31 Ιουλίου 2023

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή Βασίλης Γολεμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής

Εικόνα για το άρθρο “Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή Βασίλης Γολεμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής”

Η Θετική Φωνή εκφράζει την λύπη της για την απώλεια του Βασίλη Γολεμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τα θερμά της συλλυπητήρια στα κοντινά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), «ο εκλιπών υπήρξε όχι μόνον ένας κορυφαίος και πρωτοπόρος εκπρόσωπος της ελληνικής Χειρουργικής, αλλά και σπουδαίος δάσκαλος και γιατρός με βαθιά συναίσθηση του ιατρικού καθήκοντος και της ανθρωπιάς που πηγάζει από το καθήκον αυτό. Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του ΑΙDS (ΕΕΜΑΑ) και ολόκληρη η κοινότητα των ατόμων που ζουν με τον HIV θα τον τιμούν και θα τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, καθώς ήταν ο πρώτος γιατρός που συστηματικά διενήργησε χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς με AIDS κατά τα πολύ δύσκολα πρώτα χρόνια της επιδημίας του AIDS στην Ελλάδα. Ξεπερνώντας όλες τις προκαταλήψεις της εποχής αυτής, όρθωσε το ανάστημά του και διακήρυσσε με θάρρος και πάθος τα δικαιώματα των ασθενών στην παροχή ολοκληρωμένης υγειονομικής περίθαλψης και αρωγής.

Το Δ.Σ. της ΕΕΜΑΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, θα καταθέσει στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), 500€ εις μνήμην του και θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της εταιρείας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα και την προσφορά του.»