Η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΑΕΙ ΤΑΛΛΙΝ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” δίνει το παρόν σε άλλο ένα Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για το AIDS που διεξάγεται από τις 25 εως τις 27 Μαΐου 2011 στο Ταλλίν της Εσθονίας.

Τριμελής αποστολή του συλλόγου που αποτελείται από τον πρόεδρο, τη γενική διευθύντρια και ένα μέλος του ΔΣ, βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του AIDS (Ενότητα – Διαφορετικότητα) και καλύπτει όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι χώρες που βρίσκονται γύρω από τη Βαλτική έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά: άλλες είναι πολύ ανεπτυγμένες σε επίπεδο TESTING, πρόσβασης σε θεραπεία και νοσηλεία, όπως οι Σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία, ενώ άλλες όπως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην ακριβώς αντίθετη θέση.

Αυτό που τις ενώνει (εκτός από μια υπέροχη θάλασσα) είναι η διάθεση συνεργασίας και αλληλεπίδρασης.

Η Γερμανική κυβέρνηση τύπωσε ενημερωτικά φλάιερ που αναφέρονται στο HIV/AIDS και στα ΣΜΝ στα Ρώσικα, για να τα χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι ακτιβιστές και να δουν οι αρμόδιοι Ρώσοι φορείς ότι ένα σοβαρό Ευρωπαϊκό κράτος υποστηρίζει οικονομικά με υπογραφές και λογότυπα τέτοιες πρωτοβουλίες.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης συμμετείχαν στις μεγάλες έρευνες για το HIV/AIDS που έγιναν πέρσι και ολοκληρώνονται φέτος (π.χ. η έρευνα EMIS, το STIGMA INDEX, κλπ) αναζητώντας σε πρωτεύουσες, πόλεις, χωριά, φυλακές, νοσοκομεία, gay clubs και στο πεζοδρόμιο τους ανθρώπους που ζουν με HIV για να μάθουν το μέγεθος της διάκρισης που υφίστανται ή το επίπεδο των συνθηκών διαβίωσης στο οποίο βρίσκονται.

Το Ευρωπαϊκό όνειρο είναι εφικτό εκεί που οι στόχοι είναι κοινοί: συνεργασία, αλληλεγγύη, ανατροφοδότηση, με όραμα την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού HIV, τη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των οροθετικών Ευρωπαίων.

Ζούμε λευκές νύχτες στην Εσθονία και στη φιλόξενη πόλη του Ταλλίν γιατί το σκοτάδι αποφασίζει σιγά σιγά να αποχωρήσει από τη ζωή μας…Μαριανέλλα Κλώκα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου ΕΔΩ