26 Νοεμβρίου 2023

I’M POSITIVE | Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 8:30μμ στη Στέγη Ωνάση

Εικόνα για το άρθρο “I’M POSITIVE | Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 8:30μμ στη Στέγη Ωνάση”

Για έκτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι που ζουν με και χωρίς τον HIV μιλούν για τη ζωή τους, σε μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την αποδοχή, ενάντια στο στίγμα και τις προκαταλήψεις. Μια συνάντηση με την υπογραφή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

Φέτος, το “I’m Positive” επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με μια επετειακή βραδιά, η οποία συμπυκνώνει μέσα της ανθρώπινες ιστορίες που ακούγονται δυνατά, προσωπικές αφηγήσεις που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη. Γιατί οι θετικές φωνές ακούγονται δυνατότερα.
40 χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση HIV στην Ελλάδα, μαζευόμαστε ξανά και ενώνουμε τις φωνές μας για όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν ώστε να μην επαναληφθούν, για όσα ενώνουν τους ανθρώπους, για εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς, για όλα αυτά που μας επιτρέπουν να ζούμε τον έρωτα, αλλά και για όσα πρώτα μας κάνουν να αποδεχόμαστε εμείς τον εαυτό μας και ύστερα μας δίνουν τη δύναμη να διεκδικούμε ορατότητα και συμπερίληψη για όλες, όλους, όλα.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου δίνουμε βήμα σε ανθρώπους και ιστορίες που πρέπει να ακουστούν, ώστε να μην υποφέρει κανένα άτομο πλέον από τα ταμπού, την άγνοια και τις ανισότητες. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Ας ακολουθήσει και η κοινωνία.

Μαζί, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, μετρώντας περισσότερες από 30 ιστορίες ανθρώπων που μοιράστηκαν στιγμές της ζωής τους, συναντιόμαστε και πάλι σαν μια οικογένεια που κάθε χρόνο μεγαλώνει, με μια υπόσχεση: Να συνεχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά ξανά και ξανά, μέχρι τα αυτονόητα να γίνουν πραγματικότητα για κάθε άτομο. Τη συζήτηση συντονίζουν η Λυδία Παπαϊωάννου και η Katherine Reilly.