ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, η “Θετική Φωνή” εκφράζει την έντονη ανησυχία της, αναφορικά με τη διασφάλιση της σίτισης των ωφελούμενων στη Δομή Φιλοξενίας Άπορων Οροθετικών στην οδό Κολοκυνθούς στην Αθήνα.

Τα άτομα που φιλοξενούνται στους ξενώνες του ΚΕΕΛΠΝΟ αντιμετωπίζουν πολυεπίπεδα προβλήματα, όπως κοινωνικό στίγμα, ακραία φτώχεια, προβλήματα υγείας, αποκλεισμό από την αγορά εργασίας και απομόνωση από το οικογενειακό περιβάλλον. Η φιλοξενία τους στις συγκεκριμένες δομές αποτελεί ένα ύστατο μέσο επανένταξης στον κοινωνικό ιστό, όπως επιτάσσει η υποχρέωση της πολιτείας για την υποστήριξη και ενδυνάμωση όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα με επιστολή του προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και με δελτίο τύπου ήδη από τον Απρίλιο του 2017, όταν παρουσιάστηκε και πάλι αδυναμία προμήθειας τροφίμων από τους ξενώνες. Τότε το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχετικά άμεσα και επανεμφανίσθηκε το Σεπτέμβριο.

Στην επιστολή, ο Σύλλογος καλεί τον κ. Ρόζενμπεργκ να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί οριστικά η διαδικασία σίτισης των ωφελούμενων των δομών, ως μία ελάχιστη ένδειξη των κοινωνικών αντανακλαστικών της Πολιτείας.

Παράλληλα, η “Θετική Φωνή” καλεί τα μέλη, τους εθελοντές και το κοινό να δωρίσουν τρόφιμα στον ξενώνα, τα οποία θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίων Αναργύρων 13, Ψυρρή). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλείτε στο τηλέφωνο 210 8627572.