2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ»- ΑΘΗΝΑ 19-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic θα γίνει η η 2η Πανελλήνια Συνάντηση «AID S & Ηπατίτιδες».

Η συνάντηση για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται, μεταξύ άλλων, από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», την Δ’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Π.Γ.Ν . «Αττικόν», το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παθολογική Κλινική – Tμήμα Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών του Γ.Ν. Πάτρας, την Επιστημονική Εταιρεία Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής & Προληπτικής Ιατρικής και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας AIDS & Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου  είναι ο Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης.

 Σκοπός της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» είναι η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό.  Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι επιστήμονες  θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” θα παρακολουθήσει τις εργασίες της τριήμερης συνάντησης και θα συμμετάσχει τη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο στρογγυλό τραπέζι που γίνεται με θέμα:  “Περιθωριοποιημένοι πληθυσμοί σε περίοδο οικονομικής κρίσης” παρουσιάζοντας τις δράσεις της Θετικής Φωνής  για την πρόληψη στις ευάλωτες ομάδες και την εργασία στο δρόμο και τις φυλακές.
Δείτε το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα