20 Δεκεμβρίου 2013

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΚΤΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΥΠΟΥΣ ΤΟΥ HPV.

Εικόνα για το άρθρο “Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ,  ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΚΤΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΥΠΟΥΣ ΤΟΥ HPV.”

Η πιθανότητα μόλυνσης του πρωκτού με HPV (ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ) λοίμωξη είναι σημαντικά υψηλότερη μεταξύ των οροθετικών στον HIV ανδρών , που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες ( MSM ), από ότι μεταξύ των οροαρνητικών MSM όπως αναφέρουν οι ερευνητές από την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών στο PLΟS ONE . Συνολικά , οι άνδρες με HIV είχαν υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων με τους διάφορους τύπους HPV που συνδέονται με τον καρκίνο του πρωκτού. Για τους άνδρες με HIV , τα υψηλά επίπεδα τήρησης της αντιρετροϊκής αγωγής και το μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο έχουν προστατευτική ισχύ έναντι της μόλυνσης από υψηλού κινδύνου τύπους του HPV .

“Οι αναλύσεις μας υποστηρίζουν τις στρατηγικές που αποσκοπούν στην αύξηση της συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή και στη μείωση του ιικού φορτίου μεταξύ των οροθετικών MSM , έτσι ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο για τις περισσότερες μολύνσεις με HPV υψηλού κινδύνου” σχολίασαν οι συγγραφείς .

Περιγράφουν καρκίνο του πρωκτού ως « κρίση υγείας » για τους gay, τους αμφισεξουαλικούς και των άλλους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά της κακοήθειας στις ΗΠΑ υπερβαίνουν σήμερα εκείνες για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πριν από την εισαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου .

Ο HPV – 16 και οι έντεκα άλλοι τύποι HPV που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο πρωκτογεννητικού καρκίνου (ομάδα τύπου 1 HPV) και 13 άλλους τύποι του HPV (ομάδα τύπου 2 HPV) έχουν μια πιθανή ή ενδεχόμενη συσχέτιση με αυτές τις κακοήθειες . Ένας αριθμός άλλων τύπων HPV μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα του πρωκτού , αλλά συνδέεται με χαμηλό κίνδυνο καρκίνου.

Περισσότερα