ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας των οροθετικών που παρακολουθούνται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μετά από πιέσεις και πρωτοβουλίες της Θετικής Φωνής προς τους αρμόδιους φορείς, οι υποδομές υγείας της Θεσσαλονίκης άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης.

Όπως θα δείτε και στην επιστολή του Διοικητή του ΑΧΕΠΑ προς τη Θετική Φωνή, ξεκίνησε από 1η Οκτωβρίου 2011 η λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου τμήματος με σκοπό την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας σε άτομα με HIV και από 23 Δεκεμβρίου 2011 αρχίζει και πάλι η δωρεάν εξέταση CD4 κυττάρων για άτομα με HIV που είχε διακοπεί τον Αύγουστο του 2011 λόγω οικονομικής αδυναμίας του Κέντρου Αναφοράς AIDS Βορείου Ελλάδας.

Επίσης προγραμματίζεται η ανάπτυξη νέου μεγαλύτερου τμήματος Μονάδας Λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο θα παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στα άτομα με HIV της Βορείου Ελλάδας.

Η Θετική Φωνή ανέλαβε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, συντονισμένη δράση για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και παρόλο που χρειάστηκε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την επίλυσή τους, η τελική έκβαση φαίνεται να είναι πολύ… Θετική!