13 Νοεμβρίου 2023

Τριήμερη συνάντηση μελών της Θετικής Φωνής (10 – 12 Νοεμβρίου 2023)

Εικόνα για το άρθρο “Τριήμερη συνάντηση μελών της Θετικής Φωνής (10 – 12 Νοεμβρίου 2023)”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνάντηση μελών του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» στο Lucy Hotel στη Χαλκίδα από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2023.

Το τριήμερο συμπεριέλαβε παρουσιάσεις, ενημερωτικές ομιλίες, ανοιχτές συζητήσεις στα πρότυπα του «Εγώ και ο HIV», αλλά και και τη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με το στίγμα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με HIV και οι δράσεις της Θετικής Φωνής για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ συζητήθηκαν οι δυσκολίες που βιώνουν οι HIV-οροθετικοί άνθρωποι στις Μονάδες Λοιμώξεων, στις υπηρεσίες υγείας και στις κοινωνικές σχέσεις, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αντιρετροϊκών φαρμάκων, η πολυφαρμακία και η συννοσηρότητα. Επίσης, με καλεσμένο τον Λευτέρη Μαρίνο, MSc Φαρμακοποιό, Γ. Γραμματέα του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) & Γ. Γραμματέα της ΟΣΦΕ (Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος), μιλήσαμε για την ενδυνάμωση του ασθενούς, τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής του στην αποτελεσματικότερη ανταπόκριση, στην πρόληψη και στη θεραπεία, τη διαφορά ανάμεσα στην προσήλωση και τη συμμόρφωση του ασθενούς αλλά και τα φαρμακεία του μέλλοντος. Τέλος, έλαβε χώρα η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η σημασία της τριήμερης συνάντησης μελών, που πραγματοποιήθηκε και το 2022, παραμένει τεράστια, αφού δίνεται στους ανθρώπους μας η ευκαιρία για δικτύωση, ανάπτυξη του αισθήματος της κοινότητας, καταγραφή αναγκών, δημιουργία ατζέντας και ενημέρωση.

Ευχαριστούμε θερμά τη Gilead Sciences Hellas και τη GSK Greece για την οικονομική υποστήριξη της συνάντησης, τον κ. Μαρίνο για την παρουσίασή του και κυρίως όλα τα άτομα που παρευρέθησαν και συμμετείχαν σε κάτι τόσο ουσιαστικό.