ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ

Η πρόσφατη αναθεώρηση του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), με τη γενικευμένη μείωση των ποσοστών αναπηρίας για όλες τις κατηγορίες, αποδεικνύει ότι ο νέος Κανονισμός χρησιμοποιείται ως «Προκρούστεια κλίνη» των δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών, που δημιουργούσαν ένα τείχος προστασίας και για μας που ζούμε με τον HIV/AIDS. 

Η διακοπή των κοινωνικών παροχών σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου το δικαίωμα του οροθετικού στην εργασία αμφισβητείται ακόμη και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μπορεί να εντείνει τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό των ανθρώπων που ζουν με το HIV/AIDS, με συνέπεια την εξάπλωση της επιδημίας, γεγονός που θα σημάνει ακόμα περισσότερη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας, αλλά και σοβαρότατο κοινωνικό κόστος.
Έφτασε η ώρα που οι οροθετικοί ενώνουν τη φωνή τους με τις άλλες ευπαθείς ομάδες, που επίσης πλήττονται με τις κυβερνητικές πολιτικές στον τομέα της υγείας και διεκδικούμε το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή ζωή. 


Την Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011 στις 11 το πρωί  η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) διοργανώνει διαμαρτυρία στη Πλατεία Ομονοίας.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Με αυτό το σύνθημα όλοι όσοι ζούμε με τον HIV, αλλά μαζί μας και οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, οι σύντροφοί μας, βγήκαμε χθές 13 Δεκέμβρη 2011,στους δρόμους της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία).

Η λογική των οριζόντιων περικοπών των συντάξεων και κοινωνικών παροχών υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ζωή χιλιάδων οροθετικών.

Η χθεσινή πορεία και η συμμετοχή των οροθετικών σε αυτή  έδειξε ότι  δεν φοβόμαστε να κατέβουμε στο δρόμο και άρα μπορούμε να αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας.