ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Στις 24 Ιανουαρίου 2011 το “Εγώ και ο HIV” προσγειώνεται στη Θεσσαλονίκη! 

Τι είναι το “Εγώ και ο HIV”;

Είναι μια τακτική συνάντηση οροθετικών που εγκαινίασε η Θετική Φωνή σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής και τη Be Positive, στην οποία οροθετικοί (αλλά και ειδικοί γιατροί) προσκαλούν οροθετικούς για να συζητήσουμε για θέματα που μας απασχολούν καθημερινά όπως: έναρξη και διακοπή θεραπείας, σεξουαλικότητα και HIV, λιποδυστροφία, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα, και άλλα.

Η πρώτη συνάντηση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Park (Ίωνος Δραγούμη 81) τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στις 6 το απόγευμα.

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη (22/1/2011)
Είναι η δεύτερη μέρα μας στη Θεσσαλονίκη και είχαμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συναντήσεις σε διάφορα venues. Η υποδοχή τους ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Μοιράσαμε flyers και postcards στα περισσότερα στέκια της πόλης. Αύριο έχουμε συνάντηση όλων των εθελοντών και όλων των μελών μας από τη Θεσσαλονίκη και συναντήσεις με υποψήφια μέλη της Θεσσαλονίκης. Τέλος επιδιώκουμε συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη για να αναζητήσουμε κοινές δράσεις με το Δήμο. Μαζί με τον Γιάννη, τη Μαριανέλλα και τον Ανδρέα που έρχονται αύριο για το “Εγώ και ο HIV” της Δευτέρας, το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την επίσκεψη, η παρουσία μας θα είναι μεγαλύτερη και καλύτερη στη Θεσσαλονίκη!

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη (25/1/2011)
Η ζωή συνεχίζει γεμάτη εκπλήξεις. Η “Θετική Φωνή” ήρθε στην πόλη μας και έδωσε ένα δυνατό παρόν. Η αποδοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα. Γνώρισα κόσμο από Έβρο, Κοζάνη, Σέρρες, Λάρισα, Δράμα, Ιωάννινα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από όλα όσα είπαμε και προσωπικά ευχαριστώ τον κύριο Κολλάρα που μας έκανε τη τιμή να συζητήσει και να απαντήσει στο θέμα της θεραπείας αλλά και για πολλά άλλα θέματα που είναι λίγο δύσκολο να συζητήσεις όταν πας στην ΜΕΛ. Η συνάντησή ήταν να κρατήσει 3 ώρες αλλά το τραβήξαμε μια ώρα ακόμα. Μακάρι κάτι τέτοιο να γινότανε κάθε τρεις μήνες ας πούμε. Η “Θετική Φωνή” υποσχέθηκε να επιστρέψει ξανά με εκπλήξεις το καλοκαίρι. Σας ευχαριστώ όλους, κρατήστε το ζωντανό όλο αυτό. Καλό δρόμο να έχετε στην επιστροφή και θα τα πούμε ξανά. Και σύντομα έτσι;
Γ. (από το hiv.humanism.gr)

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη (26/1/2011)
Προτού γινει η συναντηση δεν ειχα αποφασισει αν θα πάω. Ο πρώτος καφές με εκανε να αισθανθω αμεσως ανετα και φυσικα ουτε καν το σκεφτηκα μετά για την επομενη μερα τη Δευτέρα στην ομιλία. Πέρασα ισως το πιο ομορφο διημερο μετα απο τοτε που εμαθα για το HIV. Απλά χάσατε οσοι δεν ήρθατε! Η ομορφια των συναισθηματων με κανει να αδημονω για τη επομένη συνάντηση. Ο βορράς σας στελνει την αγαπη του!
Χ. (από το hiv.humanism.gr)

Μερικά αποτελέσματα από τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συνάντηση: