29 Φεβρουαρίου 2016

Η «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»

Εικόνα για το άρθρο “Η «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»”

Το φύλλο της 29ης Φεβρουαρίου της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» κυκλοφορεί με τον τίτλο «AIDS σε νοσοκομεία και ψαλμοί μίσους σε τζαμιά» και υπότιτλο «Καταγγελία-σοκ για πακιστανούς φορείς του AIDS στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ στην Αττική διδάσκεται η μουσουλμανοποίηση της Ελλάδας».

Ως Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη λογική συνέχεια και συνέπεια των πληροφοριών που παρατίθενται στο κείμενο το οποίο υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Αποστόλου. Το άρθρο «καταγγέλλει» πως στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας νοσηλεύονται οροθετικοί μετανάστες από το Πακιστάν και μέμφεται την πολιτεία ότι τους παρέχει δωρεάν αντιρετροϊκή αγωγή που κοστίζει στο κράτος 4.300 ευρώ κατά άτομο.

Ας σταθούμε στον τίτλο «AIDS στα στρατιωτικά νοσοκομεία» που αποτελεί μία κενή περιεχομένου αλλά απόλυτα στιγματική και φοβική προσπάθεια εντυπωσιασμού και στοχοποίησης τόσο των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, όσο και των προσφύγων και των μεταναστών. Ας αναδείξουμε τα συμπεράσματα ερευνών που αποδεικνύουν ότι στους μετακινούμενους προς την Ευρώπη πληθυσμούς ο ιός HIV μεταδίδεται κατά κύριο λόγο στις χώρες διέλευσης ή προορισμού και όχι στις χώρες προέλευσης. Ας επικαλεστούμε την ελληνική νομοθεσία που ορίζει ότι οποιοδήποτε οροθετικό άτομο βρεθεί σε ελληνικό έδαφος δικαιούται αντιρετροϊκή αγωγή για την προστασία τόσο της ατομικής, όσο και της δημόσιας υγείας. Ας αποκαταστήσουμε την αλήθεια ότι το κόστος της αγωγής σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι κατά μέσο όρο 7.500 ευρώ το άτομο σε ετήσια βάση και όχι 4.300 ευρώ μηνιαίως. Ας αντιπαραβάλουμε στο φοβικό λόγο του συγκεκριμένου άρθρου την ανάγκη να μην προβάλλουμε στις ήδη πολλαπλά ευάλωτες ομάδες των προσφύγων και των μεταναστών τις αδυναμίες του συστήματος υγείας και της κοινωνίας μας εν γένει.

Η «Θετική Φωνή» επικοινώνησε με το Διοικητή του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας κ. Χατζηγεωργίου όπως όφειλε να πράξει και ο συντάκτης του άρθρου. Ο Διοικητής διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες του ρεπορτάζ είναι αναληθείς, καθώς το ίδρυμα παρέχει υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας αποκλειστικά στο στρατιωτικό προσωπικό.

21766416_47