6 Μαΐου 2016

Ζεις με HIV; Μίλησε μαζί μας!

Εικόνα για το άρθρο “Ζεις με HIV; Μίλησε μαζί μας!”

Μπορείς να συζητήσεις μαζί μας οτιδήποτε σε απασχολεί σχετικά με τον HIV και πώς επηρεάζει τη ζωή σου, τις προσωπικές σχέσεις, την εργασία και την καθημερινότητά σου. Μπορείς επίσης να ενημερωθείς σε εμάς για τα δικαιώματά σου και πώς μπορείς να τα προασπίσεις.  

Τι ακριβώς σημαίνει «ενδυνάμωση» και πώς θα με ωφελήσει;

Αν έχεις μόλις διαγνωστεί με HIV ή δε γνωρίζει κανένας από το οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον για την κατάσταση της υγείας σου, είναι λογικό να αισθάνεσαι συχνά μόνος-η, καθώς δεν μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον-α  για το θέμα αυτό χωρίς το φόβο ότι θα σε κρίνει ή θα σε απορρίψει. Στη Θετική Φωνή μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους που ζουν με HIV και μπορούν να σε ενθαρρύνουν να συμφιλιωθείς με τη νέα πραγματικότητα και να χτίσεις τη ζωή, τις σχέσεις και την καθημερινότητά σου πάνω σε πιο στέρεες βάσεις. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται «ενδυνάμωση στη βάση των ομοτίμων» (οροθετικό άτομο προς οροθετικό άτομο).  

Για ποια ακριβώς θέματα μπορώ να απευθυνθώ στη Θετική Φωνή;

Για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί σε σχέση με τον HIV όπως πληροφορίες για νοσοκομεία και Μονάδες Λοιμώξεων, τήρηση αγωγής, κοινωνικό στίγμα, δικαιώματα, προσωπικές σχέσεις, οικογένεια, εργασία, διαχείριση συναισθημάτων, τρίτη ηλικία, αναπαραγωγή, ασφαλέστερο σεξ, προνοιακές παροχές και δικαιολογητικά κ.λπ.  

Πώς μπορώ να κάνω χρήση της υπηρεσίας ενδυνάμωσης;

Μπορείς να καλέσεις τηλεφωνικά στο 210 3234492 καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 ή να επισκεφθείς τα γραφεία μας στην Αθήνα (Πιττάκη 4, ισόγειο) ή στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 112, 3ος όροφος), αφού πρώτα κλείσεις ραντεβού. Μπορείς επίσης να στείλεις οποιαδήποτε απορία σου ηλεκτρονικά και θα λάβεις άμεσα απάντηση. Εγγυόμαστε την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο της συνομιλίας.