ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗ “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει ημερίδα με θέμα τη μείωση βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στις 10:00, στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Φέτος η ημερίδα έχει σκοπό να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της μείωσης βλάβης από χώρες που βρίσκονται στην πρωτοπορία στο συγκεκριμένο τομέα όπως η Πορτογαλία, η Τσεχία και οι Η.Π.Α., καθώς επίσης και να ενθαρρύνει τον εποικοδομητικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αναφορικά με τις σχετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν:

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας: Αξιολόγηση και αποτελέσματα της πολιτικής για τις ψυχοδραστικές ουσίες και τους χρήστες 15 χρόνια μετά την εφαρμογή του νέου πλαισίου. Τι θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα;

Ομιλήτρια: Ms Paula Marques (Διευθύντρια του τμήματος κοινοτικής παρέμβασης του Ινστιτούτου για τα Ναρκωτικά και την Εξάρτηση).

Το παράδειγμα της Τσεχίας: Διαχείριση του κοινωνικού στίγματος: Εξάρτηση, παραβατικότητα, εγκλεισμός και κοινωνική επανένταξη. Πρόταση για νέες στρατηγικές αντιμετώπισης απέναντι στους χρήστες και τις ψυχοδραστικές ουσίες.

Ομιλητής: Mr Jindrich Voboril, Συντονιστής Εθνικής Πολιτικής για τα Ναρκωτικά.

Το παράδειγμα των Η.Π.Α.: HIV/AIDS, ηπατίτιδες και χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών. Νέες αναβαθμισμένες μέθοδοι αντιμετώπισης. Νέες προσεγγίσεις για τη χώρα μας.

Ομιλήτρια: Ms Joanne Csete, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Columbia,  παγκοσμίως αναγνωρισμένη ειδική στις πολιτικές για τις ψυχοδραστικές ουσίες.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης βλάβης της «Θετικής Φωνής» και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Open Society Foundations».