ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας – ΠΠΠΑ (που μέχρι πρόσφατα ονομάζαμε ΚΕΒΑ) είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι επιτροπές των ΚΕΠΑ για απόδοση ποσοστών αναπηρίας για παροχές ή για αναπηρική σύνταξη. Όμως η αντιεπιστημονική “σταδιοποίηση” που επιχειρεί ο Πίνακας με την χρήση του αριθμού των CD4 και τα πλασματικά αποτελέσματα που δίνουν οι επιτροπές πρέπει να σταματήσουν και ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η αναμόρφωσή του.

Μετά από μια σειρά επαφών η Θετική Φωνή και το Κέντρο Ζωής στείλαμε κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας για το θέμα της αναμόρφωσης του Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (ΠΠΠΑ). Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε και την συμπαράσταση της ΕΕΜΑΑ και του ΚΕΕΛΠΝΟ με επιστολές που υποστηρίζουν τα επιχειρήματά μας και οι οποίες συνοδεύουν την επιστολή προς τον Υπουργό.

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης άφησε στη θέση του τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και τουλάχιστον ως προς το θέμα των επαφών αυτό είναι υπέρ των μέχρι στιγμής κινήσεων. Για κάθε νέα εξέλιξη επί του θέματος θα σας ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα και το newsletter της Θετικής Φωνής.