6 Σεπτεμβρίου 2024

Χαρτογράφηση των χωροθετικών περιορισμών για την εγκατάσταση οίκων ανοχής και προτεινόμενα σενάρια τροποποίησης

Εικόνα για το άρθρο “Χαρτογράφηση των χωροθετικών περιορισμών για την εγκατάσταση οίκων ανοχής και προτεινόμενα σενάρια τροποποίησης”

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Commonspace για λογαριασμό της Θετικής Φωνής, η οποία αποτυπώνει χαρτογραφικά την προβληματική φύση του νόμου 2734/1999. Η έκθεση τεκμηριώνει πως, υπό τις παρούσες συνθήκες, δε μπορεί να υπάρξει νόμιμη λειτουργία οίκου ανοχής στο Δήμο Αθηναίων και παράλληλα προτείνει πιθανές τροποποιήσεις ώστε να αρθούν οι περιορισμοί.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ.

Το έργο «DELO – Για τα δικαιώματα των ατόμων που εργάζονται στο σεξ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή.

Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).