
– Το δεύτερο σεμινάριο του έργου «Ο HIV στη Δημόσια Σφαίρα», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ημέρας του «Κέντρου Ζωής«, σε συνεργασία με τη «Θετική Φωνή» και την «PRAKSIS«.
– Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» σε συνεργασία με το «Thess Checkpoint» διοργάνωσαν στις 2-6 Φεβρουαρίου 2015, την Εβδομάδα Πρόληψης και Δωρεάν Εξέτασης για Ηπατίτιδες B και C, με τη χρήση της τεχνολογίας Fibroscan.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε το Φεβρουάριο σχετικές υπηρεσίες σε 101 ωφελούμενους.
– Συνολικά, το Φεβρουάριο προσεγγίσαμε 1011 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 9859 προφυλακτικά.

 

Μάρτιος

– Δημοσιεύσαμε τη νέα καμπάνια της «Θετικής Φωνής» για τη σωστή τήρηση της αντιρετροϊκής αγωγής.|
– Στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης βλάβης, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Ίδρυμα «Open Society Foundations» παρουσιάζουν δύο νέα νομικού περιεχομένου εγχειρίδια σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή: «Τα εξαρτημένα άτομα και ο νέος νόμος για τα ναρκωτικά» και το «Σημείωμα για τον εποπτευόμενο σταθμό χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών«.
– To «Thess Checkpoint» έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.Μέχρι σήμερα, συνολικά 3.524 ωφελούμενοι έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών της δομής και έχουν εξεταστεί για HIV, 2.298 άνδρες, 1.210 γυναίκες και 16 διεμφυλικά άτομα. Παράλληλα, έχουν γίνει 1.809 έλεγχοι για ηπατίτιδα B και 1.329 έλεγχοι για ηπατίτιδα C.
– Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Horizon» του Ξενοδοχείου «Divani Caravel» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, η πρώτη συνάντηση «Εγώ και ο HIV» για το 2015, στην Αθήνα.
– Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό πραγματοποιήσαμε ένα ξεχωριστό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στους διοργανωτές και συμμετέχοντες ήταν και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».
– Μέλη του Δικτύου Εθελοντών μας  στη Θεσσαλονίκη καταρτίστηκαν το Μάρτιο σε θέματα street work από επιστήμονες του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης (Ε.Κ.Κ.Ε.Ε.) του Γραφείου Θεσσαλονίκης του ΟΚΑΝΑ.
– Συμμετείχαμε σε δύο συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, υπό το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζο για την κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α.
– Ο τηλεοπτικός σταθμός «Bee Channel» της Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξένησε αφιέρωμα στο «Thess Checkpoint».
– Ο ραδιοφωνικός σταθμός «VFM 91,1» φιλοξένησε το «Thess Checkpoint». Ενημερωτές της δομής παρουσίασαν τις υπηρεσίες μας στη Θεσσαλονίκη και μίλησαν για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.
– Η ιστοσελίδα «glvoice.gr» παρουσίασε αφιέρωμα στα «Checkpoint». Θέματα πρόληψης και σεξουαλικής αγωγής και υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
– Το «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο πάρτι «Athens DJs for Athens Pride» στο Ρομάντσο, με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού.
– To «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο 3ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, με δωρεάν διανομή προφυλακτικών, ενημερωτικού υλικού και παροχή δυνατότητας για δωρεάν εξέταση HIV.
– Το «Thess Checkpoint» συμμετείχε με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στο fashion show «Fifty Shades of Fashion» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν υπέρ των σκοπών της «Θετικής Φωνής».
– Στο γραφείο της Θεσσαλονίκης είχαμε συναντήσεις με εκπροσώπους της Νεολαίας Αρμενίων Θεσσαλονίκης, του Διαθρησκειακού Κέντρου Πολιτισμού «TOGETHER» και της Εταιρείας Αστικού σχεδιασμού «ARTIFESTO».
– Την Παρασκευή 13 Μαρτίου γιορτάσαμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «Thess Checkpoint» στο club «;;eNola» στη Θεσσαλονίκη.
– Το «Thess Checkpoint» βραβεύτηκε για τη μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά του, από τους Ροταριανούς Ομίλους Θεσσαλονίκης.
– Το «Κοινωνικό Ραδιόφωνο» στο «Μεταδεύτερο» παρουσίασε ωριαίο αφιέρωμα στη «Θετική Φωνή».
– Συμμετείχαμε με ομιλία στην ημερίδα με τίτλο «Η Πολιτική για την Αναπηρία, η Αναπηρία για την Πολιτική» που διοργανώθηκε από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, το Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς» και το Τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
– Συμμετείχαμε με υποψηφιότητα στα βραβεία «Prix Galien» και στην τελετή απονομής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
– Στις 3 Μαρτίου, το «Thess Checkpoint» συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, που έλαβε χώρα στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
– Την ίδια μέρα το «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο πάρτι για τα 10 χρόνια του club «S-cape«, με δωρεάν διανομή ενημερωτικού και προφυλακτικών.
– Μέσα στο Μάρτιο επισκεφτήκαμε δύο φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και πραγματοποιήσαμε ατομικές συναντήσεις με 18 οροθετικούς κρατούμενους.
– Συνολικά, το Μάρτιο προσεγγίσαμε 1.317 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 14.632 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» εξετάστηκαν το Φεβρουάριο 1.080 άτομα για HIV, 213 άτομα για ηπατίτιδα C και 248 άτομα για ηπατίτιδα Β.

 

 

Απρίλιος

– Την Παρασκευή 17 Απριλίου, η «Θετική Φωνή» υποδέχτηκε στο «Thess Checkpoint» μέλη της οργάνωσης H.E.R.A. (Health Education and Research Association) που δραστηριοποιείται στο πεδίο της πρόληψης και της διεκδίκησης δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στα Σκόπια.
– Σε μία προσπάθεια διεύρυνσης της βάσης των ωφελούμενών του προς την ευάλωτη κοινωνικά ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών, το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV «Ath Checkpoint» κυκλοφόρησε ενημερωτικό υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του σε έξι γλώσσες: αγγλικά, ρωσικά, ρουμανικά, κουρδικά, φαρσί και ούρντου.
– Από τη Δευτέρα 20 Απριλίου, η ομάδα εργασίας στο δρόμο της Θετικής Φωνής επισκέπτεται σε τακτική, εβδομαδιαία βάση το Κ.Υ.Α.Δ.Α., με σκοπό τη δωρεάν διανομή ενημερωτικού υλικού για θέματα HIV/AIDS και σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και προφυλακτικών, προς τους άπορους ή άστεγους συμπολίτες μας.
– Το τρίτο σεμινάριο του έργου «Ο HIV στη δημόσια σφαίρα: Αλλάζοντας αντιλήψεις – Προασπίζοντας δικαιώματα», το οποίο απευθυνόταν σε δημοσιογράφους και σπουδαστές δημοσιογραφίας,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στην κεντρική αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
– Συνολικά, τον Απρίλιο προσεγγίσαμε 1466 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 9610 προφυλακτικά.
– Η «Θετική Φωνή» και τα «Checkpoint» αποκτούν ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας του έργου και των δράσεών τους. Ακούστε εδώ την εισαγωγική εκπομπή της 28ης Απριλίου.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» εξετάστηκαν τον Απρίλιο 747 άτομα για HIV, 94 άτομα για ηπατίτιδα C και 118 άτομα για ηπατίτιδα Β.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Απρίλιο σχετικές υπηρεσίες σε 134 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 110 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 24 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Μάρτιο επισκεφτήκαμε πέντε φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και πραγματοποιήσαμε ατομικές συναντήσεις με 51 οροθετικούς κρατούμενους.
– Δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου για τις νέες ελλείψεις αντιρετροϊκών σκευασμάτων που καταγράφηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, στα τέλη του μήνα.
– Στις 30 Απριλίου συμμετείχαμε στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 έως 19 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.
– Συμμετείχαμε με ομιλία στην 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) στις 23 έως 25 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.
– Το ειδησιογραφικό site «in.gr» φιλοξένησε συνέντευξή μας για τις δράσεις της «Θετικής Φωνής» στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού και για τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας που επικρατούν στο συγκεκριμένο ίδρυμα.
– Πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας για θέματα μείωσης βλάβης με το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» και τους Συλλόγους Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
– Συνυπογράψαμε με άλλες οργανώσεις κοινή ανακοίνωση, με την οποία χαιρετίζουμε τη δημοσίευση της κατάργησης της απαράδεκτης Υγειονομικής Διάταξης 39Α.
– Την Τρίτη 21 Απριλίου συμμετείχαμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Σύμφωνο Συμβίωσης Ομόφυλων Ζευγαριών – Η Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας» του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
– Σε συνεργασία με τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής» και «PRAKSIS» αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, με αφορμή τη δημόσια τοποθέτησή του περί «ύπαρξης αλλοδαπών οροθετικών εκδιδομένων γυναικών» στο νησί της Ρόδου, τις οποίες χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα που απειλεί «τους Ροδίτες και τις οικογένειές τους».
– Παρουσιάσαμε τις δράσεις της «Θετικής Φωνής και του «Thess Checkpoint» σε εκπομπή που μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 96.5» της Θεσσαλονίκης.
– Συμμετείχαμε με ομιλία στην εκδήλωση «Η Κοινωνική Κατασκευή της Επικινδυνότητας και οι Δομές Υψίστης Ασφαλείας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου, στο θέατρο «Εμπρός».
Την Παρασκευή 3 Απριλίου το «Αth Checkpoint» συμμετείχε στη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία «Blood(e) Donation», παρέχοντας στους συμμετέχοντες της δράσης τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV, στη Στέγη «ΣυνΑθηνά».
– Σε συνεργασία με το «Thess Checkpoint» μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο Club «Μύλος» στη Θεσσαλονίκη.
– Λάβαμε μέρος με 60 συμμετέχοντες στο 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
– Συνεργαστήκαμε με τις οργανώσεις «Κοινωνικό Παντοπωλείο ΜΑΖΙ» «Πνοή Ελπίδας» και τον «Σύλλογος Οικογένεια και Παιδί» για την κάλυψη αναγκών μελών του Συλλόγου μας στη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μάιος 

– Ο Πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» Νίκος Δέδες είχε την Πέμπτη 14 Μαΐου συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
– Από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Μαΐου, η «Θετική Φωνή» φιλοξένησε στην Αθήνα τις αποστολές οργανώσεων από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Go Shape», της εταιρείας «Gilead».
– Συνολικά, το Μάιο προσεγγίσαμε 1.211 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 4.442 προφυλακτικά.
– Ακούστε εδώ την εκπομπή της 12ης Μαΐου για τα «Checkpoint» και το αφιέρωμα της 26ης Μαΐου στις δράσεις μείωσης βλάβης της «Θετικής Φωνής».
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν το Μάιο 1390 άτομα για HIV, 493 άτομα για ηπατίτιδα C και 547 άτομα για ηπατίτιδα Β.
– Η «Θετική Φωνή» και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ξεκινούν την υλοποίηση ενός νέου φιλόδοξου προγράμματος πρόληψης, στοχεύοντας στην προσέγγιση κοινοτήτων Ρομά σε 11 περιοχές της Ελλάδας, που αντιστοιχούν σε πληθυσμό 27.000 ατόμων.
– Στις 6 Μαΐου συμμετείχαμε στην πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που συστήνει το Υπουργείο Υγείας για τη σύνταξη της Χάρτας των Δικαιωμάτων των Ασθενών στην Ελλάδα.
– Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 σε συνεργασία με τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής» και «PRAKSIS» είχαμε συνάντηση εργασίας με το Βουλευτή Χίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζερδελή.
– Την Τρίτη 26 Μαΐου είχαμε συνάντηση εργασίας με το νέο Πρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Καφετζόπουλο.
– Το «Ath Checkpoint» συμμετείχε με περίπτερο στο «Outview Film Festival» που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 15 Μαΐου στην Αθήνα.
– Τη Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 το club «Sodade2» διοργάνωσε το πάρτι «The Sodade2 for Athens Pride Party!», όπου συμμετείχε και το «Ath Checkpoint» με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού.
– Την ίδια ημέρα, το «Thess Checkpoint» υλοποίησε αντίστοιχη δράση στο bar «bau’s» στη Θεσσαλονίκη.
– Με αφορμή την 7η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μείωσης της Βλάβης, η «Θετική Φωνή» συνυπέγραψε με τις οργανώσεις «Διογένης», «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», «Προμηθέας» και Σύλλογος Θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. κοινό Δελτίο Τύπου.
– Στο πλαίσιο του έργου «O HIV στη Δημόσια Σφαίρα», η «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και η «PRAKSIS» αποστείλαμε κοινή επιστολή προς το δημοσιογράφο Ηλία Αλεξάκη και την εφημερίδα Kontra News.
– Συμμετείχαμε με εκπρόσωπο στο «The Romanian National Festival of Non-Governmental Organisations» που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο Βουκουρέστι.
– Στις 9 Μαΐου, το «Thess Checkpoint» συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου Νεολαίας Γαλάτιστας, όπου ενημέρωσε το κοινό για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας και παρείχε τη δυνατότητα για δωρεάν εξέταση για HIV και ηπατίτιδες Β και C.
– Σε συνεργασία με τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής» και «PRAKSIS» αποστείλαμε κοινή ανοιχτή επιστολή προς το βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του περί «μετάδοσης του HIV μέσω του σάλιου».
– Στις 18 Μαΐου συμμετείχαμε σε συνάντηση εργασίας της κοινής Πλατφόρμας Μείωσης Βλάβης. Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η θέση των οργανώσεων σχετικά με την αποποινικοποιήση / νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά και για την επικινδυνότητα των νέων συνθετικών ουσιών.
– Ο ραδιοφωνικός σταθμός «FM 100.6» και οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Bee Channel» και «TV100» φιλοξένησαν αφιερώματα για τη «Θετική Φωνή» και το «Thess Checkpoint».
– Συμμετείχαμε με ομιλία με θέμα «Access Issues to Treatment in Greece» στο «Italian Conference on AIDS and Retroviruses» που πραγματοποιήθηκε στο Riccione της Ιταλίας από τις 17 έως τις 19 Μαΐου.
– Το «Thess Checkpoint» συμμετείχε με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού, στο πάρτι που έλαβε χώρα στο «Dogs Bar» στη Θεσσαλονίκη.
– Την Πέμπτη 21 Μαΐου, το «Thess Checkpoint» σε συνεργασία με την φοιτητική ομάδα βιοεπιστημών «Bio Auth Team» παρείχε τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες B και C στο πρώην ιατρείο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
– Η «Θετική Φωνή» και το «Thess Checkpoint» συμμετείχαμε με περίπτερο στο συνέδριο «Μοney Show» που πραγματοποιήθηκε στις 22 έως 24 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη.
– Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Δέδες συμμετείχε με ομιλία στο συνέδριο «Tedx Thessaloniki» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στη Θεσσαλονίκη.
– Στις 27 Μαΐου συμμετείχαμε με ομιλία στην ενημερωτική εκδήλωση του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στη Θεσσαλονίκη.
– Συμμετείχαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Μαΐου η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, διεκδικώντας την κατάργηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία η εισαγγελία Πλημμελειοδικών μπορεί να επιβάλει στους υπό απόλυση κρατούμενους την καταβολή ποσού μέχρι 10.000 ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα.
– Από τις 27 έως τις 29 Μαΐου συμμετείχαμε στο workshop με θέμα «Stigma and discrimination as a barrier to the provision and uptake of HIV testing, treatment and care services» που έλαβε χώρα στο Ταλίν της Εσθονίας.
– Την Παρασκευή, 29 Μαΐου, το «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης» διοργάνωσε πάρτι στο «BarMe Thess«. Το «Thess Checkpoint» ήταν εκεί για δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημέρωση για θέματα HIV και σεξουαλικής υγείας.
– Στις 31 Μαΐου συμμετείχαμε μαζί με το «Thess Checkpoint» στην εκδήλωση «ESN Erasmus EURODINNER» στη Θεσσαλονίκη.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε το Μάιο σχετικές υπηρεσίες σε 159 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 134 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 25 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Μάιο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.

Ιούνιος

– Στο πλαίσιο του έργου «Ρομά και Δικαίωμα στην Υγεία» δημοσιεύσαμε την ενημερωτική καμπάνια ε τον τίτλο «Έχεις ένα λεπτό; Εξετάσου για HIV/AIDS και Ηπατίτιδες Β και C«.
– Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» στην Αθήνα, η καλοκαιρινή συνάντηση «Εγώ και ο HIV».
– Η Κινητή Μονάδα Πρόληψης «Checkpoint» βρέθηκε στην Κρήτη από την Παρασκευή 26 Ιουνίου και επισκέφθηκε διαδοχικά το Ηράκλειο και τα Χανιά, για ενημέρωση των ωφελούμενων και παροχή δυνατότητας δωρεάν, γρήγορης και ανώνυμης εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.
– Συνολικά, το Ιούνιο προσεγγίσαμε 5.302 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 19.090 προφυλακτικά.
– Ακούστε εδώ το αφιέρωμα της 9ης Ιουνίου στο Δίκτυο Εθελοντών και την εκπομπή «Ο γιατρός μου και εγώ» της 23ης Ιουνίου.
– Ο Πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» Νίκος Δέδες, ο Πρόεδρος του «Προμηθέα» Γιώργος Καλαμίτσης και ο Πρόεδρος του «Hepatitis B & C Public Policy Association», καθηγητής Άγγελος Χατζάκης, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περίοδο 2016-2021, σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη.
– Καταθέσαμε προτάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας, τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και προς την ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».
– Η «Θετική Φωνή» και ο «Προμηθέας» συμμετείχαμε στις 26 Ιουνίου στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία της Εθνικής Χάρτας Δικαιωμάτων των Ασθενών.
– Στις 5 Ιουνίου παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου του Ε.Κ.Τ.Ε.Π.Ν. για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2014 για τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα.
– Στις 6 Ιουνίου το «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο «Prepride Party» του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού.
– Στις 6 και 7 Ιουνίου συμμετείχαμε με διανομή ενημερωτικού υλικού στο «Green2Day Festival» που έλαβε χώρα στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.
– Στις 9 Ιουνίου παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», σχετικά με τη νέα ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού «εCύ έκανες το τεστ;».
– Στις 13 Ιουνίου δώσαμε το «παρών» στην εκδήλωση «Thessaloniki Solidarity Festival – #1 Φεστιβάλ Αλληλεγγύης«.
– Στις 17 Ιουνίου συμμετείχαμε στην ημερίδα με τίτλο «Ηπατίτιδα C και χρήση Ναρκωτικών στην Ελλάδα, 2015» που διοργάνωσε στην Αθήνα ο «Προμηθέας».
– Στις 20 Ιουνίου συνδιοργανώσαμε με το «La petite Cantine Project» στο Βόλο, ημερίδα με θέμα «Ένταξη, Προσβασιμότητα, Παραγωγικότητα».
– Στις 21 Ιουνίου παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας του «18 Άνω» »Ο Μπήτερμαν και οι Εμπρηστές» στο Κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
– Στις 22 Ιουνίου είχαμε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του «Διογένη» με τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS» και «Γιατροί του Κόσμου», σχετικά με τις κοινές δράσεις μείωσης βλάβης.
– Τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου, το «Thess Checkpoint» βρέθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σταυρούπολης, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες B και C στους ωφελούμενους του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.
– Στις 24 Ιουνίου το γραφείο Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση με την τοπική Ομάδα Εργασίας Υγείας & Πρόνοιας του κόμματος «Το Ποτάμι».
– Στις 25 Ιουνίου παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Ετήσιου Απολογισμού του ΚΕΘΕΑ και την εκδήλωση με θέμα «Η Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
– Η ιστοσελίδα «ygeia360.gr» δημοσίευσε άρθρο μας, σχετικά με το έργο «O HIV στη Δημόσια Σφαίρα».  Δράσεις του Συλλόγου φιλοξενήθηκαν επίσης στα μέσα ΕΡΤ3, TV100, Στο Κόκκινο, Ράδιο Θεσσαλονίκη και Μεταδεύτερο.
– Στις 27 Ιουνίου διοργανώσαμε στο εστιατόριο «Cazzarola» «Δείπνο Αλληλεγγύης» για την ενίσχυση των δράσεων της «Θετικής Φωνής» και των ανθρώπων που ζουν με HIV, στη Θεσσαλονίκη.
– Σε συνεργασία με το «Checkpoint» και τον «Προμηθέα» συμμετείχαμε με περίπτερο στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
– Συμμετείχαμε με ομιλία στην ημερίδα με τίτλο «Room for Change» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.
– Το club «Pearl» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής διοργάνωσε επίδειξη μόδας και πάρτι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της «Θετικής Φωνής».
– Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δημοσιεύσαμε κοινό δελτίο τύπου με τις οργανώσεις «Προμηθέας», «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», «Διογένης» και με το Σύλλογο Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.
– Στις 26 Ιουνίου το «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο πάρτι του club «S-cape» με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού για θέματα HIV/AIDS και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Ιούνιο σχετικές υπηρεσίες σε 136 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 105 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 31 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στον Ιούνιο επισκεφθήκαμε τέσσερις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Δωσαμε το «παρών» με περίπτερα ενημέρωσης στο Athens Pride στις 13 Ιουνίου, στο Thessaloniki Pride στις 20 Ιουνίου και στο Pride της Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 26 και 27 Ιουνίου, όπου μέλη των Συλλόγων και δεκάδες εθελοντές διένειμαν στους επισκέπτες προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό για θέματα HIV/AIDS και ηπατιτίδων.

Ιούλιος

– Συμμετείχαμε στο «8th International AIDS Society Conference on Pathogenesis, Treatment & Prevention» που διεξήχθη από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου 2015 στο Βανκούβερ του Καναδά. Το Σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Νίκος Δέδες, ο οποίος μαζί με προσωπικότητες από τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση του HIV συνυπόγραψε τη «Διακήρυξη του Βανκούβερ».
– Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόσβαση των τροφίμων των φυλακών σε μέτρα πρόληψης αναφορικά με τη μείωση των επιπτώσεων των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του HIV/AIDS και των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών σε προγράμματα υποκατάστασης και μείωσης βλάβης.
– Το Δίκτυο Εθελοντών της «Θετικής Φωνής», του «Προμηθέα» και των «Checkpoint» διοργάνωσε δράση καθαριότητας στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.
– Συμμετείχαμε στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «AIDSImpact 2015» που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου.
– Το «Thess Checkpoint» διένειμε δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό στο κέντρο και στην παραλία της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.
– Συμμετείχαμε στην παγκόσμια εκστρατεία επικοινωνίας των νέων ενοποιημένων κατευθυντήριων οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με το τεστ για τον HIV και τις σχετικές βέλτιστες πρακτικές.
– Συμμετείχαμε με περίπτερο πληροφόρησης στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τα δύο χρόνια της Στέγης ΣυνΑθηνά, που έλαβαν χώρα στην πλατεία απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, την Παρασκευή 10 Ιουλίου.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Ιούλιο σχετικές υπηρεσίες σε 146 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 98 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 48 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στον Ιούλιο επισκεφθήκαμε τέσσερις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Συνολικά, το Ιούλιο προσεγγίσαμε 3.539 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 17.814 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Ιούλιο 1.057 άτομα για HIV, 612 άτομα για ηπατίτιδα C και 537 άτομα για ηπατίτιδα Β.

Σεπτέμβριος 

– Η Κινητή Μονάδα Πρόληψης «Checkpoint» υλοποίησε από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου 2015 ένα φιλόδοξο «ταξίδι πρόληψης» σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με σκοπό την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες στις κοινότητες Ρομά της συγκεκριμένης περιφέρειας, αλλά και στο γενικό πληθυσμό των μεγάλων πόλεών της.
– Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Συνάντησης «Aids & Ηπατίτιδες 2015» που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα, ο Διευθυντής της «Θετικής Φωνής» Γιάννος Λιβανός συντόνισε μαζί με την Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο και Συντονίστρια Προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας της «Praksis» Ελένη Κάκαλου το στρογγυλό τραπέζι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ στην ίδια ενότητα ο Προϊστάμενος των «Checkpoint» Σοφοκλής Χάνος ανέπτυξε το θέμα του chemsex και της σχέσης του αναδυόμενου φαινομένου με τον επιπολασμό του HIV. Ο Μάριος Ατζέμης από την Ομάδα Μείωσης Βλάβης του Συλλόγου μας παρουσίασε το θέμα της συλλοίμωξης HIV και ηπατίτιδας C από την πλευρά του ασθενή.
– Το Κέντρο Πρόληψης «Thess Checkpoint» εγκαινίασε μία νέα συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και κάθε Τετάρτη από τις 9:00 έως τις 14:00, ενημερωτές του «Thess Checkpoint» υποδέχονται το κοινό στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης με την εξελιγμένη μέθοδο «rapid test».
– Η «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής και η «Praksis» διοργανώσαμε ειδικό σεμινάριο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του «DEREE- The American College of Greece» το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
– Αποστείλαμε επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό υγείας και δημοσιεύσαμε σχετικό δελτίο τύπου αναφορικά με τις σημαντικές και επαναλαμβανόμενες ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Χάρη και στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και στη συνάντηση που είχαμε με το Διοικητή του Νοσοκομείου, το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά μέχρι το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από το νέο υπουργό υγείας.
– Παρακολουθήσαμε το συνέδριο «The Lisbon Addictions Conference» που πραγματοποιήθηκε στις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία και αποτέλεσε την πρώτη συνάντηση κορυφής των εμπλεκόμενων φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
– Στις 28 Σεπτεμβρίου παρουσιάσαμε ως βέλτιστη πρακτική το Δίκτυο Εθελοντών της «Θετικής Φωνής», του «Προμηθέα» και των «Checkpoint» σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
– Στις 27 έως 29 Σεπτεμβρίου συμμετείχαμε στη συνάντηση των συνεργαζόμενων οργανώσεων με το AHF Europe, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού, στο Άμστερνταμ, με σκοπό μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής για το 2016.
– Στις 29 Σεπτεμβρίου συμμετείχαμε στη συνάντηση των συλλόγων μελών της ΕΣΑμεΑ με τη Διοικούσα Επιτροπή στης Συνομοσπονδίας, με θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας.
– Στις 5 Σεπτεμβρίου συνεκλήθη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για τον απολογισμό φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του πρώτου εξαμήνου του 2015.
– Συμμετείχαμε στον αγώνα δρόμου για φιλανθρωπικό σκοπό «Race for the Cure» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής«.
– Συμμετείχαμε με ομιλία και με ειδικό περίπτερο ενημέρωσης στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ LGBTQI Ταινιών που πραγματοποιήθηκε στις 18 έως 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη.
– Το «Ath Checkpoint» συμμετείχε στο «BananaBoys Party» που διοργανώθηκε στο «Spiti Yoga» στην Αθήνα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τη διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών.
– Το «Thess Checkpoint» συμμετείχε με περίπτερο πληροφόρησης στο «GreenWave Festival» που έλαβε χώρα στις 17 έως 19 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
– Συμμετείχαμε με περίπτερο και δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στα Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
– Το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV «Thess Checkpoint» και η «Θετική Φωνή» συμμετείχαμε για πρώτη χρονιά φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό και τους εθελοντές μας για τις υπηρεσίες και τις δράσεις της Δομής στη Θεσσαλονίκη και του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος γενικότερα.
– Στις 3 και στις 17 Σεπτεμβρίου, το «Ath Checkpoint» εφάρμοσε το σύστημα «drop-in» παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C χωρίς ραντεβού, σε όσους ωφελούμενους επισκέφθηκαν τις δομές μας.
– Συμμετείχαμε στο «ChemSex – Clinician and Community Advisory Board Meeting» που διοργάνωσε η εταιρεία «Gilead» την 1η Σεπτεμβρίου 2015, στο Άμστερνταμ, με σκοπό την ενημέρωση για τη νέα τάση που οδηγεί σε αυξημένα κρούσματα HIV.
– Παρακολουθήσαμε ημερίδα της ΕΣΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ε.Ε.
Μέλη του Συλλόγου μας στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην έρευνα καταγραφής συμπεριφορικής ασθενών στο ΑΧΕΠΑ,
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε το Σεπτέμβριο σχετικές υπηρεσίες σε 124 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 72 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 52 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Σεπτέμβριο επισκεφθήκαμε δύο φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Συνολικά, το Σεπτέμβριο προσεγγίσαμε 1.090 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 23.632 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν το Σεπτέμβριο 1.318 άτομα για HIV, 429 άτομα για ηπατίτιδα C και 446 άτομα για ηπατίτιδα Β.

Οκτώβριος

– Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό είχαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (E.E.M.A.A.) και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».
– Η «Θετική Φωνή» διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, ως μία συμβολική κίνηση ανάδειξης του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος της έλλειψης αντιρετροϊκών φαρμάκων.
– Η «Θετική Φωνή» και ο «Προμηθέας» ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο εγχείρημα προσέγγισης των κοινοτήτων Ρομά της περιφέρειας αλλά και του γενικού πληθυσμού, με σκοπό την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.
– Επίσκεψη εργασίας στα Τίρανα, πραγματοποίησε η «Θετική Φωνή»  στις 27 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος «Go Shape» της εταιρείας «Gilead» με σκοπό τη μεταφορά – τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών λειτουργίας των «Checkpoint».
– Συμμετείχαμε στις εργασίες του 15ου  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το AIDS του «European AIDS Clinical Society» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2015.
– Αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό για το θέμα της υποστελέχωσης των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων.
– Συνυπογράψαμε με άλλες οργανώσεις ανοιχτή επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζο, με θέμα την εξάλειψη της λίστας αναμονής σε προγράμματα απεξάρτησης και υποκατάστασης.
– Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης ΕΡΤ3 95,8 φιλοξένησε αφιέρωμα στις δράσεις του Συλλόγου και των «Checkpoint».
– Το γραφείο της «Θετικής Φωνής» στη Θεσσαλονίκη και το «Thess Checkpoint» συμμετείχαν με παρουσίαση σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολέγιο.
– To «Thess Checkpoint» διένειμε ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά στη φοιτητική εκδήλωση «Teamfair AUTH» που έλαβε χώρα στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Σε συνεργασία με το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε επίσης στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στις 16 έως 18 του ίδιου μήνα στο λιμάνι της πόλης, όπου παρείχε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να εξεταστούν σε ειδικό χώρο, γρήγορα και δωρεάν για HIV και ηπατίτιδες.
– Συμμετείχαμε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας START που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Οι οργανώσεις «ΟΛΚΕ» ως φορέας υλοποίησης και οι «Θετική Φωνή», «Athens Pride», και «Thessaloniki Pride» ως εταίροι, προκήρυξαν, με την οικονομική υποστήριξη του οργανισμού «Αλληλεγγύη – Solidarity Now», δύο θέσεις Ψυχολόγων πλήρους απασχόλησης, μία θέση αναπληρωματικού/ής Ψυχολόγου μερικής απασχόλησης, μία θέση Υπεύθυνου/ης Διαχείρισης Έργου και μία θέση Υπεύθυνου/ης Επικοινωνίας για το έργο «Πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση». – – Αντίστοιχη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπήρξε και για άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς.
– Υποβάλαμε αιτήσεις στην εταιρεία «Vodafone» και τη Μ.Κ.Ο. «Δεσμός» για τη χρηματοδότηση θέσεων εργασίας στη γραμματεία των «Checkpoint».
– Συμμετείχαμε σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργάνωση το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες«.
– Συμμετείχαμε στην Οργανωτική Επιτροπή και παρακολουθήσαμε τις εργασίες του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της «ILGA Europe«, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28 έως 31 Οκτωβρίου 2015.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Οκτώβριο σχετικές υπηρεσίες σε 94 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 77 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 17 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στον Οκτώβριο επισκεφθήκαμε δύο φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Συνολικά, τον Οκτώβριο προσεγγίσαμε 1.071 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 21.374 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν τον Οκτώβριο 1.891 άτομα για HIV, 1.183 άτομα για ηπατίτιδα C και 1.183 άτομα για ηπατίτιδα Β.

Νοέμβριος

– Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για HIV και Ηπατίτιδες, η Κινητή Μονάδα «Checkpoint» βρισκόταν καθημερινά από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου 2015 στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα, ενώ στο ίδιο διάστημα αντίστοιχες δράσεις υλοποιήθηκαν στη Γλυφάδα, στο Χαλάνδρι, στο Περιστέρι και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
– Συμμετείχαμε στην Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, καθώς επίσης και στις εργασίες του με ομιλία με θέμα την πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
– Συνυπογράψαμε με το «Κέντρο Ζωής» και αποστείλαμε στον Υπουργό Υγείας επιστολή για τις κλιμακούμενες ελλείψεις αντιρετροϊκών στα φαρμακεία νοσοκομείων της χώρας.
– Το «Thess Checkpoint» εγκαινίασε νέα συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες προς του δημότες, σε εβδομαδιαία βάση.
– Συμμετείχαμε με ομιλία σε εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης στην Αθήνα και σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
– Συμμετείχαμε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
– Παραβρεθήκαμε σε συνάντηση εργασίας του AHF Europe στο Ταλίν της Εσθονίας με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας.
– Επισκεφθήκαμε τους ξενώνες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με HIV του ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
– Γιορτάσαμε τα τρία χρόνια λειτουργίας των «Checkpoint» στο πάρτι που διοργάνωσε το περιοδικό «antivirus» την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο club «The Apartment«.
– Δημιουργήσαμε θεατρική ομάδα, με εβδομαδιαία σεμινάρια προς τα μέλη και τους εθελοντές της «Θετικής Φωνής». Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Μάνος Βαβαδάκης.
– Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 παραθέσαμε συνέντευξη τύπου στο «Bios», στην Αθήνα, όπου παρουσιάσαμε τα πρώτα ευρήματα των παρεμβάσεών μας σε κοινότητες Ρομά σε όλη την Ελλάδα.
– Στις 4 Νοεμβρίου συμμετείχαμε στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της ΕΣΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
– Εθελοντές και προσωπικό της «Θετικής Φωνής» παρακολούθησαν τετραήμερο σεμινάριο του ΚΕΘΕΑ με αντικείμενο την εργασία στο δρόμο.
– Το «Thess Checkpoint» επισκέφθηκε τη Νάουσα όπου σε ειδική εκδήλωση παρείχε ενημέρωση  για θέματα HIV/AIDS σε μαθητές και μαθήτριες των λυκείων της πόλης.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε τον Νοέμβριο σχετικές υπηρεσίες σε 158 ωφελούμενους. Καταγράφηκαν 143 περιστατικά από το γραφείο της Αθήνας και 15 από το γραφείο του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Νοέμβριο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Συνολικά, το Νοέμβριο προσεγγίσαμε 933 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 15946 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν το Νοέμβριο 1.770 άτομα για HIV, 469 άτομα για ηπατίτιδα C και 493 άτομα για ηπατίτιδα Β.

Δεκέμβριος

– Ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επισκέφθηκε το «Ath Checkpoint» και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του Δ.Σ.για τις δράσεις του Συλλόγου και να ξεναγηθεί από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μας στις εγκαταστάσεις της δομής.
– Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, μετουσιώσαμε το όνειρό μας σε εκδηλώσεις και δράσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια και ενώσαμε τη φωνή μας με 28 πόλεις και 20 οργανώσεις, για να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας υπέρ της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και κατά του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS.
– Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής και με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και βουλευτών όλων των κομμάτων συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS στην Ελλάδα σήμερα. Κοινό σημείο αναφοράς αποτέλεσαν η αναγκαιότητα χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής για θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στην πρόσβαση στη θεραπεία, στην ενημέρωση και στην καταπολέμηση του στίγματος. καθώς και η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των κλιμακούμενων ελλείψεων αντιρετροϊκών στα φαρμακεία των νοσοκομείων.
– Το Δεκέμβριο αναδείχθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού ερασιτεχνικού βίντεο που διοργάνωσαν η «Θετική Φωνή» και η ΕΡΤ.
– Με συνθήματα όπως «Τα φάρμακά μου είναι η ζωή μου», «Ζωή, υγεία, αξιοπρέπεια, μη μου τα στερείς», «Πρόσβαση στα φάρμακα, έτσι αντιμετωπίζουμε το HIV/AIDS» και «Απαιτούμε από υπουργείο και φαρμακευτικές άμεση διάθεση φαρμάκων» δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.
– Από τις 11 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2015, η «Θετική Φωνή» βρέθηκε στην Κύπρο, σε μία κοινή πρωτοβουλία με την Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS, με σκοπό την ενίσχυση της σχέσης συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και με οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών.
– Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Correlation» (European Network Social Inclusion & Health) και τη «Θετική Φωνή» διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ηπατίτιδα C και Μείωση της Βλάβης: Πρόληψη-Διάγνωση-Θεραπεία».
– Χαιρετίσαμε την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νόμου 4356 «Σύμφωνο Συμβίωσης, Άσκηση Δικαιωμάτων, Ποινικές και άλλες Διατάξεις», που αίρει τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από τη δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης.
– Υποδεχθήκαμε στο «Thess Checkpoint» το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών και φοιτητριών για θέματα HIV/AIDS.
– Συμμετείχαμε στην παρουσίαση του ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ του Δομήνικου Ιγνατιάδη «Village Potemkin», με θέμα για την τοξικοεξάρτηση και τους κατασκευασμένους μύθους που τη συνοδεύουν, που έλαβε χώρα στις 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
– Η ομάδα επαγγελματικής φωτογραφίας της «Θετικής Φωνής» υλοποίησε για ένα ακόμα μήνα τα σεμινάριά της στη Θεσσαλονίκη, υπό το φωτογράφο Βαγγέλη Διαμαντή.
– Με την έμπνευση και τη φαντασία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών διακοσμήσαμε με χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες τους τοίχους του Νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού.
– Το «Thess Checkpoint» επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη και συζήτησε με τους μαθητές για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.
– Παρουσιάσαμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της «Θετικής Φωνής» στο Συνέδριο της AIESEC «Fall Leadership Conference» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου.
– Στις 21 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε την ΜΕΛ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στολίσαμε το χώρο για τα Χριστούγεννα.
– Στις 11 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το ΚΕΘΕΑ «Νόστος» στη Σαλαμίνα, με σκοπό την ενημέρωση των ωφελούμενων για θέματα HIV και μείωσης της βλάβης.
– Συμμετείχαμε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με αντικείμενο την αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για την υγεία και την ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα.
– Στις 8 Δεκεμβρίου διοργανώσαμε σεμινάριο συναισθηματικής διαλεκτικής στο γραφείο της Θεσσαλονίκης.
– Συμμετείχαμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Όταν ξέρεις να αγαπάς» που έλαβε χώρα στις 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
– Στις 2 Δεκεμβρίου κάναμε παρουσίαση της ταυτότητας και των δράσεων της «Θετικής Φωνής» και των «Checkpoint» στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του «Mediterranean College» στη Θεσσαλονίκη.
– Σε συνεργασία με το «Δίκτυο Τέχνης και Δράσης – Οι Άνθρωποι με τα Μπαλόνια» πραγματοποιήσαμε εργαστήρια τέχνης στο Παράρτημα του Νοσοκομείου «‘Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού.
– Στο πλαίσιο της δράσης ενδυνάμωσης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, η «Θετική Φωνή» παρείχε το Δεκέμβριο σχετικές υπηρεσίες σε 108 ωφελούμενους στην Αθήνα και σε 52 άτομα στη Θεσσαλονίκη.
– Μέσα στο Δεκέμβριο επισκεφθήκαμε τρεις φορές το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», με σκοπό την ενδυνάμωση των οροθετικών κρατούμενων.
– Συνολικά, το Δεκέμβριο προσεγγίσαμε 612 άτομα με σκοπό την ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C, ενώ μοιράσαμε και 14.028 προφυλακτικά.
– Στις δομές του «Ath Checkpoint» και του «Thess Checkpoint» και στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης εξετάστηκαν το Δεκέμβριο 1.493 άτομα για HIV, 163 άτομα για ηπατίτιδα C και 122 άτομα για ηπατίτιδα Β.

2014

Ιανουάριος
Συνάντηση εργασίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων δεύτερης γενιάς επιτήρησης  για τους ΑΣΑ
Συνάντηση με ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας-Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Συνάντηση εργασίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τους ΧΕΝ
Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Η συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS»

Φεβρουάριος
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού.
Διεθνής Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού .
Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Χρήσης του Προφυλακτικού δράσεις σε 7 πόλεις.
Γενική Συνέλευση της Θετικής Φωνής.
Συμμετοχή σε συνάντηση διαβούλευσης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΟΚΑΝΑ για streetwork.
Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους όρους κράτησης των ασθενών-φυλακισμένων, έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Μάρτιος
Συμμετοχή σε ημερίδα του Γραφείου Ισότητας του Δήμου Αθηναίων & της Εταιρείας Κονωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας.
Συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ECDC στο Ελσίνκι της Φιλανδίας για θέματα HIV λοίμωξης στους ΧΕΝ.
Η συνάντηση του «Εγώ και ο HIV».
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κο Σκανδάμη.
Συμμετοχή στη σύνταξη της Εθνικής Αναφοράς (ECDC-UNAIDS) με τις οργανώσεις της ΚτΠ και του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ενημέρωση για το HIV/AIDS στον  ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ.
Συμμετοχή στο 10ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας.
Συμμετοχή στο Συνέδριο Shaping The Future of Healthcare in Greece των Financial Times.
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Θετικής Φωνής με τον Υπουργό Υγείας  Α. Γεωργιάδη.

Απρίλιος
Ενημέρωση στα πλαίσια του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ
Συμμετοχή στη σύνταξη της Εθνικής Αναφοράς προς το ECDC-UNAIDS (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Συμμετοχή και παρουσίαση των δράσεων της Θετικής Φωνής και των Checkpoints  στην Ημερίδα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας
που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.
Συμμετοχή σε συνέντευξη τύπου της ΕΕΔΑ για τις Φυλακές.
Ενημέρωση στο ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ.
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Αγ.Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ.
Ενημέρωση για το HIV/AIDS στην AEGEE Θεσσαλονίκης.
Συμμετοχή στην καμπάνια   C-αφορά στη Θεσσαλονίκη.

Μάιος
Συμμετοχή και παρουσίαση των δράσεων της Θετικής Φωνής και των Checkpoints στη Γιορτή Μουσικής (19-21 Ιουλίου) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Συνάντηση με το Human Rights Watch σχετικά με την αστυνόμευση περιθωριοποιημένων ομάδων και τον αποκλεισμό τους από το σύστημα υγείας.
Συμμετοχή στο Συνέδριο Θεραπευτική Συμμαχία.
Έναρξη του δεύτερου μέρους της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το στίγμα.

Ιούνιος
Ενημέρωση στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Αθήνας.
Συμμετοχή στο Media Cluster on HIV Projects που έγινε στην Αθήνα στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας.
Ομιλία-ενημέρωση στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συμμετοχή με περίπτερα της Θετικής Φωνής και του Ath Checkpoint στο Athens Pride 2014.
Συμμετοχή σε σεμινάριο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για επαγγελματίες υγείας και εθελοντές, ακτιβιστές, ανθρώπους που ζουν με τον HIV.
Συμμετοχή στη Συνεδρίαση της Επιτροπής χρόνιων παθήσεων της Ε.Σ.Α.με Α.
Συμμετοχή με περίπτερα της  Θετικής Φωνής και του Thess  Checkpoint στο Thessaloniki  Pride 2014.
Συμμετοχή στην 1η Συνάντηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης της HIV Λοίμωξης στους ΧΕΝ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Διανομή προφυλακτικών και φυλλαδίων ενημέρωσης στη συναυλία του ΚΕΘΕΑ για την Ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Συμμετοχή σε συνέδριο της IPPF στο Σεράγεβο.

Ιούλιος
Διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας.
Διανομή ενημερωτικού υλικού,προφυλακτικών  και διενέργεια test από το Thess Checkpoint στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.
Συμμετοχή σε συνάντηση εργασίας του HIV/AIDS Civil Society Forum στο Λουξεμβούργο.
Συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις δράσεις ενημέρωσης στη Χαλκιδική από 24-30 Αυγούστου.
Παρέμβαση της Θετικής Φωνής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης για την έλλειψη φαρμάκων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αύγουστος
Τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Συλλόγου σε εκπομπές του Δημοτικού Ραδιόφωνου Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Τηλεόραση και το ρ/σ «Στο Κόκκινο» για τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στο ΑΧΕΠΑ.
Διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών και διενέργεια τέστ για HIV,HBV, HCV στη Μύκονο από το Checkpoint.
Συμμετοχή σε δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στη Χαλκιδική.
Διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών και διενέργεια τέστ για HIV,HBV, HCV στη Ρόδο από το Checkpoint σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» .

Σεπτέμβριος
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Pompidou Group στα γραφεία της Θετικής Φωνής συζήτηση, ενημέρωση όσον αφορά τις δράσεις μας για τα ναρκωτικά.
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ Β. Κοντοζαμάνη για το θέμα των αντιρετροϊκών και την κάλυψη του κόστους τους από τους προϋπολογισμούς  των νοσοκομείων.
Παρουσίαση – ομιλία στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση AIDS και Ηπατίτιδες.
«Εγώ και ο HIV» στη Θεσσαλονίκη με προβολή της ταινίας STILL AROUND στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης LGBT ταινιών.
Διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στην Αντιρατσιστική Γιορτή-Λόφος Κολωνού.
Διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στο Greenwave Festival στη Θεσσαλονίκη και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών στο Διεθνές Φεστιβάλ LGBT ταινιών στη Θεσσαλονίκη.

Οκτώβριος
Συμμετοχή στο συνέδριο HepHIV2014 στη Βαρκελώνη. Παρουσίαση της δράσης του Ath Checkpoint.
Δελτίο Τύπου της Θετικής Φωνής για το περιστατικό διαπόμπευσης γυναίκας στη Μυτιλήνη.
Συνάντηση με την Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Κούνεβα.
Ανοιχτή Επιστολή προς Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη με αφορμή το περιστατικό διαπόμπευσης γυναίκας στη Μυτιλήνη.
Διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών στο 30 Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κα Μ. Στρατηγάκη.

Νοέμβριος
Συμμετοχή στη συνεδρίαση της Επιτροπής Χρόνιων Παθήσεων της ΕΣΑμεΑ.
3-6 Νοεμβρίου το Ath Checkpoint βρίσκεται στην Κέρκυρα, που με την υποστήριξη του Δήμου Κερκυραίων διενεργεί τέστ για HIV.
Δελτίο Τύπου της Θετικής Φωνής για τις ελλείψεις αντιρετροϊκών στο «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο.
Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Ο HIV στη δημόσια σφαίρα»  που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής και την PRAKSIS.
Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο.
Ενημέρωση και διενέργεια τέστ από το Thess Checkpoint στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης.
Εκπροσώπηση σε εκδήλωση της ΑΙΕSEC Thessaloniki.
«Εγώ και ο HIV» στην Αθήνα.
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS- Δελτίο Τύπου της Θετικής Φωνής.
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του 9,84.
Δελτίο Τύπου της Θετικής Φωνής για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.
Δημόσια απάντηση των οργανώσεων Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής και PRAKSIS σε δημοσίευμα του Π. Μανδραβέλη.
Συμμετοχή στις εργασίες της Επιτροπής Χρόνιων Παθήσεων της ΕΣΑμεΑ.
Συμμετοχή στο στρογγυλό τραπέζι που έγινε στα πλαίσια του 26ου Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS της ΕΕΜΑΑ.

Δεκέμβριος
Ομιλία στην εκδήλωση για την 1η Δεκέμβρη του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου.
Εκστρατεία ενημέρωσης και διανομής προφυλακτικών στα ΤΕΙ Αθήνας.
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο.
Ομιλία σε εκδήλωση του Δήμου Μεγαραίων για την 1η Δεκέμβρη.
Ενημέρωση των γονέων του 43ου και 135ου Νηπιαγωγείων της Αθήνας για τον HIV τα άλλα ΣΜΝ και τις ηπατίτιδες.
Ενημερωτική συνάντηση στο New York College για θέματα προφύλαξης από τον HIV.

 

2013
Ιανουάριος
Συμμετοχή στην επιτροπή για την  αντιμετώπιση της HIV επιδημίας στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών (ΧΕΝ) που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Συμμετοχή στις πολυήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων «Η Αθήνα γιορτάζει» με περίπτερο διανομής  ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.
Προετοιμασία  κιτ υλικού δωρεάν διανομής στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών (ΧΕΝ) και streetwork.
Συμμετοχή στο συνέδριο με θέμα «Πρακτικές εκπαίδευσης και ενθάρρυνσης εθελοντών»  που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Συνάντηση της Θετικής Φωνής με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  (θέματα συνάντησης προνοιακό επίδομα – αναθεώρηση ΚΕΒΑ – 2η Μονάδα Λοιμώξεων  στη Βόρεια Ελλάδα).
Επίσκεψη με στόχο τη διανομή δωρεάν προφυλακτικών και την οικονομική υποστήριξη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.
Συνεργασία με το Κέντρο Ζωής για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων αναφορικά με το θέμα του προνοιακού επιδόματος και της αναθεώρησης του ΚΕΒΑ.
Βράβευση του εθελοντή της χρονιάς (2012) στν κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στη Λιβαδειά και τη Θεσσαλονίκη.
Συμμετοχή σε ελληνικό συνέδριο με θέμα «Πρόγραμμα εκπαίδευσης ασθενών στη λήψη αποφάσεων».
Συμμετοχή στη συνάντηση της επιτροπής κοινωνικού διαλόγου με θέμα κοινές θέσεις για προνοιακό επίδομα και αναθεώρηση του ΚΕΒΑ.
Συμμετοχή σε συνέδριο στο εξωτερικό με θέμα «The way towards large scale deployment of eHealth: Where do Patients stand», που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών.
Διοργάνωση της συνάντησης «Εγώ και ο HIV» στη Θεσσαλονίκη (Θέματα: Μεγαλώνοντας με τον HIV – Μεταδιδόμενη αντοχή στη βόρεια Ελλάδα).
Fundraising party στο club The Apartment.
Συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ.

Φεβρουάριος
Πρώτη, για το 2013, ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου.
Συμμετοχή σε συνάντηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ατζέντα δικαιωμάτων σεξουαλικού προσανατολισμού και υγείας).
Συμμετοχή σε συνάντηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (ατζέντα δικαιωμάτων σεξουαλικού προσανατολισμού και υγείας).
Συμμετοχή στην απονομή βραβείων Γαληνός (Prix Galien).
Δημιουργία βίντεο με εθελοντές για το International Condom Day.
Συμμετοχή στη διεθνή ημέρα προώθησης ασφαλέστερου σεξ (ICD) με δωρεάν διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα.
Ανανέωση συνδρομής NOVA για τους ανθρώπους που ζουν με HIV και βρίσκονται  κρατούμενοι στο νοσοκομείο » Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού.
Επίσκεψη επιτρόπου υγείας της Ε.Ε. στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ και το γραφείο της Θετικής Φωνής για το πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Συζήτηση  στο ελληνικό Κοινοβούλιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε (μετά από συνάντησή μας)  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδης, προς τον Υπουργό Εργασίας.

Μάρτιος
Παρέμβαση με επιστολή για έλεγχους HIV σε κρατούμενους που σχεδιάζονταν από το Υπ. Υγείας και Υπ. Δικαιοσύνης.
Συμμετοχή στο Συνέδριο Croi 2013.
Έναρξη streetwork με trans και sex workers στην Αθήνα.
Διανομή εντύπου «Βγες από την ντουλάπα» – 1528 – εντύπου σχολείων σε εκπαιδευτικούς α’θμιας και β’θμιας εκπαίδευσης στη Χαλκίδα κατά τη διάρκεια ημερίδας για το σχολικό εκφοβισμό.
Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς Υφυπουργό Υγείας Σκοπούλη για την επιχείρηση ΘΕΤΙΣ.
Συμμετοχή σε ανοικτή συζήτηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Συνάντηση με Υποδιοικητή του ΙΚΑ για το θέμα του ΚΕΒΑ και των προνοιακών παροχών.
Συνάντηση με LGBT οργανώσεις στα γραφεία του ΣΥΔ για την επιχείρηση ΘΕΤΙΣ.
Συνάντηση με Γ.Νικολόπουλο, Τεχνοδρομώ, για οροθετικότητα-τέχνη-φυλακές.
Συνάντηση στα γραφεία της Γεωργιανής Κοινότητας με τους εκπροσώπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων, ενημέρωση για την ύπαρξή μας και συζήτηση για ενημέρωση των μελών τους.
Παρακολούθηση διήμερου συναντήσεων με εκπροσώπους του ECDC και Φιλανδούς ειδικούς στο streetwork.
Συνάντηση με την πρέσβειρα της Αυστραλίας.
Συμμετοχή στην ημερίδα για τον επιπολασμό της  HIV λοίμωξης  σε κρυφές πληθυσμιακές ομάδες στη Λισσαβόνα.
Επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ του νοσοκομείου «Άγιος  Σάββας».
Διανομή εντύπων – προφυλακτικών στην Καλλιθέα.
Συμμετοχή στην ημερίδα με τίτλο «HIV λοίμωξη σε ομάδες υψηλού κινδύνου: πρόγραμμα παροχής ολοκληρωμένης φροντίδας με βέλτιστη αξιοποίηση πόρων» στη Θεσσαλονίκη

Απρίλιος
Διοργάνωση της συνάντησης- «Εγώ και ο HIV»- στην Αθήνα
Συμμετοχή σε τρεις  συναντήσεις εκπροσώπησης της κοινωνίας των πολιτών στην επιτροπή της Υφυπουργού Υγείας, κας Σκοπούλη, για την κατάργηση/τροποποίηση της υγειονομικής διάταξης 39α (Διάταξη Λοβέρδου).
Συμμετοχή σε  εκδήλωση του  ΚΕΘΕΑ για την παρουσίαση βιβλίου συνταγών που πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο».
Συμμετοχή σε συνάντηση της ΕΣΑμεΑ.
Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα  Πρόνοιας κα Μπέκου, και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ για θέματα  τροποποίησης ΚΕΒΑ και των  προνοιακών παροχών.
Παρουσίαση Θετικής Φωνής στο Money Show της Θεσσαλονίκης.
Τοποθέτηση Dispencer με προφυλακτικά σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη.
Τοποθέτηση Dispencer με προφυλακτικά σε μαγαζιά στη Λάρισα.
Παρακολούθηση μουσικής εκδήλωσης ΚΕΘΕΑ Διάβασης στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη».
Συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι ομάδες ασθενών για τα αποτελέσματα των εργασιών του 1ου φόρουμ ασθενών που έγινε στις 2/11/2012 στην Αθήνα.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ queer κινηματογράφου Outview με περίπτερο και συζητήσεις, στο Θερβάντες στην Αθήνα.
Συγγραφή ετήσιας αναφοράς HIV/AIDS μαζί με άλλες οργανώσεις για τον ΟΗΕ.
Παρακολούθηση των TED MED στην Αθήνα.
Διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης με οργανώσεις LGBT με την ευκαιρία της επίσκεψης της αντιπροσωπεία των Queers against the cuts και Άγγλων και Ιρλανδών δημοτικών συμβούλων.
Συνάντηση συνεργασίας με το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της οργάνωσης «Κλίμακα».
Συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου του δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, στην ΕΣΗΕΑ.

Μάιος
Συμμετοχή στην ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων με θέμα: «Πολιτικές Μείωσης Βλάβης, καλά παραδείγματα από Ευρώπη και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης», στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του Αντι-απαγορευτικού φεστιβάλ.
Συμμετοχή στο Queer Festival με θέμα «Βήματα προς την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39α», που έγινε στο θέατρο «Εμπρός».
Street Work – Ζάππειο, Πεδίον Άρεως, Sex Workers
Παρακολούθηση της συζήτησης με θέμα «Τα λοιμώδη νοσήματα στην Ελλάδα σήμερα: μια αναδυόμενη απειλή», που έγινε στην Αθήνα.
Συνέντευξη του Προέδρου της Θετικής Φωνής στο SBCtv με θέμα τη δυνατότητα εξετάσεων σήμερα στην Ελλάδα και την κατάσταση των θεμάτων υγείας αναφορικά με το HIV/AIDS.
Street Work – Sex Workers – Trans
Συμμετοχή σε συνάντηση της  Ολλανδικής Πρεσβείας με τις LGBT οργανώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της 17ης Μαΐου
Συμμετοχή στη συνάντηση με ΣΦΕΕ για ενημέρωση εξελίξεων για συμμετοχή στη λίστα φαρμάκων.

Ιούνιος
Συμμετοχή στη συνάντηση του ECDC – Υπουργείου Υγείας για το πρόβλημα της HIV Λοίμωξης στους ΧΕΝ
Συνάντηση με εκπρόσωπο της ILGA EUROPE με θέμα την ενδυνάμωση.
Συνάντηση με Υπουργό Υγείας κο Λυκουρέτζο
Συμμετοχή στο σεμινάριο ECDC Seminar on needle and syringe programmes in Athens
Συνάντηση με την Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κα Κατερίνα Μάρκου
Συμμετοχή στην συνάντηση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Βουλή για το θέμα λειτουργίας των ΚΕΠΑ
Συμμετοχή με περίπτερο ενημέρωσης στο Athens Pride 2013
Παρουσία στο Thessaloniki Pride 2013
Παρουσίαση του Βιβλίου της Θετικής Φωνής «Ζώντας με τον HIV» με το art project «Μεταξύ & ανάμεσά μας» στα πλαίσια
του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Συνάντηση με εκπρόσωπο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
Συνάντηση για συνεργασία με την Διευθύντρια Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων
Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο για τις Ηπατίτιδες
Συμμετοχή στην τακτική συνάντηση Προέδρων Συλλόγων Ασθενών στον ΣΦΕΕ
Συμμετοχή στην συνάντηση που οργάνωσε η ΕΣΑμεΑ για την σύσταση Επιτροπής Χρόνιων Παθήσεων και διαβούλευση
επί των γενικότερων ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος
Παρουσίαση Κέντρων Πρόληψης Δήμου Αθηναίων
Παρουσίαση συμβουλευτικού κέντρου ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ΟΚΑΝΑ για την Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών – Πλ. Κουμουνδούρου
Συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την κοινωφελή δράση και τη Φιλανθρωπία-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συμμετοχή με περίπτερο στο Τριήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας
Συμμετοχή στο πάνελ διημερίδας για το ρατσισμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Ιούλιος
Συμμετοχή στην 7th IAS Conference on HIV Pathogenesis, Treatment and Prevention (IAS 2013)
Συνάντηση με νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την Υφυπουργό κα Ζ. Μακρή και την επιτροπή για τα προβλήματα των ΧΕΝ
Συμμετοχή στο ICPD Beyond 2014 – From Promise to Action, CSOs Defining the Way Forward
Συνάντηση επιτροπής στο ΚΕΕΛΠΝΟ για επικαιροποίηση θέσεων / προτάσεων για ΧΕΝ
Συνάντηση για τον συντονισμό της δράσης μας με τις άλλες οργανώσεις για την 39α
Συμμετοχή στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Συνάντηση για συζήτηση της υγειονομικής διάταξης 39α με την Υφυπουργό και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας
Παράσταση διαμαρτυρίας μελών μας και μελών άλλων οργανώσεων έξω από το Υπουργείο Υγείας
Συνάντηση με εκπρόσωπο της AΕGEE.
Συμμετοχή στη δεύτερη συνάντηση επιμόρφωσης για το streetwork στον ΟΚΑΝΑ
Συνάντηση για testing week – με Praksis και Κέντρο Ζωής
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού και συνάντηση με τον Διευθυντή και τις Κοινωνικούς Λειτουργούς
Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Μπέκου
Συμμετοχή με εκστρατείες ενημέρωσης ασφαλούς sex στο Φεστιβάλ RYANA στη Ρόδο
Συνάντηση-Διαβούλευσης με ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Βουλή για την 39Α
Συμμετοχή στο EuroHIV 2013: HIV in Europe and neighbouring countries
Συνάντηση με τον Πρόεδρο ΕΣΑμεΑ, κ. Βαρδακαστανη.

Αύγουστος
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κο Κεγκέρογλου για θέματα προνοιακού επιδόματος και προστασίας των οροθετικών
Συμμετοχή  στο European MSM-Prevention Meeting: Prevention strategies and key messages for MSM
Έναρξη συνεργασίας με Διαδικτυακή Πλατφόρμα Δήμου Αθηναίων, Συν Αθηνά

Σεπτέμβριος
Γενική Συνέλευση της Θετικής Φωνής. Εκλογή νέου ΔΣ.
Συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου της ομάδας παραγωγής της ταινίας «Ερείπια» που αναφέρεται στη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.
Συνάντηση με εκπροσώπους του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).
Συμμετοχή στο Greenwave Festival-Θεσσαλονίκη με ενημερωτικό περίπτερο.
Συμμετοχή στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ lgbt ταινιών- Θεσσαλονίκη.
Διανομή ενημερωτικού υλικού σε μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Fundraising party στο Rooster.
Συμμετοχή στο Συνέδριο  «AIDS και ηπατίτιδες» που έγινε στην Αθήνα.

Οκτώβριος
Συμμετοχή στην παρουσίαση της Πανευρωπαϊκής μελέτης της PRAKSIS για την προώθηση της πρόσβασης των μεταναστών στις Υπηρεσίες Υγείας στην Ευρώπη.
«Εγώ και ο HIV» στη Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια γραφείων Θετικής Φωνής στη Θεσσαλονίκη
Συμμετοχή στην καμπάνια «Κινήσου ενάντια στον Καρκίνο»- Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013  Πλατεία Αριστοτέλους- Θεσσαλονίκη
Συμμετοχή στο Συνέδριο της EACS
Παρουσίαση της Θετικής Φωνής στην 4η Μπιενάλε της Αθήνας
Συμμετοχή στα εγκαίνια  Συν Αθηνά στη Βαρβάκειο
Προώθηση ενημερωτικού υλικού Φεστιβάλ Χρωμάτων στον Κεραμεικό
Προώθηση ενημερωτικού υλικού πρόληψης και προφυλακτικών από το  – Ath Chekcpoint στην Alexander Saouna
Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΣΑμεΑ στο Υπουργείο Εργασίας για θέματα ΚΕΠΑ-ανασφάλιστων κλπ
Συνέντευξη στο amagiradio (web radio) στα πλαίσια παρουσίασης έκθεσης του Δ.Μπούρα για τους ΧΕΝ στην Αθήνα

Νοέμβριος
Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών
«Εγώ και ο HIV» -Αθήνα, Ξενοδοχείο Caravel
Testing Week – 22-29/11/2013
Συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση του ΑΠΘ με θέμα «Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα: Εναλλακτικές Προσεγγίσεις και πρακτικές»
Ενημέρωση και προώθηση  ενημερωτικού υλικού  σε εκδήλωση του Exile Room στην Καρδίτσα
Συμμετοχή σε πάνελ Διημερίδας του ΣΥΔ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας μνήμης Διεμφυλικών  ατόμων
Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης
Συνάντηση με τον Γενικό Αμερικανό Πρόξενο της Θεσσαλονίκης
Συμμετοχή στο 40 Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής
Συμμετοχή στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS
Θετικά στη Ζωή– Διήμερο εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Δεκέμβριος
Θετικά στη Ζωή– Διήμερο εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS
1η Δεκέμβρη-διανομή ενημερωτικού υλικού στην Πλ. Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα
Συμμετοχή με ομιλία και διανομή ενημερωτικού υλικού σε εκδήλωση  του Exile Room στην Θήβα
Συμμετοχή σε συνάντησης της Social Platform
Συμμετοχή στο 18ο φόρουμ HIV/AIDS του Civil Society Forum στο Λουξεμβούργο.

2012

Ιανουάριος
Συμμετοχή στη συζήτηση στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης (Ξάνθη), με θέμα «Η σεξουαλική διαφορετικότητα των νέων στην οικογένεια και στο σχολείο».
Μετάδοση από όλους τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, του νέου τηλεοπτικού μηνύματος της Θετικής Φωνής για την προώθηση του τεστ HIV.
Συμμετοχή στην εκστρατεία διανομής καθαρών συριγγών και προφυλακτικών σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον συντονισμό του ΟΚΑΝΑ.
Διανομή ενημερωτικών εντύπων και προφυλακτικών στο «FOU INTERNATIONAL BEAR WEEKEND» στη Θεσσαλονίκη.
Παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας EMIS στο διοικητικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Φεβρουάριος
Γενική Συνέλευση των μελών της Θετικής Φωνής από όλη την Ελλάδα.HIV/AIDS στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης μετά την προβολή της ταινίας «Θετικές Ιστορίες» στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννη.
Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Ζώντας με τον HIV» στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης.
Επίσκεψη σε οροθετικούς κρατούμενους στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Ξεκίνησε το πρόγραμμα παρέμβαση στα chatrooms το οποίο συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αφορά ενημέρωση και συνομιλία με άτομα που ψάχνουν σεξ μέσα από το ίντερνετ.
Μάρτιος
Συνάντηση οροθετικών- «Εγώ και ο HIV»- στην Αθήνα με θέματα συζήτησης «Ό,τι νεότερο για το HIV/AIDS,  HIV και εγκυμοσύνη, Ανεργία – εργασία – προοπτικές», με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Μετάδοση των δράσεων της Θετικής Φωνής από την εκπομπή του ANT1 «Με αγάπη».
Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο τριήμερο συνέδριο της ΕΣΔΥ και στο ημερήσιο συνέδριο των Financial Times. Και τα δύο διοργανώθηκαν στην Αθήνα και τα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν ήταν καλεσμένα από τους διοργανωτές.
Συνεχίζονται και τον Μάρτιο οι παρεμβάσεις του ΟΚΑΝΑ στους χρήστες/στριες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών. Η Θετική Φωνή συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα παρέμβαση για τη διανομή δωρεάν υγειονομικού υλικού στα στέκια χρήσης.
Προβολή των Θετικών Ιστοριών και ενημέρωση στη συνέχεια του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης και του 1ου Λυκείου Ελληνικού στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Λύκειο Ελληνικού έχει διαμορφώσει ομάδα που στο τέλος της χρονιάς θα παρουσιάσει το θέμα HIV/AIDS σε όλο το σχολείο.
Συμμετοχή στην ομάδα συγγραφής της διετούς αναφοράς αξιολόγησης των δράσεων της πολιτείας για το HIV/AIDS μαζί με άλλες ΜΚΟ. Η αναφορά εστάλη στο ECDC και στην UNAIDS.
Επικοινωνία με τον Συνήγορο του Πολίτη και συνεργασία για τα ζητήματα τόσο των κρατούμενων θετικών στο HIV όσο και των παιδιών που ζουν με HIV.
Δράση στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»  των φυλακών Κορυδαλλού:  πίεση με επιτυχία για κανονική ροή φαρμάκων στους οροθετικούς κρατούμενους που αντιμετώπισαν πρόβλημα- αποστολή αντιτύπων του βιβλίου «Ζώντας με τον HIV».
Διανομή ενημερωτικού υλικού για το HIV/AIDS στα καφέ και στους δρόμους του Πειραιά.
Η ραδιοφωνική εκπομπή «Πάμε παρέα» του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ μας φιλοξένησε στον Φιλία fm106,7 στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ για δύο ώρες. Ενημέρωση, μουσικές και απαντήσεις σε ερωτήσεις κι απορίες του κόσμου.
Απρίλιος
Παρέμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ για αίτηση επίσημης εισήγησης του γραφείου HIV Λοίμωξης και της νομικής υπηρεσίας αναφορικά με το αν δικαιούται ένα ιδιωτικό σχολείο (οποιασδήποτε βαθμίδας) να αρνηθεί να αναλάβει ένα οροθετικό παιδί. Αφορμή για αυτό στάθηκε επικοινωνία που αφορά ένα οροθετικό παιδί 1,5 έτους του οποίου σήμερα την επιμέλεια έχει εισαγγελέας και βρίσκεται στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.
Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής για τη λύση του θέματος της κανονικής ροής των φαρμάκων των οροθετικών κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών.
Ανάρτηση  του βιβλίου μας  «Ζώντας με τον HIV» (σε μορφή pdf) στο website της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.
Η τρίτη συνάντηση του «Εγώ και ο HIV» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Απριλίου στην αίθουσα του Ξενοδοχείου “ΠΑΡΚ” με θέματα¨Έναρξη – Αλλαγή θεραπείας, Διατροφή και Άσκηση, Ζώντας με τον HIV».
Μάϊος
Συντονισμένες επαφές με άλλες οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού για αντίδραση στην εφαρμογή της Υγειονομικής Διάταξης Λοβέρδου – Χρυσοχοΐδη. Συμμετοχή στην ομάδα εργασίας και επαγρύπνησης για τις χρήστριες και εργαζόμενες στο σεξ που βρέθηκαν στη φυλακή και κατά το δυνατόν υποστήριξη σε αυτές και τις οικογένειές τους. Δυναμική παρουσία στον τύπο με δημοσιεύματα σε Athens Voice, Press time, zougla.gr, ET3, L’humanite, TVXS κλπ.
Αίτημα στην αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για να αποφανθεί αν η εισαγγελική παρέμβαση και η ανάρτηση προσωπικών δεδομένων των γυναικών που ζουν με HIV είναι νόμιμη.
Εκτύπωση του «Δεκάλογου ενάντια στην Ποινικοποίηση της Μετάδοσης» και διανομή του στις κινητοποιήσεις και στις εκδηλώσεις που συμμετέχει η Θετική Φωνή.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου και τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ LGBT ταινιών OUTVIEW, 3 – 13 Μαΐου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ homotopia, 25-27 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Προβολή της ταινίας «Θετικές Ιστορίες» και ενημέρωση 1 σχολείου στο Ίδρυμα Κακογιάννη και παρουσία στην εκδήλωση του 1ου Γενικού Λυκείου Ελληνικού με θέμα HIV/AIDS.
Συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε έρευνα με θέμα «Οροθετικότητα και επίπεδα του στρες».
Συμμετοχή  στο streetwork με τον ΟΚΑΝΑ και τη διανομή υγειονομικού υλικού σε χρήστες στις πιάτσες της Αθήνας.
Εκπροσώπηση και παρέμβαση σε θέματα δεύτερης γενιάς επιδημιολογικής επιτήρησης κατά τη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΕΚΕΠΥ παρουσία Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας ημέρας ενάντια στην ομοφοβία, στις 17 Μαΐου, σε συνεργασία με τις LGBTIQ οργανώσεις.
Ιούνιος
Παράδοση της ανακαινισμένης κουζίνας στον Ξενώνα του ΚΕΕΛΠΝΟ στα Καμίνια, όπου στεγάζονται άποροι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS.
Συμμετοχή στην πορεία για τις οροθετικές κρατούμενες μετά  την εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου από  τον Μάιο.
Συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ, στις 26 Ιουνίου.
Συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής για τις συνθήκες κράτησης στη φυλακή των ανθρώπων με HIV.
Συμμετοχή στο Athens Pride στις 9 Ιουνίου, με βασικό σλόγκαν «Αγάπα με, είναι δωρεάν».
Διοργάνωση νέας συνάντησης «Εγώ και ο HIV» στην Αθήνα, στις 13 Ιουνίου (θέματα: ΣΜΝ και HIV, Συνήγορος του πολίτη, HIV και γκέι κοινότητα).
Συμμετοχή στην τριήμερη συνάντηση του δικτύου HIV EUROPE, στο Βερολίνο.
Συμμετοχή στο διήμερο συνέδριο του Civil Society Forum, στα γραφεία της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.
Συμμετοχή και υποστήριξη του 1ου Thess Pride, στις 22-23 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.
Συμμετοχή στο τριήμερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στις 29-30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ Κουβανικής μουσικής στις εγκαταστάσεις του Baseball στο Ελληνικό στις 30 Ιουνίου.
Ιούλιος
Συμμετοχή στο τριήμερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 6 -8 Ιουλίου, στο Πάρκο Γουδή.
Πρώτη συνάντηση με τους ομότιμους ερευνητές και ερευνήτριες για την εκκίνηση της έρευνας Stigma Index.
Διανομή υλικού ενημέρωσης και πρόληψης σε όλα τα LGBTIQ στέκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.
Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και υποβολή υπομνήματος για σειρά θεμάτων που αφορούν το HIV και την ελληνική δικαιοσύνη.
Σειρά συναντήσεων με το Υπουργείο Υγείας και υποβολή υπομνημάτων για θέματα που αφορούν το HIV/AIDS.
Συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος και του «Προμηθέα» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την ηπατίτιδα.
Συμμετοχή  19ο Διεθνές Συνέδριο για το HIV/AIDS στην Ουάσιγκτον.
Σειρά συναντήσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμο Αθηναίων και Διαμερίσματα) για γνωριμία και έναρξη συνεργασίας.
Έναρξη επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την Τήρηση.
Αύγουστος
Επεξεργασία και εκτύπωση δύο εντύπων με θέμα τη σωστή χρήση προφυλακτικού και την χρήση της PEP (Προφύλαξη μετά την έκθεση).
Διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης στη Μύκονο με αφορμή το φεστιβάλ XLsior με τη διανομή των δύο υλικών που αναφέρονται πιο πάνω και δωρεάν διανομή προφυλακτικών σε όλη τη Μύκονο.
Έναρξη προετοιμασίας της πρώτης σταθερής δομής (Ath. Checkpoint) διενέργειας εξέτασης σάλιου και παροχής συμβουλευτικής στους άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες.
Σεπτέμβριος
Διοργάνωση εκπαιδευτικού εργαστηρίου για τους ερευνητές και τις ερευνήτριες που θα συμμετέχουν στην έρευνα για το στίγμα (Stigma Index) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Συμμετοχή στην εκπαίδευση ομάδας μελών του συλλόγου σε θέματα συμβουλευτικής πριν και μετά την εξέταση για HIV.
Διοργάνωση της δεύτερης ετήσιας γενικής συνέλευσης του συλλόγου, στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Συμμετοχή στη συνάντηση των ΑμεΑ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αλλά και σε αντίστοιχη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για διαβούλευση αναφορικά με τα προνοιακά επιδόματα.
Συμμετοχή και υποστήριξη στο φεστιβάλ LGBTIQ ταινιών στη Θεσσαλονίκη με ανοιχτή συζήτηση μετά την προβολή της ταινίας για την ιστορία της Act Up και με διανομή ενημερωτικού υλικού.
Συμμετοχή με βίντεο για την χρησιμότητα της εξέταση για HIV στο 18ο φεστιβάλ » Νύχτες Πρεμιέρας- Cosmote», στην Αθήνα.
Διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών και λιπαντικών στο Γκάζι (σε επιχειρήσεις αλλά και χέρι χέρι έξω από το Μετρό Κεραμεικού).
Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ για τα προνοιακά επιδόματα και τον νέο ΚΕΒΑ.
Συμμετοχή και ενημέρωση στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Συμμετοχή στην συνάντηση της EATG στο Βερολίνο με θέμα την ποινικοποίηση και το HIV/AIDS.
Διοργάνωση συνάντησης – «Εγώ και ο HIV»- στη Θεσσαλονίκη (θέματα: έναρξη και τήρηση της αγωγής, ΚΕΠΑ, οικονομική κρίση και επιπτώσεις στο χώρο του HIV/AIDS).
Οκτώβριος
Συμμετοχή σε συμβουλευτική μετά το θετικό αποτέλεσμα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών που προκύπτουν από την εφαρμογή του προγράμματος «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τον καθηγητή κ. Χατζάκη.
Δελτίο τύπου για το θάνατο οροθετικού  στο νοσοκομείο φυλακών «Αγίου Παύλου».
Συμμετοχή και ενημέρωση στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Συνάντηση για συντονισμό ενεργειών μεταξύ ΜΚΟ και ΕΕΜΑΑ.
Νοέμβριος
Έναρξη λειτουργίας του Αth. Checkpoint
Συμμετοχή στην διοργάνωση  του πρώτου φόρουμ οργανώσεων ασθενών – 2/11/2012
Συμμετοχή στο 3ο φόρουμ δημόσιας υγείας – 30/11/2012
Συμμετοχή στο 24ο πανελλήνιο συνέδριο AIDS
Έναρξη τριήμερου εκδηλώσεων στη Τεχνόπολη με τον τίτλο «ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το 1ο Διαμερίσμα του Δήμου στις 29 -30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου/2012
Δεκέμβριος
Διοργάνωση συζήτησης για το HIV/AIDS και τους πολιτικούς φορείς που ασχολούνται με την ατζέντα στην Τεχνόπολη – 1/12/2012
Διοργάνωση ημερήσιων εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου – 1/12/2012
Διοργάνωση επιστημονικής διημερίδας με θέμα «HIV και ελληνική δικαιοσύνη» με την συμμετοχή Ελλήνων  και ξένων δικαστικών/ νομικών – 10,11/12/2012
Συνδιοργάνωση με το Athens Pride εκδήλωσης στο Ινστιτούτο Γκαίτε με αφορμή την προβολή της ταινίας «How to survive a plague» – 13/12/2012
Συμμετοχή στην εθνική ομάδα που κάλεσε το Υπουργείο Υγείας με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης διαγνώσεων HIV μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών

2011
Ιανουάριος
Συνάντηση οροθετικών -«Εγώ και ο HIV»- στη Θεσσαλονίκη με θέματα συζήτησης «έναρξη και διακοπή θεραπείας, σεξουαλικότητα και HIV, λιποδυστροφία, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα», με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Έναρξη της δράσης παρέμβασης στα chatrooms του διαδικτύου με σκοπό την ενημέρωση για το HIV και τα ΣΜΝ για το 2011.
Διανομή ενημερωτικών εντύπων σε gay friendly επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.
Φεβρουάριος
Αποστολή εκπροσώπων του συλλόγου στo Βερολίνο για την πανευρωπαϊκή ανάλυση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου EMIS και της πρόληψης  του  HIV.
Συμμετοχή στο 18o Συνέδριο Ρετροϊών και Καιροσκοπικών Λοιμώξεων (Βοστώνη).
Μάρτιος
Συνάντηση οροθετικών -«Εγώ και ο HIV»- στην Αθήνα με θέματα συζήτησης «Νέα φάρμακα, αποφυγή παρενεργειών, οστά, νεφρά, πότε το λέω;» με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Συμμετοχή στην περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011 στην Τεχνόπολη, με τη διοργάνωση του διαδραστικού παιχνιδιού «Τι γνωρίζουμε για τον HIV;»
Απρίλιος
Αποστολή  μέλους του συλλόγου στη Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή στην ανοιχτή ακρόαση των μη-κυβερνητικών οργανώσεων από το UNAIDS.
Συμμετοχή στη συζήτηση «Η Gay ζωή στην Αθήνα» στο Θέατρο «Βικτώρια».
Μάιος
Συμμετοχή του  συλλόγου στo Ευρωπαϊκό Συνέδριο του AIDS (Ταλίν-Εσθονία).
Fundaraising party στο μπαρ Ταξίδι για την οικονομική ενίσχυση της Θετικής Φωνής.
Συμμετοχή με περίπτερο στο 13ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα.
Συμμετοχή στη συζήτηση της «Κόκκινης Ορχήστρας» στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα «Τι μέλλον επιφυλάσσεται για τους οροθετικούς στην εποχή του μνημονίου;»
Συνέντευξη τύπου της «Θετικής Φωνής» στο βιβλιοπωλείο Ιανός με θέμα «Δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».
Fundaraising party στο μπαρ «six d.o.g.s»  για την οικονομική ενίσχυση της Θετικής Φωνής.
Ιούνιος
Αποστολή 2 μελών του συλλόγου στη Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το HIV/AIDS.
Αποστολή 1 μέλους του συλλόγου στο Άμστερνταμ για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Σεξ και HIV».
Συμμετοχή στη 13η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για το HIV/AIDS (Βρυξέλλες).
Συμμετοχή στο φεστιβάλ Athens Pride 2011.
Συνάντηση οροθετικών – «Εγώ και ο HIV»- στην Αθήνα με θέματα συζήτησης «o εγκέφαλος μας, τα ναρκωτικά, η διατροφή και η άσκησή μας», με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Συνάντηση του προέδρου της Θετικής Φωνής με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, στο περιθώριο της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το HIV/AIDS στη Νέα Υόρκη.
Συμμετοχή στην Εθνική Σύσκεψη για το HIV/AIDS στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.
Εκστρατεία για τα εργασιακά δικαιώματα των οροθετικών σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, με την προώθηση σχετικής αφίσας στα εργατικά κέντρα της Ελλάδας.
Έρευνα στην Αθήνα, στα φαρμακεία και στα στέκια των χρηστών παράνομων ενδοφλεβίων ουσιών σχετικά με τη διαθεσιμότητα ή την ανταλλαγή καθαρών δωρεάν συριγγών μιας χρήσης.
Συμμετοχή στο τριήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ιούλιος
Αποστολή 2 μελών του συλλόγου στο Βουκουρέστι για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του EATG για τη θεραπεία του HIV/AIDS.
Συμμετοχή του προέδρου της Θετικής Φωνής στο 6ο Συνέδριο για την Παθογένεια του HIV στη Ρώμη για την παρουσίαση του θέματος «Επιστημονική πρόοδος στην έρευνα του HIV».
Ανάρτηση της αφίσας της Θετικής Φωνής και της ΓΣΕΕ, σε όλα τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Σεπτέμβριος
Συνάντηση οροθετικών- «Εγώ και ο HIV»- στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις νευρογνωσιακές διαταραχές της HIV λοίμωξης και τα 30 χρόνια από την εμφάνιση του AIDS, με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Διανομή ενημερωτικών εντύπων σε gay friendly επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.
Οκτώβριος
Συμμετοχή του συλλόγου στο 13o Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το AIDS Βελιγράδι).
Αποστολή ενός μέλος του συλλόγου στη XV Bienale της Θεσσαλονίκης για το συντονισμό της συζήτησης με θέμα «Πόσο εύκολη καθιστά τη συμβίωση μέσα στην οικογένεια το coming out των gay και των λεσβιών εφήβων;»
Έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας «Το κάνεις συχνά;» για την προώθηση της εξέτασης για HIV.
Νοέμβριος
Συμμετοχή του συλλόγου στο συνέδριο FEMP 2011 (Στοκχόλμη).
Συνάντηση οροθετικών -«Εγώ και ο HIV»- στην Αθήνα με θέματα συζήτησης «30 χρόνια HIV/AIDS, Τα δικαιώματα των οροθετικών και τις παροχές στην εποχή της κρίσης, Η σεξουαλική ζωή», με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Συμμετοχή με ειδικό περίπτερο και ειδική συνεδρίαση στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS στην Αθήνα.
Ανοιχτή συζήτηση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με αφορμή την προβολή της ταινίας «Θετικές ιστορίες».
Ενημερωτική συζήτηση στο ΙΕΚ Ακμή για το HIV/AIDS με τη συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Υπουργού Υγείας.
Κοινή συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS.
Συμμετοχή στο συνέδριο «A recent HIV-1 outbreak in Greece: Current situation, risk assessment and control actions».
Δεκέμβριος
Αποστολή 2 μελών του συλλόγου στην Καλαμάτα για ενημέρωση σχετικά με το HIV/AIDS στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Αποστολή 2 μελών του συλλόγου στο Λουξεμβούργο για τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του Civil Society Forum για το HIV/AIDS.
Σχεδιασμός ανακαίνισης του ξενώνα οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Πειραιά.
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας EMIS (European MSM Internet Survey) στο Θέατρο Ράγες.
Συνάντηση με εκπρόσωπο του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το θέμα του επιδόματος.
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα του βαθμού αναπηρίας των οροθετικών ατόμων.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ δράσεων κατά του AIDS στη Θεσσαλονίκη.
Διανομή του βιβλίου «Ζώντας με τον HIV» στις Μονάδες Λοιμώξεων.
Ενημέρωση σχετικά με το HIV/AIDS στους μαθητές του Λυκείου Ναυπλίου μετά την προβολή της ταινίας «Θετικές Ιστορίες» στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννη.
Συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας της ΕΣΑμεΑ.
Συνέντευξη του προέδρου της Θετικής Φωνής στο newsletter του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Απόκτηση Ειδικής Πιστοποίησης στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Αττικής Ενημερωτική ομιλία και προβολή βίντεο για το HIV/AIDS στο σύλλογο γυναικών Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης.
Διανομή ενημερωτικών εντύπων σε bars της Θεσσαλονίκης και διανομή ξενόγλωσσων ενημερωτικών εντύπων στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης.

2010
Ιανουάριος
Δημιουργία βιβλιοθήκης και αίθουσας  προβολών ενημερωτικού υλικού για το HIV/AIDS στα νέα γραφεία του Συλλόγου.
Φεβρουάριος
Συμμετοχή στο 17o Συνέδριο Ρετροϊών και Καιροσκοπικών Λοιμώξεων (Σαν Φρανσίσκο).
Συναντήσεις με Έλληνες βουλευτές για κατάθεση επερώτησης στο Κοινοβούλιο σχετικά με την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το AIDS 2008-2013.
Επίσκεψη στο νέο ξενώνα για οροθετικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μάρτιος
Συμμετοχή στη σύνταξη της εθνικής αναφοράς για τον έλεγχο προόδου της Διακήρυξης του Δουβλίνου, για τη μάχη του HIV/AIDS στην Ευρώπη και την Ασία.
Οργάνωση βιωματικών σεμιναρίων για το HIV στο κέντρο ημέρας της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.).
Παρουσίαση με θέμα «Στίγμα και HIV» στην ημερίδα του Δήμου Κορυδαλλού για τον ρατσισμό.
Απρίλιος
Συμμετοχή του συλλόγου  στο Συνέδριο HIV-Europe (Λισαβόνα).
Συναντήσεις με Έλληνες βουλευτές για τη σύσταση Διακομματικής Ομάδας για το HIV στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Συνάντηση μελών του συλλόγου με την ηγεσία του Τομέα Υγείας του ΚΚΕ  στον Περισσό.
Μάιος
Οργάνωση ημερίδας υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων για το «Ρόλο του Κοινοβουλίου στην Αντιμετώπιση του HIV/AIDS» με τη συμμετοχή βουλευτών από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία
Ιούνιος
Συμμετοχή στο φεστιβάλ Athens Pride 2010.
Οργάνωση της πρώτης συνάντηση οροθετικών με την επωνυμία «Εγώ και ο HIV»  στην Αθήνα με θέματα συζήτησης «Εξετάσεις για το HIV, Λιποδυστροφία, Σεξουαλική υγεία», με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Οργάνωση βιωματικού σεμιναρίου για το HIV στο κέντρο ημέρας της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)
Ανάληψη πανελλαδικής προώθησης του ερωτηματολογίου EMIS από το Γερμανικό Robert Koch-Institut.
Ιούλιος
Συμμετοχή  του συλλόγου στην καμπάνια  διάδοσης του ερωτηματολογίου EMIS και της πρόληψης για το HIV στη Μύκονο.
Αποστολή 4 μελών του συλλόγου στη Βιέννη για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο του AIDS.
Φωτογράφηση εθελοντών στο Γκάζι με σκοπό την εκστρατεία προώθησης της εξέτασης για HIV.
Δίμηνη εκπαίδευση εθελοντών για τη δράση παρέμβασης στα chatrooms του διαδικτύου με σκοπό την ενημέρωση για το HIV και τα ΣΜΝ.
Συμμετοχή στην επιτροπή εκσυγχρονισμού και διάδοσης της Τηλεφωνικής Γραμμής για το AIDS του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αύγουστος
Συμμετοχή στη Θερινή Εκστρατεία Ενημέρωσης για το HIV/AIDS του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αθήνα και στη Μύκονο.

Σεπτέμβριος
Έναρξη της δράσης παρέμβασης στα chatrooms του διαδικτύου με σκοπό την ενημέρωση για το HIV και τα ΣΜΝ για το 2010.
Σύσταση Μητρώου Εθελοντών με ηλεκτρονική εγγραφή νέων εθελοντών, συνολικά 37 ατόμων (26 άνδρες και 11 γυναίκες).
Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας του Δήμου Αιγάλεω.
Συνέντευξη μελών της Θετικής Φωνής στο ραδιόφωνο Επικοινωνία 94 FM.

Οκτώβριος
Αποστολή δύο μελών του συλλόγου στο Λουξεμβούργο για τη συνάντηση του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών για το HIV της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αποστολή  μέλους του συλλόγου στο Μόναχο για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «O HIV και ο εγκέφαλός μου».
Συνάντηση οροθετικών- «Εγώ και ο HIV»- στην Αθήνα με θέματα συζήτησης «Θεραπεία για το HIV, Καρδιακά προβλήματα, ηπατικά προβλήματα, κοινωνικές παροχές», με τη συνεργασία του Κέντρου Ζωής και της Be Positive.
Επεξεργασία και στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από οροθετικούς στις δύο συναντήσεις «Εγώ και ο HIV».
Συνέντευξη της διευθύντριας της Θετικής Φωνής στο ραδιόφωνο Βήμα 99,5 FM.
Νοέμβριος
Συμμετοχή του Συλλόγου   στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο (Γλασκώβη) για τη Θεραπεία του HIV.
Παραγωγή τηλεοπτικού διαφημιστικού με σκοπό την προώθηση της εξέτασης για HIV και τη διάδοση της Τηλεφωνικής Γραμμής για το AIDS του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συνέντευξη της διευθύντριας της Θετικής Φωνής στο περιοδικό Popular Medicine της Καθημερινής.
Συμμετοχή με ειδικό περίπτερο στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS στην Αθήνα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και διανομή ενημερωτικού υλικού.
Δεκέμβριος
Κάλυψη του κεντρικού κτιρίου της ΓΣΕΕ με μηνύματα για το HIV/AIDS και την εργασία.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ Fuck AIDS της Θεσσαλονίκης.
Ημερίδα με θέμα  «Εργασία και άνθρωποι με HIV».
Ολοκλήρωση της μετάφρασης του βιβλίου «Ζώντας με τον HIV».
Συμμετοχή στην εκστρατείας ενημέρωσης του Δήμου Φιλοθέης.

2009
Νοέμβριος
Συμμετοχή  του συλλόγου στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS στη Θεσσαλονίκη.
Συνέντευξη τύπου στο Public.
Δεκέμβριος
Δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου στο domain www.positivevoice.gr.
Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Υγείας του Δήμου Αθηναίων.
Συνυπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών.