27 Ιουνίου 2023

Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο Thessaloniki Pride 2023

Εικόνα για το άρθρο “Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο Thessaloniki Pride 2023”

Η Θετική Φωνή συμμετείχε υπερήφανα στο Thessaloniki Pride το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 στηρίζοντας τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και διεκδικώντας ισότητα για όλες, όλους, όλα.

Με παρουσία περιπτέρου μας εντός της ΔΕΘ μοιράζονταν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό για τη σεξουαλική υγεία και τις δράσεις μας, ενώ το Checkpoint προσέφερε δωρεάν, γρήγορες και εμπιστευτικές εξετάσεις HIV καθ’όλη τη διάρκεια της κεντρικής ημέρας του φεστιβάλ.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, μέλη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος απηύθυναν χαιρετισμό τονίζοντας τις διεκδικήσεις της κοινότητας και στέλνοντας μήνυμα για την ορατότητα και την εξάλειψη του στίγματος: «Είμαστε εδώ ως οροθετικοί και μέλη της Θετικής Φωνής. Είμαστε εδώ για την ορατότητα και το στίγμα. Είμαστε οροθετικοί με πρόσωπο, δεν είμαστε ακέφαλα σώματα ούτε σκουπίδια να μας κλωτσάνε στα πεζοδρόμια.»

Αργότερα, το Kέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Thess Checkpoint παρέλασε στην πορεία με άρμα από κοινού με το Expose club διαδίδοντας το μήνυμα για την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας και της πρόληψης ανεξαιρέτως ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού.

Το Κέντρο Ενδυνάμωσης Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ Red Umbrella Thessaloniki παρέλασε επίσης με δικό του άρμα υπενθυμίζοντας ότι η εργασία στο σεξ είναι εργασία και διεκδικώντας την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των σεξεργαζόμενων ατόμων.

Ευχαριστούμε πολύ το Δίκτυο Εθελοντισμού μας για την ανεκτίμητη βοήθειά του, τα μέλη του Δικτύου Εθελοντισμού του Thessaloniki Pride για την ψυχραιμία τους, όλα τα άτομα που εργάστηκαν για την παρουσία μας στο φεστιβάλ, αλλά και όλους/ες/α εσάς που παρελάσατε μαζί μας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά το Expose club για τη συνεργασία, τον DJ Consta Dixx που «έντυσε» μουσικά το άρμα του Red Umbrella, και κυρίως τον Κώστα Κυριακίδη Νεραντζά και τον Κωνσταντίνο Χρυσοστομίδη που απηύθυναν το χαιρετισμό μας.

Φωτογραφίες: James Naustos